Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Γερμανικός Τύπος : «Πυρά» κατά της Φον ντερ Λάιεν για τα εμβόλια

Γερμανικός Τύπος : «Πυρά» κατά της Φον ντερ Λάιεν για τα εμβόλια

Ιδιαίτερα επικριτικός κατά της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν εμφανίζεται ο γερμανικός Τύπος, όσον αφορά τους χειρισμούς της στο θέμα της προμήθειας και της διανομής των εμβολίων στη Ευρωπαϊκή Ένωση. Παράλληλα, τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης επιτίθενται και κατά της φαρμακευτικής εταιρείας AstraZeneca για τη στάση πυο έχει κρατήσει στη διανομή του εμβολίου της. Υπόθεση ζωής ή θανάτου […]

Ιδιαίτερα επικριτικός κατά της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν εμφανίζεται ο γερμανικός Τύπος, όσον αφορά τους χειρισμούς της στο θέμα της προμήθειας και της διανομής των εμβολίων στη Ευρωπαϊκή Ένωση. Παράλληλα, τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης επιτίθενται και κατά της φαρμακευτικής εταιρείας AstraZeneca για τη στάση πυο έχει κρατήσει στη διανομή του εμβολίου της.

Υπόθεση ζωής ή θανάτου

«Η ρητορική κλιμάκωση της διένεξης με το εμβόλιο της AstraZeneca προδίδει ποιο ακριβώς είναι το διακύβευμα» υπογραμμίζει ο σχολιαστής της Frankfurter Allgemeine Zeitung. «Πρόκειται στην κυριολεξία για ζωή ή θάνατο, για εμπιστοσύνη σε κρατικούς και Ευρωπαίους παίκτες, που τώρα προφανώς χωρίς να έχουν γνώση κάνουν δηλώσεις με σκληρές κατηγορίες ή κάνουν λόγο με κάθε σοβαρότητα για πόλεμο εμβολίων. Όσοι στο Λονδίνο αγανακτούν για έναν δήθεν ευρωπαϊκό εθνικισμό σε σχέση με τα εμβόλια, καλό θα ήταν να ρίξουν μια ματιά στα δικά τους συμβόλαια με την AstraZeneca. Θα ήταν ενδιαφέρον να μάθουμε, εάν συνήφθησαν συμφωνίες για παράδοση του εμβολίου κατά προτεραιότητα. Εάν υπάρχει ηθική, τότε είναι μόνο μία: Όλοι πρέπει να έχουν δίκαιη πρόσβαση στα εμβόλια, είτε μένουν στην Αγγλία, στην Έση, ή όπου αλλού στον κόσμο».

Ο σχολιαστής της Süddeutsche Zeitung τα βάζει με τον μάνατζερ της βρετανοσουηδικής φαρμακευτικής εταιρείας Πασκάλ Σοριό. «Μας είπε ότι το συμβόλαιο δεν εγγυάται τις προς παράδοση ποσότητες και ότι η εταιρεία δεν επιτρέπεται να ανακατευθύνει εμβόλια από βρετανικά εργοστάσια στην ΕΕ. Και τα δύο διαβάζονται εντελώς διαφορετικά στο κείμενο του συμβολαίου, που δημοσίευσε η Κομισιόν. Αλλά πριν το κάνει η AstraZeneca μαύρισε ορισμένα σημεία. Οι πολίτες περιμένουν εξηγήσεις, αλλά η εταιρεία καταφεύγει σε μυστικοπάθεια. Ένα σοβαρό λάθος, αλλά και θράσος».

«Το φάντασμα των Βρυξελλών»

Το περιοδικό Spiegel δείχνει μια σιωπηλή πρόεδρο της Κομισιόν, την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν μέσα σε ασανσέρ με τη μάσκα στο στόμα και τη μύτη. Σιωπηλή. «Αυτή που τέλος Νοέμβρη», όπως υπενθυμίζει ο αρθρογράφος, «δήλωνε κατενθουσιασμένη επειδή χάρη στην Κομισιόν, χάρη στα συμβόλαια με τους παραγωγούς, όλοι οι Ευρωπαίοι θα είχαν πρόσβαση στα πολλά υποσχόμενα εμβόλια κατά του κορωνοϊού. Όταν τον Δεκέμβριο διαπιστώθηκε ότι μετά τα Χριστούγεννα θα εμβολιάζονταν οι πρώτοι στην ΕΕ, υπερακόντισε σε πάθος γράφοντας στο twitter ότι είναι η στιγμή της Ευρώπης. Και όταν τα Χριστούγεννα ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί, έκανε λόγο για μια συγκινητική στιγμή ενότητας, για μια ευρωπαϊκή ιστορία επιτυχίας. Στο μεταξύ η Ούρσουλα φον ντερ Λάινεν έγινε εμφανώς πιο σιωπηρή, ίσως να οφείλεται στο ότι η υποτιθέμενη ιστορία επιτυχίας απειλεί να γίνει η μεγαλύτερη αποτυχία στην καριέρα της».

Ο αρθρογράφος του περιοδικού την αποκαλεί «Φάντασμα των Βρυξελλών». «Αιτήματα για συνεντεύξεις μπλοκάρονται συστηματικά από το τμήμα επικοινωνίας της, η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν έχει εξαφανιστεί. Στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός δεν μπόρεσε ωστόσο να παρακάμψει το θέμα. Τώρα οι εταιρίες θα πρέπει να παραδώσουν, είπε. Το μήνυμα; Το φταίξιμο το έχουν οι εταιρείες, όχι εμείς, όχι εγώ».

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024