Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Επιστήμονες ανακάλυψαν τη φωλιά γιγαντιαίου, αρπακτικού προϊστορικού σκουληκιού

Επιστήμονες ανακάλυψαν τη φωλιά γιγαντιαίου, αρπακτικού προϊστορικού σκουληκιού

Στην Ταιβάν βρήκαν την υποθαλάσσια κρυψώνα ενός τεράστιου αρπακτικού σκουληκιού που ζούσε στον πυθμένα του ωκεανού πριν από 20 εκατομμύρια χρόνια και ορμούσε σε ανυποψίαστα θαλάσσια πλάσματα.

Παλαιοντολόγοι από το Εθνικό Πανεπιστήμιο της Ταϊβάν πιστεύουν πως έχουν ανακαλύψει την μήκους 2 μέτρων κρυψώνα που ήταν κάποτε σπίτι ενός αρπακτικού το οποίο έμοιζε με σκουλήκι.

Το πλάσμα φαίνεται πως ορμούσε σε ανυποψίαστα θαλάσσια όντα που περνούσαν από το σημείο, τα παγίδευε και τα έσερνε ζωντανά στη φωλιά του.

Οι επιστήμονες που εργάζονται στη βορειοανατολική Ταϊβάν ανακατασκεύασαν τα λαγούμια σε σχήμα L που χρονολογούνται έως και 23 εκατομμύρια χρόνια πριν βγάζοντας συμπεράσματα σχετικά με τη συμπεριφορά των αρχαίων πλασμάτων.

Σύμφωνα με τα ευρήματα, το πλάσμα είχε μήκος περίπου 2 μέτρα και διάμετρο 2,5 εκατοστά και ζούσε σε υποθαλάσσιες σήραγγες, παρόμοια με τα σύγχρονα σκουλήκια bobbit.

Scientists think they have discovered the undersea lair of a giant predatory worm that lived on the ocean floor some 20 million years ago and would pounce on unsuspecting marine creatures.

Δημοσιεύτηκε από 7News – WHDH Boston στις Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου 2021

Το σκουλήκι bobbit (Eunice aphroditois) είναι ένα υδρόβιο αρπακτικό σκουλήκι που κυμαίνεται από 10 εκατοστά έως 3 μέτρα σε μήκος και ζει σε σήραγγες που δημιουργεί στον πυθμένα του ωκεανού.

Το συγκεκριμένο είδος πήρε το όνομά του από την υπόθεση Lorena και John Wayne Bobbitt, στην οποία η πρώτη είχε κόψει το πέος του συζύγου της με μαχαίρι κουζίνας.

Τα σκουλήκια bobbit ζουν κυρίως στον Ειρηνικό Ωκεανό και κρύβονται σε μακριά, στενά λαγούμια στον πυθμένα. Επιτίθενται και αρπάζουν ανυποψίαστα ψάρια, μεγάλα μαλάκια και άλλα σκουλήκια, πριν τα σύρουν, ακόμα ζωντανά, πίσω στη φωλιά τους.

Sports in

Συνεχίζεται η προετοιμασία της Εθνικής ενόψει Καζακστάν (pics+vid)

Η Εθνική ομάδα προπονήθηκε στη Νέα Σμύρνη και ανεβάζει ρυθμούς ενόψει Καζακστάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024