Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κίνα : Επίσημη καταγγελία εις βάρος του Καναδά εξαιτίας ενός… λογοπαιγνίου

Κίνα : Επίσημη καταγγελία εις βάρος του Καναδά εξαιτίας ενός… λογοπαιγνίου

Είναι γνωστό ότι τα κακά αστεία χαλούν φιλίες, όμως η επίδρασή τους στις διακρατικές σχέσεις παρέμενε ως τώρα σε σχετική αφάνεια

Η Κίνα προχωρά σε επίσημη καταγγελία. Ο Καναδάς απολογείται, κάνοντας λόγο για «παρεξήγηση». Και πίσω από όλα αυτά κρύβεται ένα… μπλουζάκι και ένα κακό λογοπαίγνιο.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για ένα T-shirt που τυπώθηκε κατά παραγγελία καναδού διπλωμάτη και στο οποίο εμφανίζεται το logo των Wu-Tang Clan, στο οποίο το W είναι σχεδιασμένο με τρόπο που να θυμίζει νυχτερίδα.

Μόνο που αντί για το όνομα της μπάντας, το μπλουζάκι γράφει επάνω… «Wuhan», το όνομα της κινεζικής πόλης από όπου θεωρείται ότι προήλθε ο νέος κοροναϊός.

Αναφορές για το T-shirt κυκλοφορούν στο Weibo, το κοινωνικό δίκτυο της Κίνας, με τους χρήστες να υποστηρίζουν ότι πρόκειται για μια νυχτερίδα, χωρίς να αναφέρονται καθόλου στους Wu-Tang Clan. Πολλοί επιστήμονες εικάζουν ότι οι νυχτερίδες είναι το ζώο από όπου προήλθε αρχικά ο ιός.


Προς το παρόν δεν έχει γίνει σαφές πώς οι κινέζοι χρήστες του Weibo πληροφορήθηκαν την ύπαρξη της μπλούζας, που σύμφωνα με την καναδική πρεσβεία τυπώθηκε στις αρχές της περσινής χρονιάς.

Ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου εξωτερικών, Γουάνγκ Γουενμπίν δήλωσε τη Δευτέρα: «Είμαστε πολύ σοκαρισμένοι από το γεγονός και έχουμε υποβάλει τις παρατηρήσεις μας στον Καναδά, ζητώντας πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης και μια ξεκάθαρη εξήγηση». Ο ιός δεν θα έπρεπε να συνδέεται με συγκεκριμένες χώρες ή περιοχές, συμπλήρωσε.

Το Πεκίνο έχει αποδειχθεί εξαιρετικά ευαίσθητο γύρω από τις εικασίες για την προέλευση του ιού, ενώ έχει επιχειρήσει να δημιουργήσει αμφιβολίες για το κατά πόσον μεταδόθηκε πράγματι για πρώτη φορά στην Κίνα.

Εκπρόσωπος του υπουργείου εξωτερικών του Καναδά δήλωσε στο Reuters την Τρίτη: «Λυπόμαστε για την παρεξήγηση».

«Το logo του T-shirt σχεδιάστηκε από υπάλληλο της πρεσβείας και απεικονίζει ένα στυλιζαρισμένο W, ενώ δεν επιχειρεί να αναπαραστήσει μια νυχτερίδα. Δημιουργήθηκε για την ομάδα του προσωπικού της πρεσβείας που εργάστηκε για τον επαναπατρισμό των Καναδών που βρίσκονταν στην Ουχάν στις αρχές του 2020».

Οι σχέσεις Πεκίνου και Οτάβας είναι τεταμένες από τα τέλη του 2018, όταν η Κίνα προχώρησε σε συλλήψεις δύο Καναδών, κατηγορώντας τους για κατασκοπεία, λίγο καιρό αφού η αστυνομία του Καναδά συνέλαβε την οικονομική διευθύντρια της Huawei, Μενγκ Γουανζού βάσει αμερικανικού εντάλματος.

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024