Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Και η Xiaomi στη μαύρη λίστα του Τραμπ

Και η Xiaomi στη μαύρη λίστα του Τραμπ

Οι Αμερικανοί επενδυτές υποχρεούνται να αποσύρουν τυχόν επενδύσεις τους στην εταιρεία

Μόλις λίγες ημέρες πριν από την αποχώρησή του από τον Λευκό Οίκο, ο Ντόναλντ Τραμπ πρόσθεσε ακόμα εννέα εταιρείες στη μαύρη λίστα του Πενταγώνου, ανάμεσά τους τον κατασκευαστή τηλεφώνων Xiaomi.

Η μαύρη λίστα του υπουργείο Άμυνας περιλαμβάνει εταιρείες με φερόμενες διασυνδέσεις με τον κινεζικό στρατό, οι οποίες υπόκεινται σε αυστηρές κυρώσεις. Μεταξύ άλλων, οι Αμερικανοί επενδυτές υποχρεούνται να έχουν αποσύρει τυχόν επενδύσεις τους στις εταιρείες μέχρι τον Νοέμβριο του 2011.

Η Xiaomi, η οποία πρόσφατα ξεπέρασε την Apple ως ο τρίτος μεγαλύτερος κατασκευαστής smartphone, είδε την τιμή της μετοχής της πέφτει κατά 10% στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ και κατά 14% στις ΗΠΑ.

Στη μαύρη λίστα του Πενταγώνου προστέθηκε επίσης η Comac, κρατική εταιρεία αεροναυπηγικής που ελπίζει να αναδειχθεί σε ανταγωνιστή της Boeing και της Airbus.

Ακόμα, το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου πρόσθεσε την πετρελαϊκή εταιρεία CNOOC σε διαφορετική μαύρη λίστα που ουσιαστικά μπλοκάρει τη χρήση αμερικανικής τεχνολογίας και προμηθειών. Η εταιρεία, η οποία κατηγορείται ότι «εκφοβίζει» τους γείτονες της Κίνας στη Νότια Σινική Θάλασσα, βρισκόταν ήδη στη μαύρη λίστα του Πενταγώνου.

Από την πλευρά της, η Xiaomi αρνήθηκε τις κατηγορίες με έγγραφό της προς τους επενδυτές. «Η εταιρεία επιβεβαιώνει ότι δεν ανήκει στον κινεζικό στρατό, ούτε συνδέεται με αυτόν, και δεν είναι «Εταιρεία του Κομμουνιστικού Κινεζικού Σττρατού» διαβεβαίωσε.

Εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών υπενθύμισε δε ότι οι αμερικανικές εταιρείες έχουν «μακρά ιστορία» διασυνδέσεων με τον αμερικανικό στρατό.

Sports in

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 60-50: Ισοφάρισε σε 2-2 και ο τίτλος θα κριθεί σε πέμπτο παιχνίδι

Ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε την σειρά με τον Ολυμπιακό (60-50), στους τελικούς της Α1 Μπάσκετ Γυναικών και πλέον όλα θα κριθούν στο 5ο ματς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024