Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ασύρματος φορτιστής της Xiaomi θα λειτουργεί από την άλλη άκρη του δωματίου

Ασύρματος φορτιστής της Xiaomi θα λειτουργεί από την άλλη άκρη του δωματίου

Η τεχνολογία Mi Air Charge θα προσφέρει ισχύ 5 watt χωρίς να επηρεάζεται από τυχόν αντικείμενα που βρίσκονται ανάμεσα στον φορτιστή και τις συσκευές, υποστηρίζει η εταιρεία

Η κινεζική Xiaomi ανακοίνωσε ότι τελειοποιεί σύστημα που θα φορτίζει ασύρματα συσκευές από απόσταση μέχρι πέντε μέτρων.

Η τεχνολογία Mi Air Charge θα προσφέρει ισχύ 5 watt χωρίς να επηρεάζεται από τυχόν αντικείμενα που βρίσκονται ανάμεσα στον φορτιστή και τις συσκευές, υποστηρίζει η εταιρεία σε ανακοίνωσή της.

Η βάση φόρτισης περιλαμβάνει συστοιχία 114 μικρών κεραιών που κατευθύνουν μια δέσμη ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων απευθείας στις φορτιζόμενες συσκευές, οι οποίες πρέπει να φέρουν έναν πομποδέκτη που ενημερώνει τον φορτιστή για τη θέση τους στο χώρο.

Το σύστημα, το οποίο δεν αναμένεται να φτάσει στην αγορά πριν από το 2022, θα μπορεί να φορτίζει πολλές συσκευές ταυτόχρονα.

«Στο προσεχές μέλλον, η τεχνολογία χωρικής απομόνωσης θα μπορεί επίσης να φορτίζει έξυπνα ρολόγια και βραχιόλια και άλλες φορετές συσκευές» αναφέρει η Xiaomi σε ανάρτησή της.

Ο πρώτος ασύρματος φορτιστής ηλεκτρονικών συσκευών παρουσιάστηκε το 2009, όταν η αμερικανική Palm λάνσαρε το σύστημα Touchstone για τις τότε δημοφιλείς συσκευές της εταιρείας.

Πέρυσι, η Apple παρουσίασε τον ασύρματο φορτιστή MagSafe, ισχύος 15 watt, ο οποίος μπορεί να φορτίσει πλήρως το iPhone 12 σε μισή ώρα.

Σχεδόν ταυτόχρονα, η Xiaomi προχώρησε στα αποκαλυπτήρια ενός ασύρματου φορτιστή των 80 watt που φορτίζει τα συμβατά κινητά της εταιρείας σε μόλις 19 λεπτά.

Sports in

«Βόμβα» Αταμάν για το μέλλον του στον Παναθηναϊκό – Τι είπε ότι θα κάνει αν δεν πάει Final 4 το «τριφύλλι»

Ο Τούρκος προπονητής δήλωσε πως αν δεν πάει ο Παναθηναϊκός στο Φάιναλ-4 θα φύγει από την ομάδα, θέλοντας να δείξει ουσιαστικά την μεγάλη πίστη που έχει στην πρόκριση επί της Μακάμπι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024