Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός: Για άλλους έξι μήνες σε εγρήγορση τα social media για να εντοπίζουν fake news

Κοροναϊός: Για άλλους έξι μήνες σε εγρήγορση τα social media για να εντοπίζουν fake news

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει πει στις Google, Facebook, Twitter και Microsoft να συνεχίσουν τις μηνιαίες εκθέσεις σχετικά με τις προσπάθειές τους να αντιμετωπίσουν τις ψευδείς ειδήσεις (fake news), ειδικά για την COVID-19, για άλλους έξι μήνες

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει πει στις Google, Facebook, Twitter και Microsoft να συνεχίσουν τις μηνιαίες εκθέσεις σχετικά με τις προσπάθειές τους να αντιμετωπίσουν τις ψευδείς ειδήσεις (fake news), ειδικά για την COVID-19, για άλλους έξι μήνες.

Οι ιστότοποι κοινωνικής δικτύωσης και οι διαδικτυακές πλατφόρμες έχουν δεχθεί πυρά παγκοσμίως για τη διάδοση ψευδών ειδήσεων, οδηγώντας σε εκκλήσεις προς ρυθμιστικές αρχές να τους αναγκάσουν να κάνουν περισσότερα αλλιώς να αντιμετωπίσουν πολύπλοκους κανόνες.

Οι εταιρίες, μαζί με την TikTok και διαφημιστές, υπέγραψαν τον κώδικα πρακτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης προκειμένου να αντιμετωπίσουν την εξάπλωση της παραπληροφόρησης στις πλατφόρμες τους, και ήταν υποχρεωμένες να υποβάλλουν εκθέσεις για τις προσπάθειές τους στη διάρκεια μιας αρχικής εξάμηνης περιόδου.

Οι εκθέσεις θα συνεχιστούν για άλλους έξι μήνες λόγω της σύνδεσής τους με την πανδημία του κορονοϊού, ανέφερε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Οι εταιρίες έχουν κληθεί να παρέχουν περισσότερα δεδομένα για το πώς διαδίδεται η παραπληροφόρηση στη διάρκεια της κρίσης του κορονοϊού και για την επίδραση των ενεργειών τους στις χώρες της ΕΕ.

«Η πανδημία έχει γίνει έδαφος αναπαραγωγής για λανθασμένους ισχυρισμούς και θεωρίες συνωμοσίας και οι πλατφόρμες είναι σημαντικοί ενισχυτές αυτού του τύπου μηνυμάτων», ανέφερε σε μια ανακοίνωση η αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τις Αξίες και τη Διαφάνεια Βέρα Γιούροβα.

«Πρέπει να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε από κοινού προκειμένου να βελτιώσουμε τη μάχη μας με την παραπληροφόρηση, αλλά χρειαζόμαστε μεγαλύτερη διαφάνεια και καλύτερη προσπάθεια από τις διαδικτυακές πλατφόρμες», είπε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Οριστικό: Απορρίφθηκε το αίτημα της Φενέρμπαχτσε πριν τον Ολυμπιακό

Οριστική απόφαση για τον αγώνα Σούπερ Καπ της Φενέρμπαχτσε πριν τα ματς με τον Ολυμπιακό για το Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024