Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νέα Ζηλανδία : Λαθρέμπορος πιάστηκε με… χίλια κακτάκια κολλημένα στο σώμα της

Νέα Ζηλανδία : Λαθρέμπορος πιάστηκε με… χίλια κακτάκια κολλημένα στο σώμα της

Οφείλουμε να παραδεχτούμε ότι πρόκειται για μια πραγματικά σκληρή δουλειά

Μια γυναίκα καταδικάστηκε στη Νέα Ζηλανδία, καθώς προσπαθούσε να εισάγει λαθραία στη χώρα σχεδόν 1.000 κακτάκια και παχύφυτα που είχε… κολλήσει στο σώμα της.

Η Γουεντσίνγκ Λι, γνωστή ως Γουέντι, δήλωσε ένοχη στο δικαστήριο της επαρχίας Μανουκάου για κατηγορίες που αφορούσαν δυο ξεχωριστές παραβιάσεις της νομοθεσίας βιοασφάλειας, καθώς προσπάθησε να εισάγει παράνομα φυτά από την Κίνα.

Η υπόθεση ξεκίνησε το 2019, όταν η 38χρονη που ζει στο Όκλαντ προσπάθησε να εισάγει λαθραία 947 παχύφυτα και κάκτους, βάζοντάς τα μέσα σε καλσόν και κολλώντας τα στο σώμα της με μονωτική ταινία. Τα φυτά είχαν συνολική αξία που ξεπερνούσε τα $10.000 και ανάμεσά τους περιλαμβάνονταν οκτώ είδη που απειλούνται με εξαφάνιση.

Ένας σκύλος της αστυνομίας κατάλαβε ότι κάτι… τρέχει με τη Λι κατά την άφιξή της στο αεροδρόμιο και τότε εκείνη προσπάθησε να ξεφορτωθεί το παράνομο εμπόρευμά της πετώντας το στις τουαλέτες. Εκεί, σύμφωνα με τις αρχές της χώρας, εντοπίστηκε «μεγάλη ποσότητα φυτικού υλικού».

Η Λι σκόπευε να πουλήσει τα φυτά, που είχαν υψηλή εμπορική αξία, σε μια ηλεκτρονική πλατφόρμα.

Σε άλλο περιστατικό, τον Ιούλιο του 2019, η Λι είχε εντοπιστεί με 142 λαθραίους σπόρους, κρυμμένους σε συσκευασίες iPad που μετέφερε στις βαλίτσες της, αλλά και 200 γλαστράκια, ένα εκ των οποίων περιείχε… ένα σαλιγκάρι.

Την Τετάρτη, η Λι καταδικάστηκε σε 12 μήνες εντατικής επιτήρησης και 100 ώρες κοινωφελούς εργασίας.

Ο Σάιμον Άντερσον, αξιωματούχος της κυβέρνησης που ενεπλάκη στην έρευνα, δήλωσε ότι η καταδίκη είναι «μια καλή υπενθύμιση πως όποιος εισάγει λαθραία φυτά ή άλλα είδη υπό εξαφάνιση στη Νέα Ζηλανδία, θα αντιμετωπίσει διώξεις».

«Η οικονομία μας και ο τρόπος ζωής μας εξαρτάται από την ικανότητά μας να κρατήσουμε τέτοιου είδους απειλές μακριά από τη χώρα μας».

Παρέλειψε να σημειώσει ένα πράγμα: Με δύο συλλήψεις για το ίδιο αδίκημα εντός της ίδιας χρονιάς, η Λι μάλλον δεν είναι η καλύτερη λαθρέμπορος που έχει περάσει από αυτόν τον πλανήτξ.

Με πληροφορίες από Guardian

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024