Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Epica : Ακούστε τις μεγαλύτερες μουσικές επιτυχίες τους

Epica : Ακούστε τις μεγαλύτερες μουσικές επιτυχίες τους

Γράφουν κυρίως τους δικούς τους στίχους, που συχνά ασχολούνται με φιλοσοφικά, ψυχολογικά, πνευματικά, ηθικά, επιστημονικά, περιβαλλοντικά, κοινωνικοπολιτικά, παγκόσμια και τοπικά και προσωπικά θέματα

Οι Epica είναι ένα ολλανδικό συγκρότημα metal, που ιδρύθηκε από τον κιθαρίστα και τραγουδιστή Mark Jansen μετά την αποχώρησή του από το After Forever.

Μουσικό είδος

Είναι μια μπάντα συμφωνικής metal με γοτθικές τάσεις, αργότερα οι Epica ενσωμάτωσαν δυνατές death metal μελωδίες. Επιπλέον, το συγκρότημα χρησιμοποιεί συχνά thrash metal και groove metal riff, black metal περάσματα (κυρίως στην τεχνική του drum), power metal στιγμές και αναφορές στην αραβική μουσική.

Ορισμένα τραγούδια έχουν επίσης ηλεκτρονικές αποχρώσεις, μεταβάσεις djent και μελωδίες folk metal που προέρχονται από παραδόσεις της Μέσης Ανατολής, της Κίνας καθώς και κέλτικες προεκτάσεις.

Οι Epica είναι επίσης γνωστοί για την προσοχή στις φωνητικές γραμμές που, σε αντίθεση με το βαρύ πλαίσιο, υφαίνουν πολύ εκλεπτυσμένες και συναισθηματικές μελωδίες.

Η χρήση των mezzo-soprano φωνητικών, που εκτελούνται από τους Simone Simons και Mark Jansen αντίστοιχα, είναι θεμελιώδης για τον ήχο της μπάντας.

Γράφουν κυρίως τους δικούς τους στίχους, που συχνά ασχολούνται με φιλοσοφικά, ψυχολογικά, πνευματικά, ηθικά, επιστημονικά, περιβαλλοντικά, κοινωνικοπολιτικά, παγκόσμια και τοπικά και προσωπικά θέματα.

Επιτυχίες

Είναι γνωστοί για την ευρεία χρήση ορχήστρας και χορωδικών οπερών. Το 2003, κυκλοφόρησε το πρώτο άλμπουμ The Phantom Agony μέσω της Transmission Records.

Το Consign to Oblivion ακολούθησε το 2005 και έκανε το ντεμπούτο του στο Νο. 12 στα ολλανδικά charts. Μετέφεραν τις ετικέτες στο Nuclear Blast μετά την πτώχευση της Transmission και το 2007, κυκλοφόρησαν το τρίτο στούντιο άλμπουμ τους The Divine Conspiracy, το οποίο σημείωσε το Νο. 9 στην Ολλανδία.

Το 2009 το Design Your Universe γνώρισε μεγαλύτερη επιτυχία, έκανε το ντεμπούτο του στο Νο. 8 στα Ολλανδικά Άλμπουμ και έκανε επιτυχία σε όλη την Ευρώπη, κερδίζοντας επίσης σημαντικές κριτικές.

Το πέμπτο στούντιο άλμπουμ των Epica «Requiem for the Indifferent» κυκλοφόρησε το 2012. Καλή υποδοχή από τους κριτικούς, πέτυχε τη διεθνή επιτυχία, μπήκε στο Billboard 200 των ΗΠΑ στο Νο. 104, και στο Ιαπωνικό Oricon Albums Chart στο Νο. 172.

Στις αρχές Μαΐου 2014, το συγκρότημα κυκλοφόρησε το έκτο άλμπουμ του, The Quantum Enigma, το οποίο ήταν μια τεράστια διεθνής επιτυχία, έκανε το ντεμπούτο του στο Νο. 110 στο US Billboard 200 και κορυφώθηκε στο Νο. 4 στην πατρίδα των Epica την Ολλανδία.

Σύμφωνα με το en.wikipedia, τον Ιούνιο του 2015, οι Epica κέρδισαν το Music Export Awards, το οποίο απονέμεται στην ολλανδική πράξη με την πιο διεθνή επιτυχία τον περασμένο χρόνο. Το έβδομο άλμπουμ τους, The Holographic Principle, κυκλοφόρησε τον Σεπτέμβριο του 2016.

Ακουστικό Βίντεο

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024