Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βελτιώνουμε την ευλυγισία μας με τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους

Βελτιώνουμε την ευλυγισία μας με τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους

Ακόμη κι αν δεν γυμναζόμαστε, μπορούμε να αποκτήσουμε μεγαλύτερη ευλυγισία και καλύτερη ισορροπία, αλλά και να ενισχύσουμε την κυκλοφορία του αίματός μας

Ενώ όλοι γνωρίζουμε ότι το φυσιολογικό σωματικό βάρος, η διατήρηση της μυϊκής μάζας και τα γερά οστά είναι βασικοί δείκτες μιας καλής φυσικής κατάστασης, συχνά παραμελούμε τη σημασία της ευλυγισίας.

Όταν κάνουμε λόγο για ευλυγισία εννοούμε την ικανότητα να κινούνται οι αρθρώσεις και οι μύες στο πλήρες εύρος της κίνησής τους.

Αν ένας μυς ή ένας τένοντας είναι αδύναμος, σκληρός ή σφιχτός, τότε το σώμα μας επιστρατεύει άλλους περιφερειακούς μυς για να βοηθήσουν στην εκάστοτε κίνηση.

Έτσι, αυτοί οι μύες γίνονται ευάλωτοι σε τραυματισμούς.

Για να καταλάβετε καλύτερα τι συμβαίνει στο σώμα μας όταν έχουμε μειωμένη ευλυγισία, σκεφτείτε ότι όταν σκύβουμε να σηκώσουμε μια σακούλα με πράγματα και δεν έχουμε αρκετή δύναμη στους κοιλιακούς μυς και ευλυγισία στη μέση και τους δικέφαλους μηριαίους, το βάρος θα «πέσει» στη μέση μας, η οποία αργά ή γρήγορα θα αρχίσει να μας πονάει.

Ουσιαστικά, όταν έχουμε καλή ευλυγισία αποφεύγουμε τους πόνους, τις ενοχλήσεις και τους τραυματισμούς.

Stretching για μεγαλύτερη ευλυγισία

Ακόμη κι αν δεν γυμναζόμαστε, μπορούμε να αποκτήσουμε μεγαλύτερη ευλυγισία και καλύτερη ισορροπία, αλλά και να ενισχύσουμε την κυκλοφορία του αίματός μας με τη βοήθεια του stretching.

Επιλέγουμε λοιπόν μερικές διατατικές ασκήσεις και τις εκτελούμε κατά τη διάρκεια της ημέρας, ακόμη κι όταν είμαστε στο γραφείο μας. Μάλιστα, το stretching βοηθάει και στην αποβολή του στρες και της έντασης.

Έχουμε κατά νου όμως ότι οι κινήσεις δεν πρέπει να γίνονται απότομα, δεν είναι καλό να απαιτούν μεγάλη προσπάθεια και δεν πρέπει να μας προκαλούν πόνο.

Γυμναστική για αύξηση της ευλυγισίας

Φυσικά, η γυμναστική είναι ο απόλυτος σύμμαχός μας και στην προσπάθεια να αυξήσουμε την ευλυγισία μας. Η γιόγκα, το Pilates αλλά και το λιγότερο γνωστό Τάι Τσι είναι οι ιδανικές μορφές γυμναστικής για μεγαλύτερη ευλυγισία.

Γιόγκα

Δεν χρειάζεται να είμαστε ευλύγιστοι για να κάνουμε γιόγκα, ωστόσο αν κάνουμε γιόγκα για αρκετό καιρό θα παρατηρήσουμε βελτίωση της ευλυγισίας μας.

Με τη σωστή καθοδήγηση, η γιόγκα μπορεί να μας βοηθήσει σημαντικά να τεντώσουμε τους μυς μας και να αυξήσουμε το εύρος της κίνησής μας.

Έτσι, μια asana που μπορεί αρχικά να μας φαίνεται ακατόρθωτη, θα καταλήξει να μας φαίνεται απλή. Επιπλέον, οι ενοχλήσεις και οι πόνοι που συνδέονται με την πολύωρη καθιστική στάση, θα αρχίσουν να υποχωρούν και ως αποτέλεσμα η στάση του σώματός μας θα βελτιωθεί.

Pilates

Η μεγάλη γκάμα των ασκήσεων Pilates προσαρμόζεται κάθε φορά στις ανάγκες του ασκούμενου, ανάλογα με την ηλικία και τη φυσική του κατάσταση.

Έτσι, το Pilates είναι μια εξαιρετική επιλογή για να αυξήσουμε την ευλυγισία μας, ακόμη κι αν δεν είμαστε εξοικειωμένοι με τη γυμναστική.

Τάι τσι

Οι ρίζες του τάι τσι εντοπίζονται στην κινεζική ιατρική και είναι μια μέθοδος άσκησης με ιστορία εκατοντάδων χρόνων.

Πρόκειται για μια πρακτική που συνδυάζει τις πολεμικές τέχνες με τον διαλογισμό, όσο απροσδόκητος κι αν ακούγεται αυτός ο συνδυασμός. Όπως η γιόγκα, έτσι και το τάι τσι συχνά περιλαμβάνει στάσεις του σώματος που μπορούν γενικά να βελτιώσουν την ευλυγισία μας.

Sports in

Η μεγαλύτερη βραδιά στην ιστορία του Ολυμπιακού

Λίγο πριν την συμπλήρωση 100 χρόνων ζωής, ο Ολυμπιακός ζει την μεγαλύτερη βραδιά της ιστορίας του με την πρόκριση στα ημιτελικά μιας ευρωπαϊκής διοργάνωσης

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024