Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μπορεί ένας personal trainer να κάνει την διαφορά στην γυμναστική μας;

Μπορεί ένας personal trainer να κάνει την διαφορά στην γυμναστική μας;

Η απάντηση είναι ξεκάθαρα θετική και τα επιχειρήματα γι' αυτήν δεκάδες

Καθώς η γυμναστική έχει επανέλθει ως trend στην καθημερινότητα, συχνά η επιτακτική μας ανάγκη για υγεία και άσκηση δεν μας οδηγεί σε σωστές αποφάσεις. Είτε κάνουμε υπερβολές στην αρχή και στην συνέχεια τα παρατάμε πανεύκολα, είτε  κάνουμε με λάθος τρόπο γυμναστική τραυματίζοντας το σώμα μας και νομίζοντας πως είναι κάτι δυσάρεστο και επίπονο.

Συχνά, λοιπόν, ένας διαπιστευμένος personal trainer μας βοηθά και μας καθοδηγεί. Αν ταιριάξουμε μαζί του, θα έχουμε καλύτερα αποτελέσματα στο σώμα και την διάθεσή μας, ενώ θα είμαστε σίγουροι ότι γυμναζόμαστε κάτω από ένα βλέμμα που μας επιβλέπει, μας επισημαίνει κάποια τυχόν λάθος στάση μας και, το πιο σημαντικό, μας εμψυχώνει.

Γιατί με personal και όχι κατά μόνας;

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους ο κόσμος επιλέγει να γυμνάζεται με την βοήθεια ενός personal trainer όπως είναι η απώλεια βάρους και λίπους, η βελτίωση της φυσικής κατάστασης και η αποκατάσταση μυοσκελετικών τραυματισμών.

Συνήθως τα μέρη που επιλέγουν οι personal trainers για να σε βοηθήσουν να πετύχεις τους στόχους σου είναι γυμναστήρια, μικρά στούντιο γυμναστικής, ανοιχτά γήπεδα στίβου, ακόμα και στο σπίτι σας!

Πλέον, όλο και περισσότερος κόσμος επιλέγει να γυμναστεί με την βοήθεια ενός προσωπικού γυμναστή πολύ νωρίς το πρωί πριν ξεκινήσει δουλειά ή ακόμα πολύ αργά το βράδυ, αφού έχει τελειώσει από όλες τις υποχρεώσεις.

Αυτοί είναι μερικοί από τους πιο δημοφιλείς λόγους για τους οποίους ξεκινά κάποιος γυμναστική μαζί με personal:

1.Δεν βλέπει αποτελέσματα
Ένας personal trainer θα μελετήσει το καθημερινό σας πρόγραμμα και θα ψάξει τρόπους να αλλάξει τις προπονήσεις σας για να είναι πιο αποτελεσματικές.

Μερικές φορές ο κόσμος δεν βλέπει αποτελέσματα γιατί ενώ πιστεύει ότι γυμνάζεται σκληρά, στην πραγματικότητα δεν δίνει την ένταση που χρειάζεται. Εάν είστε μόνοι στο σπίτι είναι εύκολο να “ξεγλιστρήσετε”  και να παραλείψετε  μια προπόνηση ή να την κάνετε πρόχειρα.

2.Δεν ξέρει από πού να ξεκινήσει

Ο καλός personal trainer θα δώσει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για το πώς θα ξεκινήσει κάποιος που το έχει πάρει στ’ αλήθεια απόφαση. Θα καταγράψει τα βιομετρικά του χαρακτηριστικά, θα μετρήσει τις επιδόσεις του και θα χτίσει ένα πλάνο άσκησης με διάφορα είδη γυμναστικής.

Βοηθά επίσης στο να γυμναστεί ο πελάτης του και μόνος στο σπίτι, σε μικρότερους χρόνους και καταφέρνοντας να ξεκλειδώσει το σώμα του. Διδάσκει την αξία της προθέρμανσης και των διατάσεων μετά την γυμναστική. Και τόσα άλλα…

3. Έχει βαρεθεί τις ίδιες και τις ίδιες ασκήσεις

Ο γυμναστής θα σας δείχνει συνεχώς άλλες κινήσεις, θα σχεδιάζετε μαζί πλάνο εναλλαγής ασκήσεων για να μην βαριέστε σχεδόν ποτέ. Έτσι, η γυμναστική θα γίνει πολύ πιο ενδιαφέρουσα και δεν θα θέλετε να την παραλείπετε, αλλά, από ένα σημείο και μετά, θα ανυπομονείτε να γυμναστείτε.

Φυσικά, υπάρχουν κι άλλοι λόγοι να απευθυνθεί κανείς σε έναν personal trainer: έχει βελτιωθεί πολύ η φυσική του κατάσταση και το σώμα του έχει δυναμώσει αρκετά, όμως δεν βλέπει στον καθρέφτη την επιθυμητή εικόνα ακόμα.

Ακόμα, είναι ορισμένοι που θέλουν να μάθουν πώς να γυμνάζονται σωστά μόνοι τους, οπότε συναντιούνται για λίγο μόνο διάστημα με την γυμνάστρια και ανακαλύπτουν σωστούς τρόπους εκγύμνασης.

Μερικά από τα θέματα υγείας στα οποία μπορεί να βοηθήσει ο γυμναστής είναι:

Η αποκατάσταση χρόνιων τραυματισμών
Πόνοι στη μέση και στον αυχένα
Αρθρίτιδα
Διαβήτης
Καρδιακές παθήσεις

Το κόστος ποικίλλει από personal σε personal, ανάλογα και με τις δικές σας ανάγκες για γυμναστική. Αυτή την περίοδο, δεν γίνεται να πραγματοποιηθούν μαθήματα εντός γυμναστηρίων, τα οποία παραμένουν κλειστά.  Οι τιμές μπορεί να ξεκινούν από 15 ευρώ και να αγγίζουν τα 50 ευρώ την ώρα. Αν ο γυμναστής έρχεται στον χώρο σας, θα πληρώσετε κάτι επιπλέον, επίσης.

Δείτε πώς περιγράφει το challenge «personal training για μία εβδομάδ» μια γνωστή Ελληνίδα youtuber:

Ένα αντίστοιχο βίντεο (με άντρα youtuber στο προσκήνιο) εξηγεί αρκετά για το θέμα. Σημειωτέον, ο συγκεκριμένος youtuber είναι ήδη αρκετά γυμνασμένος. Δεν ενδείκνυται το πρόγραμμά του για όλους!

To παρακάτω βίντεο έχει ενδιαφέρον, γιατί δείχνει, υποτίθεται, μια καθημερινή ημέρα από την ζωή ενός personal trainer στο εξωτερικό:

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024