Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Εποχική γρίπη : Τα κρούσματα στην Αγγλία σχεδόν μηδενίστηκαν χάρη στα μέτρα για την πανδημία

Εποχική γρίπη : Τα κρούσματα στην Αγγλία σχεδόν μηδενίστηκαν χάρη στα μέτρα για την πανδημία

Η θετική παρενέργεια των lockdown

Με την Αγγλία να βρίσκεται σε καθεστώς lockdown για τρίτη φορά από την αρχή της πανδημίας, τα κρούσματα γρίπης μειώθηκαν κατά 95% σε επίπεδα που δεν έχουν καταγραφεί εδώ και 130 χρόνια.

Η γρίπη «έχει σχεδόν εξαφανιστεί» δήλωσε στους Sunday Times ο Σάιμον ντε Λούσινιαν, καθηγητής Πρωτοβάθμιας Φροντίδας στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. «Δεν μου έρχεται στο μυαλό καμία άλλη χρονιά που συνέβη κάτι τέτοιο» είπε.

Τα δεδομένα που συγκέντρωσε η λονδρέζικη εφημερίδα ο δείχνουν ότι η αναλογία των ασθενών με συμπτώματα που παραπέμπουν σε γρίπη περιορίστηκε σε 1,1 άτομο ανά 100.000, συγκριτικά με τον πενταετή μέσο όρο των 27 ανά 100.000.

Τα νούμερα αφορούν τη δεύτερη εβδομάδα του Ιανουαρίου, περίοδο κατά την οποία κορυφώνεται συνήθως η επιδημία εποχικής γρίπης.

Επιπλέον, κανένας ασθενής με γρίπη δεν είχε νοσηλευτεί στην Αγγλία έως τα μέσα Ιανουαρίου.

Η υποχώρηση της γρίπης «είναι πρωτοφανής» σχολίασε ο Τζον ΜακΚόλεϊ, διευθυντής παραρτήματος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας στο Λονδίνο.

Η δραματική μείωση είναι μια θετική παρενέργεια των μέτρων που εφαρμόζονται για τον περιορισμό της εξάπλωσης του πανδημικού κοροναϊού, ωστόσο ο ΜακΚόλεϊ προειδοποίησε ότι η γρίπη μπορεί να επιστρέψει δριμύτερη

«Αν η γρίπη λείψει για έναν χρόνο η ανοσία [του πληθυσμού] θα εξασθενίσει» εξήγησε.

Παρά τα μέτρα, πάντως, η Βρετανία είναι μια από τις χειρότερα πληγείσες χώρες της πανδημίας, με τα επιβεβαιωμένα κρούσματα Covid-19 να έχουν ξεπεράσει τα 4 εκατομμύρια και τους θανάτους να υπερβαίνουν τους 105.000, σύμφωνα με στοιχεία του Πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς στις ΗΠΑ.

Μέχρι σήμερα τουλάχιστον 8 εκατομμύρια Βρετανοί έχουν λάβει τουλάχιστον την πρώτη δόση του εμβολίου κατά της Covid-19, σύμφωνα με στοιχεία της κυβέρνησης.

Sports in

«Τελικός» για Παναθηναϊκό στην Μπολόνια και στο… βάθος ντέρμπι «αιωνίων»

Ο Παναθηναϊκός φιλοξενείται (29/3, 21:30) στην έδρα της Βίρτους Μπολόνια για την 32η αγωνιστική της Euroleague με στόχο να διατηρηθεί στην τετράδα και να συνεχίσει στην διεκδίκηση της δεύτερης θέσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024