Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τα καπέλα του χειμώνα ζεσταίνουν και δίνουν στιλ

Τα καπέλα του χειμώνα ζεσταίνουν και δίνουν στιλ

Σκούφος, τραγιάσκα ή μήπως κάποιο δερμάτινο baseball hat;

Γνωρίζατε ότι η μεγαλύτερη απώλεια θερμοκρασίας προέρχεται από το κεφάλι και τα άκρα; Αν και δεν είναι καιρός για βόλτες και σουλάτσα, δεν θα έβλαπτε-μάλλον το αντίθετο- να επενδύσουμε επιτέλους σε έναν σοβαρό σκούφο ή καπέλο ή τραγιάσκα.

Σημείωση: αυτό ισχύει και για άντρες και για γυναίκες.

Ο σκούφος

Από τον μάλλινο με το ρεβέρ και εκείνον με τη φούντα στην κορυφή μέχρι τον σκούφο του ψαρά, τον μικρό και στενό συγκριτικά με τους υπόλοιπους που φοριέται στην κορυφή του κεφαλιού, αφήνοντας ακάλυπτα τα αυτιά και τους κροτάφους. Όποιο σχέδιο κι αν επιλέξετε, πρόκειται για την πιο safe και κλασική επιλογή που μπορείς να κάνετε. Τα παλ και γλυκά χρώματα είναι φέτος πιο ενδιαφέροντα από τα μαύρα-κόκκινα-καφέ-βαρεθήκαμε.

Η τραγιάσκα

Αν και υπάρχει σχεδόν από πάντα, όπως πολύ σωστά διαβάσαμε στο Oneman.gr, το flat cap τα τελευταία χρόνια ζει μία δεύτερη νιότη χάρη στη σειρά Peaky Blinders και στο απίθανο στυλ του Cillian Murphy που μας ταξιδεύει πολύ πίσω στις δεκαετίες του 1910 και του 1920 τότε που ένας μάλλινο, καρό κοστούμι με γιλέκο από μέσα ήταν τόσο ζόρικο, όσο και κομψό. Ταιριάζει πολύ σε ορισμένες γυναίκες, αλλά σχεδόν σε όλους τους άντρες προσδίδει έναν αέρα που δεν γίνεται να περάσει απαρατήρητος.

Στην Αγγλία του 1541 ήταν νόμος να φοράνε οι άντρες τραγιάσκα τις Κυριακές, αλλά στις μέρες μας τη φοράμε γιατί απλώς μας αρέσει.

Καπέλα, καπέλα, καπέλα!

Το κλασικό καπέλο του baseball 
Μονόχρωμο ή εμπριμέ, με logo ή χωρίς, δερμάτινο, κοτλέ ή υφασμάτινο, τα συνυφασμένο με το αμερικάνικο στυλ baseball cap συναντάται σε δύο εκδοχές: Με ίσιο ή με καμπυλωτό γείσο. Το πρώτο είναι ιδανικό για στρογγυλά και οβάλ πρόσωπα, ενώ το δεύτερο για τετράγωνα με έντονες γωνίες.

To fedora hat
Αναμφίβολα, η πιο σοφιστικέ επιλογή, ιδανική για smart και formal looks. Οι στιλάτοι άνδρες και οι στιλάτες γυναίκες του τρέφουν ιδιαίτερη αδυναμία, ενώ πάντα είναι συγχρόνως εκτός μόδας και η τελευταία λέξη της.

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024