Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κυκλοφορεί σύντομα η πρώτη ταινία εμπνευσμένη από την πανδημία

Κυκλοφορεί σύντομα η πρώτη ταινία εμπνευσμένη από την πανδημία

Ο Steven Knight υπογράφει το "Locked Down" με την Αν Χάθαγουεϊ και άλλους λαμπερούς πρωταγωνιστές

Ο Steven Knight προσπάθησε να γράψει μια ταινία αφορμώμενος από την πανδημία και το κατάφερε, πλην όμως με απόλυτα «αμερικανίστικους» όρους. Μην προσδοκάτε καμιά ταινία τύπου «Ιστορία Γάμου» (αν και κάτι τέτοιο θα είχε τρομερό ενδιαφέρον), αλλά αν θέλετε στ’ αλήθεια να δείτε μια ταινία που θα σας θυμίσει τις χειρότερες και τις καλύτερες στιγμές της δικής σας καραντίνας, αφεθείτε στην ευφυία του Knight και το ταλέντο των ηθοποιών.

Η πανδημία γρίπης του 1918, η οποία σκότωσε δεκάδες εκατομμύρια σε όλο τον κόσμο, άφησε ένα εξαιρετικά μικρό αποτύπωμα στη λογοτεχνία του 20ου αιώνα. Αυτή η πανδημία αποδεικνύεται ήδη διαφορετική. Οι σύγχρονες τηλεοπτικές εκπομπές για το πώς ζήσαμε και ζούμε με τον ιό να μας απειλεί είναι ήδη διαθέσιμες και οι άνθρωποι που θα ζουν εκατό και πεντακόσια χρόνια μετά θα μπορούν να έχουν μια επαρκέστατη εικόνα του τι περάσαμε.

Πρόσφατα, ανακονώθηκε και η κυκλοφορία της πρώτης μεγάλου μήκους ταινίας που γυρίστηκε κατά την διάρκεια της πανδημίας . Με τίτλο»Locked Down», παρακολουθεί ένα βαριεστηένο και στ απρόθυρα του χωρισμού ζευγάρι (Anne Hathaway και Chiwetel Ejiofor) που, κάποια στιγμή, μέσα σε όλα, σχεδιάζει μια απίθανη ληστεία στο Harrods, το γνωστό πολυκατάστημα του Λονδίνου.

«Tο καλοκαίρι κόνετευε να τελειώσει και εγώ είχα ήδη αρχίσει να γράφω έναν διάλογο για το Zoom μεταξύ δύο ατόμων, έτσι για να διασκεδάσω. Όπως με  το Locke [την ταινία του Tom Hardy του 2014} που πραγματοποιήθηκε σχεδόν εξ ολοκλήρου κατά τη διάρκεια μιας μεγάλης διαδρομής αργά το βράδυ, έτσι και ο περιορισμός της πανδημίας θα μπορούσε να λειτουργήσει ως κάτι…δημιουργικό», είπε ο Knight σε συνέντευξή του στους NYT.

«Κάποια στιγμή, ξεκινήσαμε να φανταζόμαστε ότι θα μπορούσαμε να φτιάξουμε μια ταινία και τελικά να που το κάναμε. Υπάρχουν μερικές σκηνές Zoom στην ταινία, αλλά προφανώς δεν πρόκειται παρά μικρά σπαράγματα της αρχικής ιδέας», προσέθεσε.

Και όταν ρωτήθηκε σχετικά με την παραγωγή ταινιών πάνω στην πανδημία (από και για αυτήν), ο Steven Knight απάντησε:

Η πανδημία nομίζω ότι θα γεννήσει πολλά καινούργια πράγματα, όπως ακριβώς έκανε και ο Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος: μυθιστορήματα, ταινίες, κόμικς… Η ταινία μας έτυχε να είναι η πρώτη-ναι, είναι αγχωτικό αυτό. Μπορεί να μην είμαστε οι καλύτεροι, αλλά είμαστε οι πρώτοι και το κάναμε, ενώ το όλο πράγμα σχετικά με τον κοροναϊό ήταν φρέσκο.»

Για να δούμε, τι θα δούμε, λοιπόν…

Sports in

LIVE: Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας

Παρακολουθήστε live στις 17:15 την εξέλιξη της αναμέτρησης Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας για την 4η αγωνιστική του Top-6 της Stoiximan Basket League. Τηλεοπτικά από ΕΡΤ3.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024