Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ισραήλ: Μείωση κατά 60% των νέων λοιμώξεων στην ηλικιακή ομάδα άνω των 60

Ισραήλ: Μείωση κατά 60% των νέων λοιμώξεων στην ηλικιακή ομάδα άνω των 60

Τι αναφέρει ο Ηλίας Μόσιαλος για την επίπτωση των εμβολιασμών στις νέες λοιμώξεις και τις εισαγωγές στα νοσοκομεία, στην ηλικιακή ομάδα άνω των 60 στο Ισραήλ.

Με μεγάλη επιτυχία συνεχίζεται ο εμβολιασμός κατά του κοροναϊού στο Ισραήλ, δίνοντας σημαντικά στοιχεία και για τον υπόλοιπο πλανήτη.

Σύμφωνα με νέα μελέτη, στην οποία αναφέρεται ο Ηλίας Μόσιαλος, παρατηρήθηκε σημαντική μείωση στις νέες λοιμώξεις, εντός των εμβολιασμένων μελών ηλικίας 60 και άνω, που 2 ημέρες μετά τη δεύτερη δόση του εμβολίου έφτασε το 60%.

Παρά τα πολύ ενθαρρυντικά ευρήματα, υπάρχουν περιπτώσεις ατόμων που έχουν μολυνθεί αφού είχαν ήδη περάσει 13 ημέρες από την πρώτη δόση.

Σύμφωνα λοιπόν και με αυτή τη μελέτη είναι σημαντικό να ληφθεί και η δεύτερη δόση για να έχουμε πλήρη προστασία μετά τον εμβολιασμό.

Δείτε την ανάρτηση του Ηλία Μόσιαλου:

Ισραήλ: επίπτωση των εμβολιασμών στις νέες λοιμώξεις και τις εισαγωγές στα νοσοκομεία, στην ηλικιακή ομάδα άνω των 60…

Posted by Ηλίας Μόσιαλος on Saturday, 23 January 2021

«Ισραήλ: επίπτωση των εμβολιασμών στις νέες λοιμώξεις και τις εισαγωγές στα νοσοκομεία, στην ηλικιακή ομάδα άνω των 60

Μια νέα μελέτη από το Ισραήλ, που διενεργήθηκε από το Κέντρο Ερευνών Υπηρεσιών Υγείας του ασφαλιστικού ταμείου Maccabi (Kahn Sagol Maccabi Research & Innovation Center -KSM) σε συνεργασία με το Ινστιτούτο ΚΙ, εξέτασε τα αποτελέσματα των πρώτων εμβολιασμών στο Maccabi. Παρατηρήθηκε σημαντική μείωση στις νέες λοιμώξεις, εντός των εμβολιασμένων μελών ηλικίας 60 και άνω, που 2 ημέρες μετά τη δεύτερη δόση του εμβολίου έφτασε το 60%.

Ειδικότερα, ανέλυσαν τα δεδομένα νέων λοιμώξεων COVID-19 σε ομάδα ασφαλισμένων του Maccabi άνω των 60 ετών, οι οποίοι εμβολιάστηκαν κατά τη διάρκεια της εβδομάδας 19-24 Δεκεμβρίου. Η ανάλυση είναι μια μελέτη παρατήρησης χωρίς στατιστική επεξεργασία των δεδομένων (εκτός από τον κυλιόμενο μέσο όρο, δηλαδή 3 ημέρες πριν, έως 3 ημέρες μετά από κάθε ημερομηνία), με κυρίως ενημερωτικό ρόλο για τους υπεύθυνους λήψης αποφάσεων, τους ερευνητές και το κοινό για την αποτελεσματικότητα του εμβολίου.

Το γράφημα περιγράφει τον αριθμό των πρόσφατα μοριακά επαληθευμένων μολύνσεων από κορωνοϊό σε 480.000 ασφαλισμένους του Maccabi άνω των 60 ετών.

Η πράσινη γραμμή στο γράφημα αντιπροσωπεύει τον ημερήσιο αριθμό νέων λοιμώξεων μεταξύ των εμβολιασμένων άνω των 60 ετών. Η κίτρινη γραμμή αντιπροσωπεύει τον ημερήσιο αριθμό νέων εισαγωγών στα νοσοκομεία για την ομάδα των εμβολιασμένων. Η μπλε γραμμή αντιπροσωπεύει τον ημερήσιο αριθμό νέων λοιμώξεων συνολικά. Δηλαδή όλων των ασφαλισμένων του Maccabi στην ηλικιακή ομάδα άνω των 60 ετών, και όχι μόνο των μη εμβολιασμένων την αντίστοιχη περίοδο (από τις 22 Δεκεμβρίου και συνυπολογίζοντας όπως είπα, με κυλιόμενο μέσο όρο 7 ημερών).

Οι ερευνητές συνέκριναν επίσης το ποσοστό μόλυνσης μεταξύ των εμβολιασμένων, 13 έως 21 ημέρες μετά την πρώτη δόση, σε σύγκριση με αυτούς που εμβολιάστηκαν τις πρώτες 12 ημέρες. Το ποσοστό μόλυνσης μειώθηκε από περίπου 40 ανά 100.000 άτομα την ημέρα στις πρώτες 12 ημέρες μετά την πρώτη δόση, σε περίπου 15 ανά 100.000 άτομα για τις ημέρες 13 έως 21, υποδεικνύοντας μια αποτελεσματικότητα περίπου 60% στη μείωση της λοίμωξης.

Παρά τα πολύ ενθαρρυντικά ευρήματα, υπάρχουν περιπτώσεις ατόμων που έχουν μολυνθεί αφού είχαν ήδη περάσει 13 ημέρες από την πρώτη δόση.

Να θυμίσω και πάλι πως η αναφερόμενη αποτελεσματικότητα του εμβολίου της Pfizer (95%) υπολογίστηκε για την περίοδο μιας εβδομάδας ή περισσότερο μετά τη λήψη της δεύτερης δόσης.
Θα πρέπει να περιμένουμε να περάσει το αντίστοιχο διάστημα για να αποφανθούμε. Μόνο τότε και μετά από ενδελεχή μελέτη και στατιστική ανάλυση θα μπορούμε να έχουμε δυνατότητα σύγκρισης. Χωρίς να ξεχνάμε βέβαια πως το αρχικό 95% προέκυψε ως αποτέλεσμα για εμβολιασθέντες ηλικίας 16 ετών και άνω. Η συγκεκριμένη μελέτη από το Maccabi περιλαμβάνει μόνο το ηλικιακό γκρουπ των άνω των 60 ετών.

Σύμφωνα λοιπόν και με αυτή τη μελέτη είναι σημαντικό να ληφθεί και η δεύτερη δόση για να έχουμε πλήρη προστασία μετά τον εμβολιασμό.»

Sports in

Ολυμπιακός – Φερεντσβάρος: Κρίσιμη «μάχη» στον Πειραιά, με «φόντο» το Final-4!

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την πανίσχυρη και αήττητη Φερεντσβάρος, την οποία υποδέχεται στο Παπαστράτειο κολυμβητήριο, για την κρίσιμη 4η αγωνιστική των προημιτελικών ομίλων του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024