Ένα περιστέρι που επρόκειτο να θανατωθεί στην Αυστραλία έχοντας, κατά τα φαινόμενα, διασχίσει τον Ειρηνικό Ωκεανό γλίτωσε σήμερα την…θανατική ποινή καθώς προέκυψε ότι ο δακτύλιος στο πόδι του που ανέφερε ότι ανήκει σε αμερικανική ορνιθολογική οργάνωση, ήταν τελικά πλαστός.

Από τον δακτύλιο προέκυπτε ότι το περιστέρι είχε χάσει τον δρόμο του στη διάρκεια ενός αγώνα στην Αλαμπάμα και διανύσει μια απόσταση μεγαλύτερη από 13.000 χιλιόμετρα μέχρι τη Μελβούρνη, παραβιάζοντας έτσι την αυστηρή απαγόρευση της εισαγωγής ζώων στην Αυστραλία.

Αλλά καθώς άρχισε να παίρνει διαστάσεις μια εκστρατεία που ξεκίνησε στο Twitter για να δοθεί χάρη στο περιστέρι ώστε να επιστρέψει με ασφάλεια στην Αμερική, η Αμερικανική Ένωση Αγωνιστικών Περιστεριών ανακοίνωσε ότι η ταυτότητα στο πόδι του ήταν πλαστή.

O Τζο είχε εντοπιστεί στη Μελβούρνη στις 26 Δεκεμβρίου (Πηγή: Kevin Celli-Bird)

«Το περιστέρι που βρέθηκε στην Αυστραλία φέρει πλαστή ταυτότητα και δεν θα πρέπει να θανατωθεί με βάση τα μέτρα βιοασφαλείας, αφού η πατρίδα του είναι στην πραγματικότητα η Αυστραλία» ανέφερε η οργάνωση στο Facebook.

Ο κάτοικος της Μελβούρνης Κέβιν Σέλι-Μπερντ ήταν εκείνος που βρήκε το περιστέρι με την ταμπέλα στο πόδι του στον κήπο του στις 26 Δεκεμβρίου και το ονόμασε Τζο προς τιμήν του Τζο Μπάιντεν.

«Αν ο Τζο ήρθε με τρόπο που δεν πληροί τα αυστηρά μέτρα βιοασφάλειας, τότε θα έχει κακή τύχη. Ή θα πρέπει να πετάξει πίσω ή θα αντιμετωπίσει τις συνέπειες» δήλωσε στους δημοσιογράφους ο αντιπρόεδρος της αυστραλιανής κυβέρνησης Μάικλ ΜαΚόρμακ.

Αργότερα όμως ήρθαν τα ευχάριστα νέα για την τύχη του Τζο από το υπουργείο Γεωργίας.

«Έπειτα από έρευνα, το υπουργείο κατέληξε ότι ο Τζο το Περιστέρι είναι απίθανο να είναι Αμερικανός…Δεν θα ληφθούν περαιτέρω μέτρα…σε σχέση με το ζήτημα ».

Ο ηθοποιός του Χόλιγουντ Τζόνι Ντεπ και η τότε σύζυγός του Άμπερ Χερντ είχαν κατηγορηθεί για παράνομη εισαγωγή των δύο τεριέ τους στην Αυστραλία το 2015, τελικά όμως τα ζώα γλίτωσαν την ευθανασία όταν οι ιδιοκτήτες τους ζήτησαν δημόσια συγγνώμη.

ΑΠΕ-ΜΠΕ / Reuters / AFP

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο