Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κάλεσε την κυβέρνηση της Τανζανίας να ακολουθήσει τις συστάσεις των επιστημόνων, μετά τη δήλωση του προέδρου της χώρας ότι τα εμβόλια κατά της Covid-19 είναι επικίνδυνα και αχρείαστα για όσους πιστεύουν στον Θεό.

«Καλούμε την #Tanzania να λάβει μέτρα για τη δημόσια υγεία όπως η χρήση μάσκας για την καταπολέμηση της #Covid-19» έγραψε στο Twitter o Ματσιντίσο Μοέτι, διευθυντής του ΠΟΥ για την αφρικανική ήπειρο.

«Η επιστήμη δείχνει ότι τα εμβόλια λειτουργούν, και ενθαρρύνω την κυβέρνηση να προετοιμαστεί για εκστρατεία εμβολιασμών» πρόσθεσε.

Σύμφωνα με το Reuters, ο πρόεδρος της Τανζανίας Τζον Μαγκουφούλι υποστήριξε την Τετάρτη ότι τα εμβόλια δεν αποκλείεται να είναι ξένο σχέδιο για τη διασπορά ασθενειών και την κλοπή του πλούτου της Αφρικής –χωρίς βέβαια να προσφέρει εξηγήσεις.

«Εμείς στην Τανζανία καταφέραμε να μείνουμε έναν χρόνο χωρίς κοροναϊό. Εδώ, κανείς δεν φοράει μάσκα. Ο Θεός μας ξεπερνά τον Σατανά και ο Σατανάς πάντα θα αποτυγχάνει όταν δοκιμάζει νέες ασθένειες» είπε ο πρόεδρος σε δημόσια ομιλία του.

Προηγουμένως είχε καταφερθεί και εναντίον των εισαγόμενων τεστ κοροναϊού, υποστηρίζοντας ότι έδωσαν θετικό αποτέλεσμα για μια… κατσίκα και ένα φρούτο.

Ο ΠΟΥ ζήτησε ακόμα από τη Τανζανία να ξαναρχίσει την αποστολή επιδημιολογικών δεδομένων, η οποία σταμάτησε στις 8 Μαΐου όταν η χώρα είχε καταγράψει 509 περιστατικά και 21 θανάτους.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr