Να βοηθήσουν στην καταπολέμηση των fake news ζητά από τους χρήστες του το Twitter, ανακοινώνοντας ένα νέο πιλοτικό πρόγραμμα που θα επιτρέπει σε μερικούς χρήστες να υποβάλουν παρατηρήσεις για μηνύματα άλλων χρηστών, τα οποία κρίνουν ως αναληθή ή παραπλανητικά.

Το Twitter το περασμένο έτος άρχισε να προσθέτει ετικέτες και προειδοποιήσεις σχετικά με παραπληροφόρηση στον ιστότοπο, συμπεριλαμβανομένης της πανδημίας Covid-19 και των εκλογών στις ΗΠΑ. Απαγόρευσε οριστικά τον Ντόναλντ Τραμπ τις μέρες που οδήγησαν στα εγκαίνια του διαδόχου του, αφού η χρήση του Twitter από τον πρώην πρόεδρο θεωρούσε ότι επαινεί ή επέτρεψε την εισβολή του Καπιτωλίου στις 6 Ιανουαρίου

Στελέχη της πλατφόρμας, μαζί με άλλες εταιρείες μεγάλων τεχνολογιών, κλήθηκαν να καταθέσουν στο Κογκρέσο πολλές φορές τον περασμένο χρόνο για να απαντήσουν σε ζητήματα που περιλαμβάνουν παραπληροφόρηση, καθώς και την εμβέλεια και επιρροή της μεγάλης τεχνολογίας.

Οι χρήστες έχουν δύναμη

Οι χρήστες που επισημαίνουν κάποια ανάρτηση άλλου ως παραπλανητική ή ψευδή, θα πρέπει να παρέχουν στοιχεία που να στοιχειοθετούν την άποψη τους και να τα συζητούν εμπιστευτικά σε μια ειδική ιστοσελίδα για το Birdwatch (twitter.com/i/birdwatch), χωρίς τα σχόλιά τους να είναι ορατά στους υπόλοιπους χρήστες. Για να συμμετάσχουν στην όλη προσπάθεια, πρέπει να δώσουν ένα επαληθευμένο αριθμό τηλεφώνου και ένα e-mail, καθώς επίσης να μην έχουν προϊστορία παραβιάσεων των κανόνων της πλατφόρμας.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr