Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τι σχέση έχει ο κολοσσός της Louis Vuitton με το κοσμηματοπωλείο Tiffany;

Τι σχέση έχει ο κολοσσός της Louis Vuitton με το κοσμηματοπωλείο Tiffany;

Μετά την εξαγορά του εμβληματικού κοσμηματοπωλείου από τον κολοσσό LVMH, o άνθρωπος-κλειδί είναι ο γιος του Γάλλου δισεκατομμυριούχου, Bernard Arnault

Ο Γάλλος δισεκατομμυριούχος, Bernard Arnault, έγινε, για μια μικρή χρονική περίοδο στα τέλη του 2020, ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο. Η μετοχή του πολυτελούς ομίλου LVMH σημείωσε άνοδο στα 458,46 δολ., με αποτέλεσμα ο Arnault να προσπεράσει τον Jeff Bezos της Amazon.

Η εταιρεία αξίας 52 δισ. δολαρίων διαθέτει 75 μάρκες -συμπεριλαμβανομένων των Louis Vuitton, Moët & Chandon και Christian Dior-, αλλά και ένα δίκτυο λιανικής πώλησης που ξεπερνάει τα 4.590 καταστήματα παγκοσμίως.

Ωστόσο, μέχρι το κλείσιμο των αγορών, η μετοχή της Amazon σημείωσε άνοδο 0,7%. Ο Arnault ολοκλήρωσε την ημέρα με 109,3 δισ. δολ. καταγεγραμμένα στο όνομά του, σύμφωνα με τα στοιχεία του Forbes’ Real Time Billionaire, σε σύγκριση με τον Bezos και τα 110,1 δισ. δολάρια. Παρ’όλα αυτά, ο Arnault παραμένει σταθερά μπροστά από τον Bill Gates (107,8 δισ. δολ.), τον οποίο προσπέρασε για να καταλάβει τη δεύτερη θέση την Παρασκευή.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Arnault προσπερνάει τον Gates. Μάλιστα, ο Γάλλος κροίσος εμφανίστηκε στο εξώφυλλο του Forbes για την έκδοση του Νοεμβρίου, στο οποίο μίλησε για την αρχή του στο επιχειρείν στη δεκαετία του 1970 στην κατασκευαστική εταιρεία της οικογένειάς του, τη Roubaix, και τη πορεία του προς τη δημιουργία της LVMH.

Η εξαγορά της Tiffany ύψους 16,2 δισ. δολ. είναι η μεγαλύτερη ως τώρα για τον όμιλο. Σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας, η LVMH θα αποκτήσει το εικονικό κοσμηματοπωλείο για 135 δολ. ανά μετοχή σε μετρητά. Η συμφωνία αναμένεται να κλείσει στα μέσα του 2020, σύμφωνα με την LVMH. Μέχρι τότε, ο Arnault θα μπορούσε να ξαναγίνει πάλι ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο.

Ο 71χρονος μεγιστάνας έχει πέντε παιδιά. Ποιο από όλα θα διαδεχθεί την αυτοκρατορία του;

Ποιος θα αναλάβει την διοίκηση της Tiffany, λοιπόν;

Ένα υψηλόβαθμο στέλεχος της Louis Vuitton και ένας από τους γιους του μεγιστάνα Bernard Arnault πρόκειται να αναλάβουν τη διοίκηση της Tiffany.

Ο Anthony Ledru θα ηγηθεί του κοσμηματοπωλείου, με τον Alexandre Arnault να αναλαμβάνει κορυφαία θέση στην εταιρεία, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το bloomberg. Ο Ledru ηγείται ήδη των παγκόσμιων εμπορικών δραστηριοτήτων της Louis Vuitton και ο υιός Alexandre είναι επί του παρόντος υπεύθυνος για την εταιρεία κατασκευής των γνωστών βαλιτσών LVMH, Rimowa.

Εκπρόσωπος της LVMH αρνήθηκε πάντως να σχολιάσει περαιτέρω.

Στο μεταξύ, ο Bernard Arnault, ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής της LVMH, έχει αναθέσει στα παιδιά του βασικούς εκτελεστικούς ρόλους στην επιχειρηματική του αυτοκρατορία. Η κόρη του, Delphine, είναι εκτελεστική αντιπρόεδρος της Louis Vuitton, υπεύθυνη για την εποπτεία όλων των δραστηριοτήτων που σχετίζονται με τα προϊόντα του εμπορικού σήματος.

Οι μετοχές της LVMH σημείωσαν άνοδο 23% πέρυσι, και η χρηματιστηριακή της αξία διαμορφώνεται στα 254 δισ. ευρώ, δηλαδή είναι η δεύτερη μεγαλύτερη σε κεφαλαιοποίηση εταιρεία της Ευρώπης, μετά από τη Nestle.

Ο γιος του Arnault, Antoine, διευθύνει το Berluti, καθώς και την εικόνα και τις επικοινωνίες της LVMH. Ένας άλλος γιος της οικογένειας, ο Frederic, διευθύνει την ωρολογοποιία  Tag Heuer.

Ο Alexandre, πάντως, ο τρίτος εκ των πέντε παιδιών, ήταν υπεύθυνος για το γερμανικό εμπορικό σήμα Rimowa τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Ο 28χρονος, ο οποίος δραστηριοποιείται στο Instagram, παρουσίασε ένα case study σχετικά με την Rimowa σε μαθητές του Harvard Business School τον Φεβρουάριο. Ο ακριβής ρόλος του στην Tiffany δεν είναι ακόμη σαφής.

Αν αναλάβει πράγματι την διοίκηση της Tiffany, ο Alexandre  καθίσταται αυτομάτως σοβαρός διεκδικητής για να διευθύνει κάποια μέρα ολόκληρη την πολυτελή αυτοκρατορία που χτίστηκε από τον 71χρονο πατέρα του.

Ο νεαρός μόλις συμπλήρωσε έναν γεμάτο μήνα μήνα  με καθήκοντα που αφορούν την διοίκηση του εμβληματικού κοσμηματοπωλείου και το 2021 φαντάζει γι’ αυτόν γεμάτο προκλήσεις.

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024