Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 88 ετών ο ηθοποιός Στέλιος Τσολακάκης.

Ο θάνατος του έγινε γνωστός, μέσα από ανάρτηση στο facebook του Σπύρου Μπιμπίλα, ο οποίος αποκάλυψε ότι ο Στέλιος Τσολακάκης πέθανε λίγο πριν τα Χριστούγεννα.

«Πληροφορηθήκαμε αρκετά καθυστερημένα πως έφυγε από τη ζωή λίγο πριν τα Χριστούγεννα ακόμα ένας ηθοποιός μας που ερμήνευσε αρκετούς μικρότερους ρόλους σε παλιές ελληνικές ταινίες ο Στέλιος Τσολακάκης, ένας ωραίος γόης του μουσικού μας θεάτρου γεννημένος το 33. Καλο ταξίδι» έγραψε ο Σπύρος Μπιμπίλας.

O Στέλιος Τσολακάκης έγινε γνωστός μέσα από τις ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου. Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1932 και απέκτησε άδεια άσκησης επαγγέλματος ηθοποιού ως εξαιρετικό ταλέντο. Ήταν επιθεωρησιογράφος, σεναριογράφος και στιχουργός.

Το 1973 μετανάστευσε στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου εργάστηκε σε τηλεόραση και ραδιόφωνο. Ήταν παντρεμένος με την ηθοποιό και τραγουδίστρια Βίκυ Παππά.

Φιλμογραφία

Ο άνθρωπος του τρένου (1958)
Τα ντερβισόπαιδα (1960)
Στην πόρτα της κολάσεως (1960)
Μήτρος και Μητρούσης στην Αθήνα (1960)

Τα Χριστούγεννα του αλήτη (1962)
Τέρμα τα δίφραγκα (1962)
Οι κατεργάρηδες (1963)
Ο αδελφός μου ο τροχονόμος (1963)

Η δική σου μοίρα με σέρνει (1964)
Η μοδιστρούλα (1964)
Διπλοπεννιές (1966)
Η κόρη μου η σοσιαλίστρια (1966)
Φως… νερό… τηλέφωνο οικόπεδα με δόσεις (1966)
Ο ανακατωσούρας (1967)
Τι κάνει ο άνθρωπος για να ζήση (1971)
Δυο έξυπνα κορόιδα (1971)
Ο πρίγκηπας της αγοράς (1972)
Ο Πούσκας των Πετραλώνων (1972)
Ο Πατούχας (1972)
Το πιο γρήγορο μπουζούκι (1973)
Παραλάβατε Διορισμόν (1996)

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο