Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βρετανία : Ο κοροναϊός εκτοξεύει τη δημοτικότητα των παράξενων κατοικίδιων

Βρετανία : Ο κοροναϊός εκτοξεύει τη δημοτικότητα των παράξενων κατοικίδιων

Έντομα, σαρκοφάγα ζώα και αμφίβια γίνονται αντικείμενα λατρείας και πηγές διασκέδασης εν μέσω του lockdown

Έχουμε καταλάβει πια με κάθε βεβαιότητα ότι στη διάρκεια των lockdown σημειώθηκε κατακόρυφη αύξηση των υιοθεσιών σκύλων και γατών. Όμως τα στοιχεία δείχνουν ότι μερίδα ανθρώπων δεν περιορίστηκε σε αυτά, αλλά στράφηκε στην αγορά πιο… ασυνήθιστων κατοικίδιων στο διάστημα της πανδημίας.

Αδυνατώντας να κοινωνικοποιηθούν, οι Βρετανοί υιοθέτησαν σχεδόν 20.000 παπαγαλάκια από τον οργανισμό Pets4Homes, αύξηση της τάξης του 79% σε σχέση με το 2019 –ίσως ελπίζοντας ότι θα μπορούν να τους… πουν καμιά κουβέντα. Κοτόπουλα, έντομα και σαλαμάνδρες, συγκαταλέγονται με βεβαιότητα στα πλέον παράξενα pets έχουν δει τη δημοτικότητά τους να εκτοξεύεται.

Νέοι ιδιοκτήτες ορτυκιών, νυφιτσών και… ταραντουλών, παρηγορήθηκαν από τη συντροφιά των κατοικίδιών τους, ενώ είχαν και τον απαραίτητο χρόνο για τη φροντίδα τους.

Η Λίλι Γουέκφιλντ και οι συγκάτοικοί της έπαθαν εμμονή με την ιδέα των κατοικίδιων ορτυκιών πέρσι την άνοιξη, αφού παρακολούθησαν βίντεο στο TikTok με ανθρώπους που κατάφερναν να κάνουν τα αυγά τους να εκκολαφθούν. Το προσπάθησαν και οι ίδιοι, χρησιμοποιώντας εκκολαπτήριο που αγόρασαν από το διαδίκτυο, όμως απέτυχαν. Μετά, υιοθέτησαν ένα… σμήνος.

Από τον Ιούλιο και έπειτα, τα τρία πτηνά που δεν απαιτούν και πολλά για την φροντίδα τους ζουν ευτυχισμένα σε μια φωλιά στον κήπο τους στο νότιο Λονδίνο ενώ κυκλοφορούν ελεύθερα στο διαμέρισμά τους τις ώρες που εργάζονται από το σπίτι.

«Είναι αστεία και έχουν μοναδικές προσωπικότητες», εξηγεί η Γουέκφιλντ μιλώντας στον Guardian. «Είμαστε πολύ χαρούμενοι για εκείνα. Είναι και εξαιρετικές αφορμές για να πιάσεις συζήτηση, από τη στιγμή που κανείς δεν έχει τίποτα να κάνει τώρα με το lockdown και έχουμε πάρα πολλά αυγά που τα δίνουμε στους γείτονές μας». Η γάτα τους, ράτσας σφινξ, πάντως, η Σαπφώ, δεν έχει ενθουσιαστεί και τόσο: Έξι μήνες μετά την υιοθεσία των ορτυκιών παραμένει «τρομαγμένη μέχρι θανάτου».

Η αύξηση των υιοθεσιών έχει δημιουργήσει την ανησυχία ότι ορισμένοι αναλαμβάνουν τα ζώα χωρίς να γνωρίζουν τι απαιτείται για τη φροντίδα τους.

Για την Τζένα ΜακΜπρίαρτι και τον σύντροφό της, πάντως, το lockdown ήταν η ιδανική ευκαιρία για τη δημιουργία της οικογένειας νυφιτσών που πάντα ήθελαν. Έτσι, υιοθέτησαν τους αδερφούς Πιπ και Γκοστ, και στη συνέχεια τη Λούνα. Τα μεγάλα διαστήματα που περνούσαν στο σπίτι ήταν κρίσιμα για την ανατροφή των νυφιτσών- ιδίως για την ευαίσθητη Λούνα.

«Έπρεπε να περάσουμε πολύ χρόνο αποκλειστικά μαζί της για να την κάνουμε να μας εμπιστευτεί», εξηγεί η ΜακΜπριάρτι, που ζει στο Νιουκάστλ, δίνοντας έμφαση στη φροντίδα και την προσοχή που χρειάζονται οι νυφίτσες. «Αν δεν είχε ξεσπάσει η πανδημία, δεν ξέρω αν θα είχα σκεφτεί σοβαρά να τις υιοθετήσω».

Για την ΜακΜπρίαρτι, που παλεύει με αγχώδεις διαταραχές, οι νυφίτσες αποτελούν πολύτιμη ψυχολογική υποστήριξη. «Είναι πανέξυπνες και συνδέονται με τους ιδιοκτήτες τους, καταλαβαίνουν πώς νιώθεις και καταφέρνουν να σε κάνουν να γελάσεις, ακόμη και αν είσαι πολύ πεσμένος».

Η Ρόμι Μίλερ, μια μπαρίστα σε αναστολή εργασίας, βρίσκει παρηγοριά χαζεύοντας την ανάπτυξη του αξολότλ της, του Πλούτο («ενός μικρού δράκου του νερού», όπως τον αποκαλεί). Τα αξολότλ, τονίζει, απαιτούν πολλή φροντίδα και δεν είναι για όλους.

«Πρόκειται για τα πιο απίστευτα αμφίβια», εξηγεί στον Guardian. «Είναι η φωτεινή πλευρά του lockdown, υποθέτω. Έχεις περισσότερο χρόνο να εκτιμήσεις ατά που αγαπάς, τους φίλους, την οικογένεια, τα κατοικίδια».

Ταραντούλα, όμως, γιατί να υιοθετήσει κανείς;

Όπως εξηγεί η Αναλίζ Σίλβερ, οι περιπέτειες του «Κυρίου Φάζι Γουάζι», της φουντωτής της βραζιλιάνικης ταραντούλας, τη διασκεδάζουν ενώ προσαρμόζεται στην τηλεργασία.

«Με διασκεδάζει πλέκοντας ιστούς και κολυμπώντας στην πέτρινη πισίνα του ενώ μιλάω με συνεργάτες από όλο τον κλάδο», σημειώνει μιλώντας στον Guardian.

Ο αδερφός της, πάντως, δεν έχει εκτιμήσει εξίσου την παρουσία του. Για την ακρίβεια, το νέο pet της αδερφής του συχνά πρωταγωνιστεί στους εφιάλτες του.

Sports in

Το «Μαύρο Θηρίο» απειλεί τη Ρεάλ Μαδρίτης

Η μεγάλη επιτυχία του Αντσελότι και το ευρωπαϊκό clasico στον ημιτελικό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024