Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ξεχωριστές δημιουργίες Chanel για την Όπερα του Παρισιού

Ξεχωριστές δημιουργίες Chanel για την Όπερα του Παρισιού

Το διαδικτυακό εναρκτήριο γκαλά της εθνικής όπερας του Παρισιού σηματοδότησε την έναρξη της σεζόν του χορού το 2021.

Το διαδικτυακό εναρκτήριο γκαλά της εθνικής όπερας του Παρισιού σηματοδότησε την έναρξη της σεζόν του χορού το 2021.

Μεταξύ της μαγευτικής παράστασης, των εναέριων μπαλέτων και των ταλαντούχων χορευτών, όλα τα μάτια ήταν καρφωμένα στο υπέροχο Pas de deux Grand Pas Classique, που ενσωματώνεται από τους χορευτές Hugo Marchand και Valentine Colasante, ντυμένοι με κοστούμια Chanel ειδικά κατασκευασμένα για το χορευτικό γκαλά/

Τα μυστικά των Chanel κοστουμιών του μπαλέτου «Grand Pas Classique»

Μετά την παραδοσιακή παρουσίαση των χορευτών μπαλέτου, που περιλαμβάνει τους Étoiles, τους πρώτους χορευτές, το «Corps de ballet» και τους μαθητές της Σχολής Χορού, ήρθε η ώρα για το Grand Pas Classique, ένα χαριτωμένο pas de deux με επικεφαλής τον Hugo Marchand και Valentine Colasante. Παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 1949 και χορογραφήθηκε από τον Victor Gsovsky στη μουσική του Daniel-Français E. Auber, αυτό το διάσημο μπαλέτο απαιτεί μια αριστοτεχνική τεχνική που μόνο μερικοί σπουδαίοι χορευτές μπορούν να πραγματοποιήσουν. Στη σκηνή του Palais Garnier, ανάμεσα στις άδειες θέσεις, ο Hugo και η  Valentine έπαιξαν με χάρη, ντυμένοι με κοστούμια Chanel, φτιαγμένα ειδικά για το Gala υπό τη διεύθυνση της Virginie Viard.

Η Valentine Colasante φορούσε ένα μπλε βελούδινο μπούστο και ένα μια τούλινη φούστα, σε βαθιά απόχρωση του μπλε και κεντημένο με έναν αστερισμό από λάμψη, μαργαριτάρια, πούλιες και στρας. Μια πλούσια δημιουργία που θυμίζει έναν έναστρο ουρανό, κάθε στοιχείο κεντημένο σχολαστικά στα εργαστήρια του Maison Lesage, το οποίο διαιωνίζει ένα μοναδικό χειροποίητο σχέδιο για περισσότερα από 160 χρόνια, και βρέθηκε στο αρχείο του οίκου Chanel.

View this post on Instagram

A post shared by @poltergeist.97

Ο Hugo Marchand φορούσε ένα κεντημένο βελούδινο κοστούμι, με τα ίδια μοτίβα που εμφανίζονται και στην δημιουργία της παρτενέρ του.

Η Chanel και η όπερα

Δύο πολύπλοκες τεχνικές και πολύτιμες δημιουργίες που συνεχίζουν τη δέσμευση της Chanel στο σύμπαν του χορού, από τις οποίες μοιράζεται τις αξίες της αριστείας και της δημιουργίας από τις αρχές της δεκαετίας του 1920. Ήδη το 1924, η Gabrielle Chanel, λάτρης του χορού και της όπερας, δημιούργησε τα κοστούμια του μπαλέτου Le Train Bleu. Δεκαετίες αργότερα, ο Karl Lagerfeld σχεδίασε το 2009 το κοστούμι της Elena Glurjidze στο La mort du Cygne και τις στολές του pas de deux του Boléro το 2018. Από το 2019, η Virginie Viard συνεχίζει αυτήν την όμορφη παράδοση να ντύσει τους χορευτές της Opéra de Paris με μοναδικές, απαιτητικές δημιουργίες, οι οποίες καταλήγουν πάντα να είναι αριστουργήματα.

Sports in

Παρτιζάν – Ολυμπιακός 69-74: Τεράστια νίκη στο Βελιγράδι και βήμα τετράδας!

Ο Ολυμπιακός βρέθηκε ακόμα και στο -13, αλλά με αντεπίθεση διαρκείας γύρισε τούμπα το παιχνίδι και πέτυχε μια σπουδαία νίκη στη μάχη για την τετράδα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024