Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η Μαριάν Φέιθφουλ μετά τον κοροναϊό: «Ίσως να μην μπορέσω να ξανατραγουδήσω ποτέ»

Η Μαριάν Φέιθφουλ μετά τον κοροναϊό: «Ίσως να μην μπορέσω να ξανατραγουδήσω ποτέ»

Η σπουδαία ερμηνεύτρια συγκλονίζει μιλώντας την μάχη με την COVID-19, τα προβλήματα με τη μνήμη και τους πνεύμονές της και την πιθανότητα να μην καταφέρει να ξανατραγουδήσει.

«Ήμουν σε πολύ σκοτεινό μέρος, μάλλον ήταν ο θάνατος» αφηγείται σε πρόσφατη συνέντευξή της στην Guardian η Μαριάν Φέιθφουλ καθώς ανακαλεί την μάχη που έδωσε με τον κοροναϊό.

Η ερμηνεύτρια μίλησε επίσης για τις επιπτώσεις του ιού στην μνήμη και τους πνεύμονές της που ίσως δεν της επιτρέψουν να ξανατραγουδήσει ποτέ.

Η Φέιθφουλ διαγνώστηκε θετική στον κοροναϊό τον περασμένο Απρίλιο ενώ ηχογραφούσε το 21ο (και μάλλον τελευταίο) άλμπουμ της με τίτλο «She Walks in Beauty».

Αφού πέρασε τρεις εβδομάδες στο νοσοκομείο και ενώ οι δημοσιογράφοι ετοίμαζαν νεκρολογίες η Φέιθφουλ τα κατάφερε και τώρα μιλά για την εμπειρία της: «Είναι απίστευτο πόσα ξεχνάω» λέει αναφερόμενη στην απώλεια μνήμης που της προκάλεσε ο ιός.

«Θυμάμαι το μακρινό παρελθόν αλλά ξεχνάω τα πρόσφατα γεγονότα. Είναι φρικτό». Η ίδια δεν θυμάται να αρρωσταίνει ούτε και την μεταφορά της στην εντατική.

Οι περισσότεροι πίστεψαν πως η τραγουδίστρια, που στο παρελθόν έχει παλέψει με την κατάχρηση ουσιών, τη βουλιμία, έχει για μείνει κατά περιόδους άστεγη ενώ έχει προσβληθεί από ηπατίτιδα C και καρκίνο του μαστού, δεν θα επιβίωνε αυτή τη φορά.

Εβδομήντα τεσσάρων ετών, με υποκείμενα νοσήματα μεταξύ των οποίων και εμφύσημα λόγω δεκαετιών καπνίσματος η Φέιθφουλ ήταν, όπως παραδέχεται, ανάμεσα σε αυτούς που κινδύνευαν περισσότερο από την ασθένεια.

Όσο νοσηλευόταν, οι εκπρόσωποί της ανακοίνωναν ότι η Φέιθφουλ ανταποκρινόταν καλά στη θεραπεία, όμως η ίδια λέει πως οι γιατροί ήταν λιγότερο αισιόδοξοι. Όταν συνήλθε, διάβασε τα σημειώματά τους και βρήκε τη φράση «μόνο ανακουφιστική αγωγή». «Εύχομαι να μην είχα πιάσει ποτέ τσιγάρο στη ζωή μου», λέει τώρα.

Ενώ πλέον έχει αναρρώσει υπάρχουν ακόμα μακροχρόνιες επιπτώσεις που την ταλαιπωρούν: «Τρία πράγματα: η μνήμη, η κόπωση και οι πνεύμονές μου που δεν είναι ακόμη εντάξει. Πρέπει να λαμβάνω οξυγόνο. Οι παρενέργειες είναι τόσο παράξενες. Κάποιοι συνέρχονται αλλά δεν μπορούν να περπατήσουν ή να μιλήσουν. Φρικτό», αναφέρει.

Ίσως να μην ξανατραγουδήσει

Το άλμπουμ «She Walks in Beauty» ίσως να είναι το τελευταίο της. Λόγω τον επιπτώσεων του κοροναϊού στους πνεύμονες της, αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να τραγουδήσει.

«Και ίσως να μην μπορέσω να τραγουδήσω ποτέ ξανά», λέει. «Ίσως να έχει τελειώσει για μενα. Θα ήμουν απίστευτα αναστατωμένη αν συνέβαινε αυτό, αλλά, από την άλλη, είμαι 74 ετών. Δεν νιώθω καταραμένη και δεν νιώθω ανίκητη. Νιώθω απλά άνθρωπος.» προσθέτει.

«Πιστεύω όμως στα θαύματα και αυτό μου δίνει ελπιδα. Η γιατρός μου είπε ότι δεν πιστεύει πως θα αναρρώσουν ποτέ οι πνεύμονές μου. Και τελικά κατέληξα σε αυτό: Εντάξει, μπορεί να μην αναρρώσουν, μπορεί όμως- με ένα θαύμα- να αναρρώσουν.

Δεν ξέρω γιατί πιστεύω στα θαύματα, απλά πιστεύω. Ίσως να είναι λόγω του ταξιδιού μου, των πραγμάτων στα οποία υπέβαλα τον εαυτό μου και παρόλα αυτά κατάφερα να είμαι εδώ και να είναι καλά. Ακούγεται γλυκανάλατο;», αναρωτιέται και συμπληρώνει «Πρέπει να ελπίζουμε, είναι σημαντικό. Κι εγώ το κάνω. Είμαι ακόμη εδώ».

Sports in

Φοβερό βίντεο: Η γκολάρα του Μπακούλα από την κερκίδα!

Η καταπληκτική γκολάρα του Μπακούλα σε ένα απολαυστικό βίντεο από την κερκίδα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024