Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ρόδος : Προκαταρκτική εξέταση για τα σχόλια του αντιπρόεδρου του σωματείου ξενοδοχοϋπαλλήλων

Ρόδος : Προκαταρκτική εξέταση για τα σχόλια του αντιπρόεδρου του σωματείου ξενοδοχοϋπαλλήλων

Ο πρώην αντιπρόεδρος του σωματείου ξενοδοχοϋπαλλήλων ύποπτος για την τέλεση των αδικημάτων της διέγερσης σε διάπραξη κακουργήματος και της διέγερσης σε βιαιοπραγίες

Τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης για την διαπίστωση τυχόν τελέσεως των αδικημάτων της διέγερσης σε διάπραξη κακουργήματος (παιδοκτονίας ή ανθρωποκτονίας με δόλο ή βιασμού/336, 299, 303 ΠΚ) 184 παρ. 1 νέου ΠΚ και της διέγερσης σε βιαιοπραγίες (184 παρ. 2 -4 νέου ΠΚ) παρήγγειλε χθες στον Πταισματοδίκη Ρόδου, η Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ρόδου με αφορμή τα απεχθή σχόλια του πρώην αντιπροέδρου του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων της Ρόδου Τάσου Ψαρομπά.

Η προϊστάμενη της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Ρόδου επιλήφθηκε άμεσα της υποθέσεως που προκάλεσε σάλο στη Ρόδο και στο Πανελλήνιο.

Ο πρώην αντιπρόεδρος του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων, όπως αναφέρει η dimokratiki.gr, εξαπέλυσε χυδαίες εκφράσεις κατά της δημοσιογράφου που κατήγγειλε ότι δέχθηκε σεξουαλική παρενόχληση από πρώην υπουργό.

Στην ανάρτηση, που έσβησε στην πορεία, χρησιμοποιούσε απαράδεκτες εκφράσεις, και για να δικαιολογηθεί είπε ότι «δεν είχε σκοπό να προσβάλει τις γυναίκες αλλά το ΚΚΕ με το οποίο μας χωρίζουν πολλά». Μιλώντας στο protothema.gr, συμπλήρωσε μάλιστα ότι η ανάρτηση «ήταν λίγο λάθος».

Το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου με αφορμή την απρεπή τοποθέτηση του συνήθλε σε έκτακτη συνεδρίαση και τον καθαίρεσε, ενώ καταδίκασε ομοφώνως την ανάρτηση.

Για την διαγραφή του, βάσει του καταστατικού του Σωματείου, πρέπει να παρθεί απόφαση από την Γενική Συνέλευση ως ανώτερο όργανο.

Θυμίζουμε ότι την ανάρτηση του Τάσου Ψαρομπά καταδίκασαν με ανακοινώσεις τους φορείς σωματείων και συλλόγων πανελληνίως.

Ενδεικτική είναι η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ:

Η Συνομοσπονδία έχει ξεκάθαρη θέση η οποία είναι διαχρονικά αδιαπραγμάτευτη. “Τα συνδικάτα είναι δίπλα στα θύματα βίας στους χώρους εργασίας – Καμία ανοχή στην παρενόχληση και τη βία στην εργασία”.

Την ώρα που η Συνομοσπονδία και με πρόσφατη ανακοίνωσή της ζητά από όλους επαγρύπνηση για τα περιστατικά βίας, διακρίσεων, ρατσισμού και μισαλλοδοξίας και βρίσκεται στο πλευρό των θυμάτων με κάθε είδους μέσο και τρόπο, τέτοιες δηλώσεις και συμπεριφορές δεν έχουν καμία θέση στους κόλπους μας.

Ο συγκεκριμένος συνδικαλιστής μπορεί να καθαιρέθηκε άμεσα από το σωματείο του, δεν φτάνει όμως μόνον αυτό. Οφείλει δημόσια συγγνώμη και μεταμέλεια για μία συμπεριφορά που σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογείται.

Για τη ΓΣΕΕ, ο σεβασμός της αξιοπρέπειας όλων στην εργασία και στην κοινωνία, ήταν, είναι και θα παραμείνει προτεραιότητα.

Η Συνομοσπονδία ενημερώνει ότι το isotita@gsee.gr και οι Δομές δωρεάν πληροφόρησης εργαζομένων και ανέργων (Κέντρο Πληροφόρησης Εργαζομένων και Ανέργων της ΓΣΕΕ www.kepea.gr, Δίκτυο Υπηρεσιών Πληροφόρησης & Συμβουλευτικής Εργαζομένων και Ανέργων του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ https://www.inegsee.gr/diktio-ipiresion-pliroforisis-simvouleftikis-ergazomenon-anergon/), είναι στη διάθεση των εργαζομένων για την υποβολή καταγγελιών ή την παρακολούθηση καταγγελιών στο ΣΕΠΕ και τον Συνήγορο του Πολίτη που αφορούν ζητήματα παράνομων διακρίσεων, βίας και παρενόχλησης στην εργασία.

Η ανάρτηση

Sports in

Ο Ζέλσον στο πλάνο του Μεντιλίμπαρ

Ο έμπειρος εξτρέμ είναι παίκτης που μπορεί να κάνει τη διαφορά με μια κίνηση και ο Μεντιλίμπαρ ποντάρει πολλά πάνω του

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024