Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Μασκ προσφέρει 100 εκατ. δολάρια για τεχνολογίες κατακράτησης CO2

Ο Μασκ προσφέρει 100 εκατ. δολάρια για τεχνολογίες κατακράτησης CO2

Είναι μια ιδέα που εγκρίνει και ο ΟHΕ

Ο δισεκατομμυριούχος επικεφαλής της Tesla Έλον Μασκ ανακοίνωσε ότι θα προσφέρει χρηματικό έπαθλο 100 εκατομμυρίων δολαρίων σε όποια ομάδα παρουσιάσει μια «καλύτερη» τεχνολογίας δέσμευσης και αποθήκευσης των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.

Η ιδέα των συστημάτων κατακράτησης του CO2 προωθείται εδώ και καιρό ως μέσο για τον περιορισμό της κλιματικής αλλαγής, μέχρι σήμερα όμως η πρόοδος είναι περιορισμένη. Φίλτρα που κατακρατούν τις εκπομπές καυσαερίων εγκαθίστανται σε όλο και περισσότερα εργοστάσια, ωστόσο τα συστήματα που απορροφούν διοξείδιο του άνθρακα απευθείας από την ατμόσφαιρα θεωρούνται ακόμα μη βιώσιμα από οικονομική άποψη.

Παρόλα αυτά, οι τεχνολογίες κατακράτησης και αποθήκευσης άνθρακα, γνωστές ως CCS, περιλαμβάνονται στη λίστα του ΟΗΕ με τα εργαλεία αντιμετώπισης της ραγδαίας κλιματικής αλλαγής.

Η Διεθνής Υπηρεσία Ενέργειας ανακοίνωσε πέρυσι ότι απαιτούνται σημαντικές επενδύσεις στην τεχνολογία προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος της Συμφωνίας του Παρισιού.

«Προσφέρω 100 εκατ. δολάρια ως βραβείο για την καλύτερη τεχνολογία κατακράτησης άνθρακα» έγραψε ο Μασκ στο Twitter. «Λεπτομέρειες την ερχόμενη εβδομάδα» πρόσθεσε σε επόμενη ανάρτηση.

Μέχρι στιγμής η Tesla δεν έχει απαντήσει σε αιτήματα για σχόλιο.

Ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν έχει δεσμευτεί να επιταχύνει την ανάπτυξη της τεχνολογίας δέσμευσης άνθρακα στο πλαίσιο του σαρωτικού σχεδίου του για την καταπολέμηση της παγκόσμιας θέρμανσης.

Την Πέμπτη διόρισε την Τζένιφερ Γουίλκοξ, ειδικό στις τεχνολογίες κατακράτησης άνθρακα, υφυπουργό αρμόδια για τα ορυκτά καύσιμα στο αμερικανικό υπουργείο Ενέργειας.

Sports in

Σε κίνδυνο οι ισπανικοί σύλλογοι και η Φούρια Ρόχα λόγω της κυβερνητικής κηδεμονίας στην ομοσπονδία

Στελέχη της UEFA θεωρούν πως η κυβερνητική κηδεμονία στην ισπανική ομοσπονδία δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από τη στιγμή που δεν υπήρξε η ίδια ανοχή και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024