Ένας ζωολογικός κήπος της Νέας Υόρκης υποδέχθηκε πριν λίγες ημέρες ένα κόκκινο καγκουρό που άφησε τους υπαλλήλους του πάρκου με το στόμα ανοιχτό, λόγω της ιδιαιτερότητας του χρώματός του.

Ο Cosmo, το νεότερο καγκουρό αυτήν την στιγμή στο Animal Adventure Park, γεννήθηκε με λευκισμό, μια απίστευτα σπάνια «πάθηση» που προκαλεί τη μερική απώλεια χρώσης στο δέρμα και τη γούνα ενός ζώου. Σε αντίθεση με τον αλβινισμό, ο λευκισμός δεν προκαλεί έλλειψη χρώσης στα μάτια.

Το μωρό γεννήθηκε στο πάρκο ζώων στο Harpursville πριν από πέντε μήνες, αλλά απομακρύνθηκε από τους φύλακες από την θήκη της μητέρας του για πρώτη φορά στις 15 Ιανουαρίου.
Όπως και άλλα μωρά καγκουρό που γεννήθηκαν αυτή την περίοδο, ο γλυκός  Cosmo αφέθηκε να μεγαλώσει στη θήκη της μητέρας του για μήνες πριν αφαιρεθεί για να λάβει την πρώτη του πλήρη ιατρική εξέταση.

Ο Cosmo στην αγκαλιά του ιδιοκτήτη του ζωολογικού πάρκου

«Μόλοις τον είδαμε, ξέραμε ότι βρισκόμασταν μπροστά σε κάτι που δεν είχαμε δει ποτέ στο δικό μας ολόκληρη τη σταδιοδρομία «, δήλωσε ο ιδιοκτήτης του πάρκου Jordan Patch στο CNN. «Αυτό είναι το μόνο καγκουρό του είδους του που υπάρχει στη Βόρεια Αμερική αυτή τη στιγμή, τόσο σπάνιο είναι!»

Ενώ το… «γενετικό μακιγιάζ «του πανέμορφου Cosmo δεν  επηρεάζει, μέχρο στιγμής, την υγεία του, ο μόνος κίνδυνος είναι ότι δεν έχει την ικανότητα να καμουφλάρεται, οπότε πιθανότατα δεν θα επιβιώσει ποτέ στη φύση.

Πρώτη φορά μακριά από την μαμά ο μικρούλης

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr