Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Σχεδόν ενήλικες» Mega: Γήινοι ήρωες της Κοντοβά σε μια Αθήνα που αλλάζει

«Σχεδόν ενήλικες» Mega: Γήινοι ήρωες της Κοντοβά σε μια Αθήνα που αλλάζει

Σήμερα το βράδυ προβάλλεται το δεύτερο επεισόδιο, στο οποίο δεν λείπουν οι ανατροπές

Αθήνα 2021. Τέσσερις φίλοι «καταλήγουν» συγκάτοικοι και προσπαθούν να βάλουν τη ζωή τους σε τάξη. Οι τρεις έχουν περάσει τα 40 και ο ένας δεν είναι ούτε 30 ετών.

Φόντο στις ιστορίες της ζωής τους μια Αθήνα που όλο και αλλάζει. Μια Αθήνα που μοιάζει στάσιμη στην εποχή της πανδημίας του κοροναϊού. Μια Αθήνα που μετρά 16 χρόνια από τους Ολυμπιακούς Αγώνες, που βγήκε νικήτρια αλλά λαβωμένη από το πέρασμα της Χρυσής Αυγής, και που έχει ξεπεράσει κατά πολύ τη life style εκδοχή της.

Σε αυτήν την Αθήνα κινούνται οι ήρωες της Μυρτώς Κοντοβά. Η σειρά «Σχεδόν Ενήλικες» του MEGA μόλις από το πρώτο επεισόδιο έδειξε το χαρακτήρα της και απέκτησε τους πρώτους φανατικούς θαυμαστές της.

Μονοκάμερη κωμωδία δράσης

Δέκα χρόνια μετά το «Μίλα μου βρώμικα» και 13 από τα κυριολεκτικά «Υπέροχα Πλάσματα», η Μυρτώ θέλησε να φτιάξει μια σειρά που συνομιλεί με την πόλη που τόσο αγαπάει.

Σε μια εποχή όπου επανεκτιμούμε τη γοητεία της -τώρα που ουσιαστικά τη στερούμαστε κλεισμένοι στο σπίτι- η Μυρτώ αφήνει και πάλι πίσω τα υπερφωτισμένα πλατό και φτιάχνει μια σειρά ρομαντική, κωμική αλλά και κυρίως με ιδιαίτερο σπασπένς.

Μια κωμωδία δράσης με μονοκάμερα πλάνα, με χαρακτήρες σημερινούς, με διαλόγους πραγματικούς.

Δέκα χρόνια μετά τα «Υπέροχα πλάσματα»

Αυτό είναι άλλωστε που ξεχώρισε τη Μυρτώ από την αρχή. Από την εποχή όπου το «Μίλα μου Βρώμικα» ήταν η πιο αγαπημένη στήλη στον αθηναϊκό Τύπο και διαβάζαμε την Athens Voice πάντα ανάποδα για χάρη της μέχρι σήμερα έχουν αλλάξει όλα αλλά και τίποτα.

Η Έλη, ο Μπίλυ και το Μητσάκη από τα «Υπέροχα Πλάσματα» αλλά και η τρελοπαρέα του «Μίλα μου Βρώμικα» άφησαν ανεξίτηλο στίγμα στην ελληνική τηλεόραση.

Ήρωες γήινοι, με υπερβολές, ξεσπάσματα και ελαττώματα όπως όλοι μας.

Ήρωες που μόνο η Κοντοβά καταφέρνει να πλάσει και να τους κάνει να αφουγκραστούν τον παλμό αυτής της πόλης.

Από το μικρό σινεμά του μπαμπά της Έλης, το ραδιοφωνικό σταθμό όπου δούλευε το Μητσάκη έως τον «χειροποίητο» Μπαρμπαδήμο, η Κοντοβά πάντα εστιάζει σε αυτά που νιώθουμε να περνούν δίπλα μας με ταχύτητα και δεν προλαβαίνουμε να σταθούμε.

Στον πυρήνα πάντα οι ανθρώπινες σχέσεις

Αυτήν τη φορά, στους «Σχεδόν Ενήλικες» τα πράγματα αλλάζουν. Οι ρυθμοί έχουν διαφοροποιηθεί, η πόλη έχει σχεδόν νεκρώσει, οι χαρακτήρες κοιτούν περισσότερο πια προς τα μέσα. Με μάσκες, αντισηπτικά, μέτρα προστασίας και λιγότερες αγκαλιές.

Σχεδόν ενήλικες, λοιπόν, όχι επειδή απλώς μεγαλώσαμε, αλλά επειδή, όπως λέει η ίδια η Κοντοβά, σε όλες τις ηλικίες είμαστε έτσι. Ούτε απόλυτα ενήλικες, ούτε ποτέ παιδιά. Άνθρωποι που προσπαθούν να συμφιλιωθούν με κάθε εποχή και που πάντα θέλουν να κρατούν την αθωότητα της παιδικής τους ηλικίας.

Αυτή που στη νέα σειρά εκφράζει με απίστευτο τρόπο ο Γιώργος Παπαγεωργίου, για πολλούς η έκπληξη του πρώτου επεισοδίου.

Ο ηθοποιός, σκηνοθέτης και frontman των Polkar, ο μικρός της παρέας του MEGA, κριτικάρει συχνά τον Μάκη Παπαδημητρίου, τη Θεοδώρα Τζήμου και τον Γιάννη Στάνκογλου, για τα λάθη της γενιάς του και ταυτόχρονα «πέφτει» με πάθος στα δικά του.

Δεύτερο επεισόδιο με ανατροπές

Η νέα πρόταση της Κοντοβά που προβάλλεται κάθε Πέμπτη στο MEGΑ δεν κοιτάει το παρελθόν με νοσταλγία, ούτε το μέλλον με φόβο. Κοιτάει μόνο το σήμερα, και το κοιτάει στα μάτια.

Μια τηλεόραση σύγχρονη με δεδομένα κινηματογραφικά. Γρήγορη, αστεία, σημερινή, πάντα με πυρήνα τις ανθρώπινες σχέσεις.

Το βράδυ της Πέμπτης προβάλλεται το δεύτερο επεισόδιο, στο οποίο δεν λείπουν οι ανατροπές.

Ο νέος έρωτας της Δάφνης θα φέρει τα πάνω κάτω στην ψυχολογία του Αλέξη, την ώρα όπου στο σπίτι του Θωμά γίνεται διάρρηξη.

Η Νικόλ αναζητείται από την Αστυνομία και ψάχνει στοιχεία για την ύποπτη ζωή του Δημοσθένη, που την άφησε με υπέρογκα χρέη. Όλα αυτά χωρίς οι ήρωες να γνωρίζουν πως κάποιος τους παρακολουθεί.

Γνωρίστε τους τέσσερις ήρωες της σειράς

Θωμάς


Ο Μάκης Παπαδημητρίου είναι και πάλι σταθερή, ήρεμη δύναμη. Όσες φορές και να τον έχεις δει να θριαμβεύει στο θεατρικό σανίδι, κάθε φορά πιστεύεις ότι ο τηλεοπτικός φακός τού πάει περισσότερο από όλα.

Ο 43χρονος Θωμάς έχει περάσει μια χρυσή επαγγελματική ζωή. Διαφημιστής της χρονιάς το μακρινό 2005 και από τα καλοπληρωμένα golden boys, έχει βρεθεί στην εποχή του διαδικτύου υπάλληλος του νεαρού Χρήστου. Το αφεντικό δεν σταματάει ποτέ να του υπενθυμίζει την τούμπα που έφερε η ζωή και να του τονίζει τα περασμένα του μεγαλεία.

Ο Θωμάς είναι ο κλασικός καλός φίλος που έχουμε όλοι. Αυτός που φροντίζει για όλους, που έχει το σπίτι-καταφύγιο της παρέας, που είναι χρόνια ερωτευμένος με την κολλητή του και ζει πάντα με την ανάμνηση του αποτυχημένου έρωτά τους.

Το καλό παιδί της πόλης, με το φροντισμένο σαλόνι, τα όμορφα έπιπλα και τους καλούς τρόπους ξεχνάει πάντα να σκεφτεί μόνο έναν. Τον εαυτό του. Είναι αυτός ο τύπος που καταλήγουν όλοι σπίτι του στις 5 το πρωί μεθυσμένοι και απογοητευμένοι, και φυσικά αυτός που δε θα πει σε κανέναν όχι.

Αποστόλης


Ο Γιάννης Στάνγκογλου σε ένα πολύ διαφορετικό ρόλο από ό,τι τον έχουμε συνηθίσει. Ξεπερνώντας τον αθεράπευτα γόη μπαίνει στην παρέα πιο «φεσωμένος» από όλους.

Πολύ πετυχημένος μπάρμαν στην εποχή του Μιλένιουμ ο Αποστόλης αναγκάζεται να κάνει διάφορες δουλειές για να ζήσει την οικογένειά του, αλλά δυστυχώς δεν μπορεί να στεριώσει σε καμία.

Το αγόρι που ζούσε την ζωή του στα άκρα, αυτός ο γνωστός Αθηναίος που όλοι γνωρίζουμε, που έβγαζε τα περισσότερα χρήματα από όλους τους φίλους του, αν και δούλευε σε μπαρ.

Ο Αποστόλης, κλασικός τύπος της πόλης, γνωρίζει τη γυναίκα της ζωής του -στο ρόλο η εξαιρετική Βάσω Καβαλιεράτου- και μετά από λάθος επιλογές, οικονομική κρίση και Covid καταλήγει να της λέει ψέματα και να πουλάει παράνομα καπνό από το Αγρίνιο.

Οξύθυμος και αθυρόστομος, ο ήρωας κρατάει μυστικά, προσπαθεί να ισορροπήσει τα οικονομικά προβλήματα που έχουν φτάσει στο κόκκινο και μέσα σε όλα αυτά δεν μπορεί να λειτουργήσει και σεξουαλικά.

Νικόλ


Η Θεοδώρα Τζήμου πρώτη φορά σε κωμωδία. Και αναρωτιόμαστε γιατί δεν το είχε κάνει τόσα χρόνια.

Η Νικόλ έχει μοιράσει τη ζωή της ανάμεσα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για χάρη του Δημοσθένη και ετοιμάζεται να τα αφήσει όλα πίσω για να φύγει μαζί του στο Βερολίνο. Τελικά καταλήγει στο τέλος του πρώτου επεισοδίου λιπόθυμη και χρεωμένη ένα υπέρογκο ποσό, την ώρα όπου ο καλός της έχει εξαφανιστεί.

Η Νικόλ είναι η κολλητή που όλοι έχουμε. Αθεράπευτα ρομαντική και ονειροπόλα. Αποφασίζει να σοβαρευτεί λίγο μετά τα 40, αλλά πάλι με τον λάθος άνθρωπο. Σταθερή σανίδα σωτηρίας οι φίλοι της και κυρίως ο Θωμάς, που καλείται κάθε φορά να τη βγάλει από τη δύσκολη θέση.

Αλέξης


Ο μικρός της παρέας συναντάει τέλεια την τρέλα του Γιώργου Παπαγεωργίου.

Στο πρόσωπο του Αλέξη βρίσκουμε όλοι τον καλλιτέχνη που κρύβουμε μέσα μας και τον καλλιτέχνη φίλο που βλέπουμε να χαραμίζεται τον καιρό της πανδημίας.

Πλανόδιος μουσικός, πολύ ταλαντούχος και πολύ ονειροπόλος. Θέλει να ζήσει όλη του τη ζωή με τη Δάφνη (Νάνσυ Μπούκλη), η οποία τον εγκαταλείπει έξω από μια καντίνα. Ο Αλέξης μαθαίνει ότι τον έχει απατήσει την ώρα όπου μασάει πίτσα και λίγη ώρα αργότερα βρίσκει παρηγοριά στον καναπέ του Θωμά.

Η διπλοκατοικία με τον όμορφο κήπο και την ταράτσα-ορμητήριο γίνεται μέρος για να θρηνήσει -ουρλιάζοντας όλη τη νύχτα- ο Αλέξης τον έρωτά του.

Sports in

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης στη Νιόν για τον ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, μια μέρα μετά το έπος της Πόλης βρίσκεται και στη Νιόν για να παρακολουθήσει τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 με τη Ναντ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024