Η πραγματική τεχνολογία μπορεί να μοιάζει περισσότερο με ένα επεισόδιο της σκοτεινής σειράς «Black Mirror» του Netflix από ό, τι αντιλαμβανόμαστε. Ένα chatbot που θα μπορούσε να αναπτυχθεί από τη Microsoft είναι εξαιρετικά παρόμοιο με την τεχνολογία που παρατηρείται σε ένα επεισόδιο της σειράς επιστημονικής φαντασίας που επέτρεπε σε μια ηρωίδα να μιλάει με μια τεχνητή εκδοχή του αποθανόντος συντρόφου της.

Γίναμε Black Mirror;

Τον Δεκέμβριο του 2020, η Microsoft έλαβε δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για ένα chatbot που επιτρέπει στους χρήστες να έχουν μια εικονική συνομιλία με οποιοδήποτε συγκεκριμένο άτομο, ζωντανό ή νεκρό. Σύμφωνα με την κατάθεση από το Γραφείο Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας και Εμπορικών Σημάτων των ΗΠΑ (USPTO), κάποιος από το «παρελθόν ή παρούσα οντότητα… όπως ένας φίλος, ένας συγγενής, ένας γνωστός, μια διασημότητα, ένας φανταστικός χαρακτήρας, μια ιστορική προσωπικότητα.

Ωστόσο, σε ένα tweet που δημοσιεύτηκε τον Ιανουάριο του 2021, ο Tim O’Brien, γενικός διευθυντής των προγραμμάτων Τεχνητής Νοημοσύνης (AI) της Microsoft, είπε, «δεν υπάρχει σχέδιο για αυτό. Αλλά ίσως να μπορέσω να βρω δουλειά να γράφω για το Black Mirror, θα ξέρω να πηγαίνω στον ιστότοπο USPTO για πρωτότυπες ιδέες (Το επεισόδιο «Black Mirror», «Be Right Back», προβλήθηκε το 2013, χρόνια πριν η Microsoft υποβάλει αίτηση για το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας.) Είπε σε ξεχωριστό tweet ότι η Microsoft υπέβαλε αίτηση για αυτό το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας τον Απρίλιο του 2017.

Σύμφωνα με την κατάθεση διπλώματος ευρεσιτεχνίας, τα κοινωνικά δεδομένα θα μπορούσαν να προσπελαστούν χρησιμοποιώντας «εικόνες, δεδομένα φωνής, ηλεκτρονικά μηνύματα, δημοσιεύσεις κοινωνικών μέσων, γραπτές επιστολές» για την τροποποίηση ενός «ειδικού ευρετηρίου στο θέμα της προσωπικότητας του συγκεκριμένου ατόμου. Το ειδικό ευρετήριο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να εκπαιδεύσει ένα bot συνομιλίας για συνομιλία και αλληλεπίδραση στην προσωπικότητα του συγκεκριμένου ατόμου.»

Ενώ αυτό το chatbot ενδέχεται να μην είναι σε εξέλιξη, το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας παραχωρήθηκε πράγματι στη Microsoft την 1η Δεκεμβρίου 2020.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr