Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Νέα τεχνολογία επιτρέπει πάτημα κουμπιών στο ασανσέρ, χωρίς καθόλου άγγιγμα

Νέα τεχνολογία επιτρέπει πάτημα κουμπιών στο ασανσέρ, χωρίς καθόλου άγγιγμα

Κάτι σαν το "περνάς και δεν αγγίζεις" αλλά καλύτερο

Ναι, ο ιός μπορεί να επιβιώσει σε επιφάνειες. Όχι, δεν πρέπει να αγγίζουμε το πρόσωπό μας με βρώμικα χέρια. Πότε τα χέρια μας είναι βρώμικα; Σχεδόν πάντα. Ειδικά αν μπαίνουμε πολύ σχυνά σε ασανσέρ, με κουμπιά πατημένα από δεκάδες ή εκατοντάδες άλλους ανθρώπους.

Υπήρξε μια ραγδαία ανάπτυξη τελευταία, και λογικό, στην χρήση τεχνολογιών χωρίς επαφή. Το στούντιο Stuck Design της Σιγκαπούρης οραματίζεται έναν κόσμο όπου οι άνθρωποι δεν θα χρειάζεται καν να πατήσουν τα κουμπιά στον ανελκυστήρα με τα δάχτυλά τους για να φτάσουν στον όροφο όπου πρέπει να πάνε. Η τεχνολογία Kinetic Touchless του στούντιο μπορεί να μιμηθεί την κίνηση των δακτύλων ενός ατόμου και να αναδημιουργήσει την απτική απόκριση πατώντας απλώς ένα κουμπί.

Έτσι, η διαδικασία έχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον από ό, τι θα είχε το απλό πέρασμα του χεριού από μπροστά. Το θέμα είναι να πατάμε, αλλά να μην αγγίζουμε.

Η εν λόγω τεχνολογία λειτουργεί χρησιμοποιώντας την κίνηση ως μέθοδο εισαγωγής, οπότε δεν χρειάζεται άμεση επαφή και, επίσης, μπορεί να μιμηθεί την κίνηση από απόσταση. Το στούντιο λέει ότι ο τύπος της αφής επαφής που προσφέρει η τεχνολογία του μπορεί να εφαρμοστεί και σε διάφορες χειρονομίες. Αυτό σημαίνει ότι τα κουμπιά που χρησιμοποιούν την τεχνολογία μπορούν να βυθιστούν προς τα μέσα ή να κινηθούν προς τα έξω εάν ο χρήστης κάνει μια ώθηση ή τραβώντας κίνηση. Μια σειρά κουμπιών μπορεί επίσης να ακολουθήσει το δάχτυλο του χρήστη, εάν κάνει ολισθαίνουσα κίνηση.

Το στούντιο έχει ήδη δημιουργήσει ένα λειτουργικό πρωτότυπο, αλλά η τεχνολογία είναι ακόμα σε πειραματικό στάδιο και δεν μπορεί να υπάρξει προς το παρόν μέσα σε ανελκυστήρες. Υπομονή και αντισηπτικό ως τότε…

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024