Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η διαμάχη για την κηδεμονία της Μπρίτνεϊ Σπίαρς γίνεται ντοκιμαντέρ απ’ τους New York Times

Η διαμάχη για την κηδεμονία της Μπρίτνεϊ Σπίαρς γίνεται ντοκιμαντέρ απ’ τους New York Times

To «Παγιδεύοντας την Μπρίτνεϊ Σπίαρς» διερευνά το κίνημα #FreeBritney και την διαμάχη για την ανεξαρτησία της ποπ σταρ η οποία βρίσκεται υπό την κηδεμονία του πατέρα της τα τελευταία 12 χρόνια.

Η διαβόητη δικαστική διαμάχη για την κηδεμονία της Μπρίτνεϊ Σπίαρς είναι το θέμα ενός νέου ντοκιμαντέρ από τους New York Times.

Το ντοκιμαντέρ με τίτλο «Framing Britney Spears» (Παγιδεύοντας την Μπρίτνεϊ Σπίαρς) ακολουθεί την πορεία της τραγουδίστριας από την ανέλιξή της σε ποπ σταρ παγκόσμιου βεληνεκούς μέχρι τα προβλήματα ψυχικής υγείας, την νοσηλεία της αλλά και το κίνημα #FreeBritney, το οποίο επιδιώκει να την βοηθήσει να ανακτήσει την ανεξαρτησία της.

Ο πατέρας της Μπρίτνεϊ, Τζέιμι Σπίαρς, έχει τον έλεγχο της καριέρας και των οικονομικών της κόρης του από το 2008, όταν εκείνη νοσηλεύτηκε σε ψυχιατρική κλινική για πέντε ημέρες.

Αν και η κηδεμονία ήταν αρχικά προγραμματισμένη να λήξει το 2009, εξακολουθεί να βρίσκεται σε ισχύ μέχρι σήμερα – πάνω από μια δεκαετία αργότερα. Η υπόθεση παρέμενε εν πολλοίς άγνωστη, ωστόσο τα τελευταία χρόνια έχει πάρει δημοσιότητα- εν μέρει λόγω του κινήματος #FreeBritney που ξεκίνησε από θαυμαστές της Μπρίτνεϊ.

«Ο τρόπος που της έχουμε φερθεί είναι αηδιαστικός», ακούγεται να λέει ένας από τους συνεντευξιαζόμενους στο τρέιλερ του ντοκιμαντέρ. «Γιατί ο πατέρας της παίρνει όλες τις αποφάσεις για εκείνη;» ρωτά ένας άλλος, προσθέτοντας: «Γιατί βρίσκεται ακόμα μέσα σ’ αυτή τη κατάσταση;».

Τον Νοέμβριο του περασμένου έτους, το δικαστήριο αρνήθηκε να απομακρύνει τον Τζέιμι από τον κεντρικό του ρόλο στην κηδεμονία της Μπρίτνεϊ. Ως αποτέλεσμα η Μπρίτνεϊ αποφάσισε να «μην δώσει άλλες συναυλίες όσο ο πατέρας της διατηρεί τον έλεγχο της καριέρας της».

Ο Τζέιμι, ωστόσο, υπερασπίστηκε τον ρόλο του λέγοντας στο CNN τον περασμένο μήνα: «Όταν ένα μέλος μιας οικογένειας χρειάζεται ειδική φροντίδα και προστασία, η οικογένεια πρέπει να κάνει ό, τι μπορεί. Αυτό έχω κάνει και εγώ τα τελευταία 12 και πλέον χρόνια, προστατεύοντας την Μπρίτνεϊ και συνεχίζοντας να την αγαπώ άνευ όρων.

Έχω δώσει και θα συνεχίσω να δίνω την ακλόνητη αγάπη μου και να παρέχω ισχυρή προστασία ενάντια σε εκείνους που επιδιώκουν να βλάψουν εκείνη ή την οικογένειά μου για να εξυπηρετήσουν τα προσωπικά τους συμφέροντα».

Η Μπρίτνεϊ θα παραμείνει τουλάχιστον μέχρι τον επόμενο μήνα υπό το ίδιο καθεστώς κηδεμονίας ενώ ο πρώην διαχειριστής της περιουσίας της δηλώνει πως η κηδεμονία πιθανόν να συνεχίσει να βρίσκεται σε ισχύ «για το υπόλοιπο της ζωής της».

Sports in

«Βόμβα» του ESPN για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο!

Ρεπορτάζ που… ταράζει τα νερά για Γιάννη Αντετοκούνμπο και Μιλγουόκι Μπακς

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024