Τετάρτη 17 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μπεκατώρου - Κακλαμανάκης : Συγκλονίζουν οι αποκαλύψεις τους για σεξουαλική κακοποίηση 11χρονης

Μπεκατώρου – Κακλαμανάκης : Συγκλονίζουν οι αποκαλύψεις τους για σεξουαλική κακοποίηση 11χρονης

Η σοκαριστική καταγγελία προκαλεί αίσθηση και αφήνει πολλά ερωτηματικά γύρω από τα όσα συνέβαιναν στην Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία

Μορφή χιονοστιβάδας λαμβάνουν οι αποκαλύψεις για περιστατικά σεξουαλικής κακοποίηση στη χώρα, μετά την αρχή που έκανε η Oλυμπιονίκης Σοφία Μπεκατώρου.

Την ίδια στιγμή, σοκ προκαλούν τα όσα αποκάλυψε χθες ο Ολυμπιονίκης Νίκος Κακλαμανάκης ως συνέχεια της τρίωρης κατάθεσης που είχε δώσει προηγουμένως σε εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας η Σοφία Μπεκατώρου.

Η χρυσή Ολυμπιονίκης, που κατήγγειλε βιασμό της πριν από 23 χρόνια από παράγοντα της Ιστιοπλοΐας, χθες, ενώπιον του εισαγγελέα πέραν της δίκης της τραυματικής εμπειρίας, φέρεται να αναφέρθηκε και σε ένα ακόμη περιστατικό σεξουαλικής κακοποίησης συναθλήτριας της.

Η αθλήτρια κατήγγειλε μια περίπτωση σεξουαλικής κακοποίησης πριν από 9 χρόνια και αφορά ένα παιδί που ήταν από 11 έως 14 ετών.

Το γεγονός αυτό επιβεβαίωσε και ο ολυμπιονίκης Νίκος Κακλαμανάκης, ο οποίος πλέον δικαιώνεται καθώς εδώ και χρόνια μιλούσε για το… κράτος εν κράτει που λειτουργούσε στην Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία.

Συγκεκριμένα, λίγες μόνο ώρες μετά την τρίωρη κατάθεση της Ολυμπιονίκη στον εισαγγελέα και τη δήλωση – μήνυμά της προς όλους όσοι έχουν υποστεί σεξουαλική βία ή κακοποίηση να μιλήσουν, ώστε η κοινωνία να είναι πιο υγιής και να ξεπεραστεί ο φόβος, ο επίσης Ολυμπιονίκης Νίκος Κακλαμανάκης πήρε τη σκυτάλη των αποκαλύψεων.

Σύμφωνα με τον Ολυμπιονίκη, η αθλήτρια, που σύμφωνα με την καταγγελία της Σοφίας Μπεκατώρου κακοποιήθηκε σεξουαλικά, ανήκει στην Ιστιοπλοΐα και την εποχή της κακοποίησής της ήταν 11 ετών.

«Αφορά ένα μικρό σε ηλικία παιδί, των 11 ετών αν δεν κάνω λάθος».

Επιπλέον, το κορίτσι κατάγεται από την επαρχία σύμφωνα με τα όσα λέει ο ολυμπιονίκης και η κακοποίησή της φαίνεται να έγινε πριν από 9 χρόνια.

«Δεν είναι πάνω από 10 χρόνια σε καμία περίπτωση».

Ο Νίκος Κακλαμανάκης μίλησε για «διαχρονική κατάχρηση εξουσίας» ενώ αίσθηση προκαλεί και ένα έγγραφο που πρέπει να υπογράψουν οι αθλητές Ιστιοπλοΐας, στο οποίο αναφέρεται, μεταξύ άλλων: «δεσμεύομαι να μην κάνω ρατσιστικές ή άλλου τύπου μειωτικές και δυσφημιστικές δηλώσεις ή αναρτήσεις στα ΜΜΕ και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι οποίες μπορούν να έχουν αρνητικό αντίκτυπο σε… διοικητικούς παράγοντες».

Η σοκαριστική καταγγελία του Ολυμπιονίκη προκαλεί αίσθηση και αφήνει πολλά ερωτηματικά γύρω από τα όσα συνέβαιναν στην Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία.

Πλέον, οι εισαγγελικές αρχές που είναι αποφασισμένες να ερευνήσουν την συγκεκριμένη υπόθεση εις βάθος, αναμένεται να καλέσουν άμεσα για κατάθεση την αθλήτρια για την οποία μίλησε πρώτα η κυρία Μπεκατώρου και κατόπιν ο κ. Κακλαμανάκης.

Σκοπός τους είναι να διαπιστώσουν αν η γυναίκα αυτή θα επιβεβαιώσει τις καταγγελίες και βέβαια αν τις επιβεβαιώσει, να ξεκαθαρίσει το τοπίο γύρω από το έγκλημα ή τα εγκλήματα που θα καταγγείλει στην κατάθεση της.

Υπενθυμίζεται ότι χτες το υπουργείο Αθλητισμού διέκοψε τη χρηματοδότηση της Ομοσπονδίας Ιστιοπλοΐας και ξεκινά άμεσα ο έλεγχος από την Εθνική Αρχή Διαφάνειας για τυχόν φαινόμενα διαφθοράς, αδιαφανών διαδικασιών και κακοδιοίκησης.

Sports in

Θετικά σχόλια στον σερβικό Τύπο για τη στάση Τσίπρα στο ζήτημα του Κοσόβου

«Η απόφαση για το Μοναστήρι Ντέτσανι δεν αρκεί, να ακυρώσει το Κόσοβο τις απαλλοτριώσεις», είναι ο χαρακτηριστικός τίτλος των περισσότερων δημοσιευμάτων αποτιμώντας θετικά τη στάση του Αλέξη Τσίπρα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Απριλίου 2024