Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Είστε έτοιμοι να δουλέψετε πάνω σε τέσσερις τροχούς;

Είστε έτοιμοι να δουλέψετε πάνω σε τέσσερις τροχούς;

Η νομαδική εργασία και η πανδημία ενέπνευσαν γνωστή εταιρεία αυτοκινήτων να δημιουργήσει το πρώτο office on the go

Κλείσαμε έναν χρόνο και βάλε από τότε που ο πλανήτης άκουσε για πρώτη φορά τα νέα που θα άλλαζαν τον τρόπο ζωής και εργασίας εκατοντάδων εκατομμυρίων ανθρώπων.

Η νέα πραγματικότητα της τηλεργασίας έχει δείξει ότι, ακόμα και μετά το πέρας της πανδημίας, η οποία ήδη βρίσκεται σε φάση καταστολής πλέον, οι εργαζόμενοι δεν θα γυρίσουν αμέσως στα μεγάλα γραφεία των εταιρειών τους που έμειναν για μεγάλο χρονικό διάστημα αδειανά.

Νέες τεχνολογίες το αποδεικνύουν αυτό, καθώς έχουν έρθει για να ενισχύσουν ένα κλίμα απομακρυσμένης, ψηφιακής εργασίας.

Η Nissan, ας πούμε, η ιαπωνική πολυεθνική αυτοκινητοβιομηχανία, εισήγαγε πρόσφατα ένα φορητό γραφείο-βαν εμπνευσμένη από τα αποτελέσματα που έχει η πανδημία COVID-19 στο τοπίο της αγοράς εργασίας.

Το van NV350 φαίνεται να παρέχει στους ψηφιακούς νομάδες και στους εργαζόμενους από το σπίτι έναν άνετο, ιδιωτικό χώρο. Από τις 9 έως τις 5, μπορεί κανείς να κάνει μια βόλτα στην πόλη και να δουλεύει σε διαφορετική τοποθεσία κάθε μέρα.

Αυτό το κινητό γραφείο μπορεί, πράγματι, να είναι μια χρήσιμη επιλογή για εκείνους που πιθανότατα δεν θα επιστρέψουν στα παραδοσιακά παλιά γραφεία τους στον μετα-πανδημικό κόσμο, γιατί πόσο σπίτι να αντέξει κανείς;

Η Kate Lister, πρόεδρος της Global Workplace Analytics, δήλωσε ότι η πανδημία αποκάλυψε στους εργοδότες και στους εργαζομένους τα πλεονεκτήματα των προγραμμάτων απομακρυσμένης εργασίας.

Πριν από το 2020, μόνο το 7% των αμερικανικών εταιρειών θα προσέφερε στους εργαζομένους την δυνατότητα να εργάζονται από το σπίτι. Ένα χρόνο αργότερα, τα δεδομένα που παρουσίασε η ομάδα συμβούλων Global Workplace Analytics έδειξαν ότι οι επιχειρήσεις θα μπορούσαν να εξοικονομήσουν έως και 11.000 δολάρια ΗΠΑ ανά έτος!

Η νομαδική κουλτούρα των Η.Π.Α

Οι Ηνωμένες Πολιτείες χαρακτηρίζονται  εδώ και πολύ καιρό από μια νομαδική κουλτούρα στα εργασιακά τους. Τα παραδοσιακά τροχόσπιτά τους διασχίζουν καθημερινά όλη τη χώρα και τα καφέ κατακλύζονταν προ κοροναϊού από multitasker νέους με λάπτοπ και ακουστικά.

Οι νέοι νομάδες, όπως επίσης και οι έμπειροι ψηφιακοί νομάδες μοιράζονται το ίδιο πάθος για περιπέτεια, αλλά χρειάζονται διαφορετικό επίπεδο άνεσης για να κάνουν τη δουλειά τους.

Το Nissan Office Pod μπαίνει για να καλύψει αυτό το κενό. Το πίσω μέρος του αυτοκινήτου μπορεί να μετατραπεί σε χώρο γραφείου, με γραφείο και καρέκλα. Ο σχεδιασμός είναι μινιμαλιστικός και περιλαμβάνει επίσης μια σειρά πρακτικών εφαρμογών.

Για να δούμε πότε και αν θα βγει στην αγορά…

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024