Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Luca»: Disney και Pixar ενώνουν τις δυνάμεις τους σε μια νέα ταινία animation

«Luca»: Disney και Pixar ενώνουν τις δυνάμεις τους σε μια νέα ταινία animation

Μία περιπέτεια ενηλικίωσης με φόντο την ιταλική Ριβιέρα η νέα ταινία της Pixar με τίτλο «Luca»

Disney και Pixar ενώνουν τις δυνάμεις τους σε μια νέα ταινία animation με τίτλο «Luca», μία περιπέτεια ενηλικίωσης με φόντο την ιταλική Ριβιέρα.

Μπορεί να πρόκειται για τη νέα μεγάλου μήκους animation ταινία μυθοπλασίας, αλλά όπως αρκετές της Pixar συνδέονται με προσωπικές, πολύ ανθρώπινες εμπειρίες των δημιουργών τους.

Στην ταινία «Luca«, που διαδραματίζεται στα παράλια της Ιταλίας, ο πρωταγωνιστής Λούκα και ο φίλος του Αλμπέρτο, είναι δύο θαλάσσια πλάσματα που παίρνουν ανθρώπινη μορφή όταν βγαίνουν στην ξηρά.

Σε σκηνοθεσία του Ενρίκο Καζαρόζα, η ταινία έχει χαρακτηριστεί ως «μυθική ιστορία ενηλικίωσης» με τον Λούκα και τον Αλμπέρτο να αξιοποιούν στο έπακρο την ανθρώπινη μορφή τους και να γίνονται φίλοι με ένα κορίτσι.

Η ταινία «Luca» αποτίει φόρο τιμής στον Ιταλό σκηνοθέτη, Φεντερίκο Φελίνι και τον δημιουργό του «Spirited Away» Χαγιάο Μιγιαζάκι και είναι επηρεασμένη από την παιδική ηλικία του Καζαρόζα.

«Είναι μια βαθιά προσωπική ιστορία για μένα, όχι μόνο επειδή εκτυλίσσεται στην ιταλική Ριβιέρα όπου μεγάλωσα, αλλά επειδή στον πυρήνα αυτής της ταινίας είναι ένας ύμνος στη φιλία» τόνισε σύμφωνα με το ΑΠΕ ο ιταλός σκηνοθέτης.

«Οι παιδικές φιλίες συχνά καθορίζουν την πορεία του ποιοι θέλουμε να γίνουμε και αυτοί οι δεσμοί βρίσκονται στο επίκεντρο της ιστορίας μας» συμπλήρωσε.

Ο Ενρίκο Καζαρόζα σε δηλώσεις του στο περιοδικό εξήγησε ότι μεγάλωσε στη Γένοβα και περνούσε τα καλοκαίρια στις παραλίες.

«Γνώρισα τον καλύτερό μου φίλο όταν ήμουν 11 ετών. Ήμουν πραγματικά ντροπαλός και βρήκα αυτόν τον ταραξία που είχε μια εντελώς διαφορετική ζωή. Ήθελα να κάνω μια ταινία για τέτοιου είδους φιλίες που σε βοηθούν να μεγαλώσεις» υπογράμμισε.

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024