Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Twitter : «Κλάμα» με σατιρικό λογαριασμό του Τραμπ με... μουστάκι

Twitter : «Κλάμα» με σατιρικό λογαριασμό του Τραμπ με… μουστάκι

Μετά την αποκαθήλωση του Τραμπ, έρχεται και η γελοιοποίηση: ένας μυστηριώδης πορτοκαλί κύριος με μουστάκι έγινε το νεότερο μέλος του Twitter!

Μπορεί ο Ντόναλντ Τραμπ να έφαγε μόνιμη «πόρτα» από το αγαπημένο του Twitter, αλλά ήδη κάποιοι φρόντισαν να γεμίσουν το τεράστιο κενό που αφήνει η πολυτάραχη παρουσία και δράση του στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Εξάλλου, σε ποιον δεν θα λείψουν τα παραληρηματικά tweets με κεφαλαία γράμματα, τα ψεύδη, τα fake news και οι λοξές απόψεις του Τραμπ επί παντός επιστητού;

Η απενεργοποίηση του λογαριασμού του προέδρου των ΗΠΑ έκανε τον γύρο του διαδικτύου, προκαλώντας πολλά ειρωνικά σχόλια.

Οι αντίπαλοί του, όμως, δεν έμειναν εκεί, αλλά τρόλαραν τον Αμερικανό ηγέτη φτιάχνοντας ψεύτικα, σατιρικά account.

Έτσι, λίγη ώρα μετά το μπλόκο στο @realDonaldTrump, έκανε την εμφάνισή του στο Twitter ένας λογαριασμός με το όνομα Τζον Μπάρον (John Barron) – πρόκειται για ένα από τα ψευδώνυμα που χρησιμοποιούσε ο Τραμπ τη δεκαετία του ’80.

Το tweet που έκανε το Ίντερνετ να παραληρεί

Ο λογαριασμός συνοδεύεται από μια φωτογραφία με τη γνώριμη φυσιογνωμία του… πορτοκαλί ηγέτη με μουστάκι.

«Γεια σας, είμαι καινούργιος στο Twitter, πώς πάει», ήταν η πρώτη ανάρτηση του «νέου» αυτού μέλους της παρέας του Twitter και το Διαδίκτυο «λύγισε» από τα γέλια.

Το tweet έχει συγκεντρώσει πάνω από 1,7 εκατομμύρια likes, ενώ ο λογαριασμός του Τζον Μπάρον έχει πάνω από 330 χιλιάδες ακολούθους.

Στην περιγραφή βέβαια, αναφέρεται ξεκάθαρα ότι δεν πρόκειται για τον ίδιο τον Ντόναλντ Τραμπ και ότι είναι εδώ «για να κάνει φίλους και την Αμερική σπουδαία ξανά», παραπέμποντας στο προεκλογικό σλόγκαν «Make America Great Again».

Πίσω από τον λογαριασμό φαίνεται να βρίσκεται ο σεναριογράφος και παραγωγός Κρίστερ Τζόνσον, ο οποίος δεν δίστασε να διαφημίσει και τη σειρά του «Μedical Police» που προβάλλεται στο Netflix.

Aκόμα πιο ξεκαρδιστικό είναι το γεγονός ότι πολλοί έσπευσαν να μιμηθούν την κίνηση αυτή, δημιουργώντας ακόμα περισσότερους ψεύτικους λογαριασμούς για τον Τζον Μπάρον/Ντόναλντ Τραμπ, προκαλώντας την… οργή του «αυθεντικού» Μπάρον.

Η ιστορία του ψευδωνύμου «Τζον Μπάρον»

Ο Ντόναλντ Τραμπ χρησιμοποιούσε το ψευδώνυμο «Τζον Μπάρον» τη δεκαετία του 1980, όταν ήθελε να μεταφέρει κάποιο μήνυμα στον Τύπο ή να στείλει κάποιο αυστηρό μήνυμα.

Το πιο χαρακτηριστικό επίτευγμα του… «Τζον Μπάρον» ήταν ότι κατάφερε να πείσει τον δημοσιογράφο Τζόναθαν Γκρίνμπεργκ να βάλει τον Τραμπ στη λίστα του Forbes με τους 400 πλουσιότερος ανθρώπους των ΗΠΑ για 1980. Ο Τραμπ ισχυρίστηκε μέσω του alter ego του ότι η περιουσία του έφτανε τα 500 εκατομμύρια, όταν στην πραγματικότητα τότε έφτανε μόλις τα 5 εκατομμύρια.

Ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας σταμάτησε να χρησιμοποιεί το ψευδώνυμο αυτό το 1990, όταν αναγκάστηκε να παραδεχτεί σε δικαστήριο ότι αυτός βρισκόταν πίσω από τον Τζον Μπάρον.

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024