Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ο Τζεφ Μπέζος αποχωρεί από το «τιμόνι» της Amazon

Ο Τζεφ Μπέζος αποχωρεί από το «τιμόνι» της Amazon

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, μετά από 25 χρόνια ως CEO της Amazon, ο πλουσιότερος άνθρωπος στον πλανήτη μεταβιβάζει την εξουσία του στα τέλη Σεπτεμβρίου

Ο Τζεφ Μπέζος, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Amazon, θα παραδώσει τα ηνία του γίγαντα του ηλεκτρονικού εμπορίου το καλοκαίρι, μεταβαίνοντας σε νέο ρόλο ως εκτελεστικός πρόεδρος.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, μετά από 25 χρόνια ως CEO της Amazon, ο πλουσιότερος άνθρωπος στον πλανήτη μεταβιβάζει την εξουσία του στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Ο Andy Jassy, επί του παρόντος CEO της Amazon Web Services (AWS), θα γίνει CEO της Amazon.com με την αποχώρησή του ιδρυτή της εταιρείας.

Η δήλωση του Μπέζος

«Η Amazon είναι αυτή που είναι λόγω της εφεύρεσης» δήλωσε ο Μπέζος σε ανακοίνωσή του. «Κάνουμε τρελά πράγματα μαζί και μετά τα κάνουμε (να είναι) κανονικά. Πραγματοποιήσαμε πρωτοποριακές κριτικές πελατών, το 1-Click, εξατομικευμένες προτάσεις, απίστευτα γρήγορη αποστολή της Prime, αγορές Just Walk Out, τα Climate Pledge, Kindle, Alexa, cloud computing και πολλά άλλα».

«Αν το κάνετε σωστά, λίγα χρόνια μετά από μια εκπληκτική εφεύρεση, το νέο (πράγμα) έχει γίνει φυσιολογικό» είπε, υποστηρίζοντας πως αυτή τη στιγμή βλέπει την Amazon στο «πιο εφευρετικό της στάδιο, καθιστώντας ιδανική αυτή τη μετάβαση (εξουσίας)».

Σημειώνεται πως ο Μπέζος ξεκίνησε την εταιρεία το 1994 και σήμερα είναι ο CEO και μεγαλομέτοχος με ποσοστό 16%. Οσο αυξάνεται η μετοχή της Amazon, τόσο αυξάνεται και ο πλούτος του. Σύμφωνα με το Business Insider, από το 1997 η μετοχή της Amazon αυξήθηκε κατά… 97.000%, γεγονός που εξηγεί τη γιγάντωση της περιουσίας του.

Ο Τζεφ Μπέζος, ωστόσο, δεν έμεινε στην Amazon και είναι γνωστός για τις «επιθετικές» επενδύσεις και εξαγορές.

Το 2009 αγόρασε την online εταιρεία πώλησης παπουτσιών Zapos έναντι 1,2 δισ. δολαρίων, ενώ το 2017 εξαγόρασε τη Whole Foods έναντι 13,7 δισ. Με την αγορά της Whole Foods κατέχει πλέον μερίδιο 18% από τη συνολική «πίτα» των online σούπερ μάρκετ στις ΗΠΑ. Ακολούθησε το 2018 μια γιγαντιαία επένδυση του Μπέζος, ύψους 17,5 δισ. δολαρίων στην Amazon Web Services.

Sports in

Κυκλοφορούν και… εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το πρώτο ματς με τη Φενέρμπαχτσε

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του μεγάλου αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024