Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ερωτική διάθεση : Έτσι εξηγείται ο τρόπος της διέγερσης

Ερωτική διάθεση : Έτσι εξηγείται ο τρόπος της διέγερσης

Δεδομένης της τεράστιας μεταβλητότητας των παραγόντων που οδηγούν σε διέγερση, δεν υπάρχει μόνο ένας τρόπος να είσαι σεξουαλικά «ενεργοποιημένος»

Η ευχαρίστηση του σεξ προκύπτει από πολλούς παράγοντες με την  απελευθέρωση νευροχημικών στοιχείων όπως η ωκυτοκίνη και η ντοπαμίνη κατά τη διάρκεια του οργασμού, καθώς και η αίσθηση της σύνδεσης που δημιουργείται με το άγγιγμα, το μασάζ και την αγκαλιά.

Η λειτουργία του

Δεδομένης της τεράστιας μεταβλητότητας σε δραστηριότητες που οι άνθρωποι νιώθουν διέγερση, δεν υπάρχει μόνο ένας τρόπος να είσαι σεξουαλικά «ενεργοποιημένος».

Οι άνδρες διεγείρονται ιδιαίτερα από οπτικές εικόνες και περίπου το 90 τοις εκατό των νεαρών ανδρών αναφέρουν ότι χρησιμοποιούν πορνογραφία σχετικά συχνά, μερικές φορές επειδή δεν έχουν σύντροφο ή απλά επειδή έχουν ερωτική διάθεση.

Πολλοί άνθρωποι εμπλέκονται σε συμπεριφορές που κάποτε θεωρούνταν άτυπες, όπως το παιχνίδι κυριαρχίας και η πρωκτική επαφή.

Οι ερευνητές γνωρίζουν ότι η ευελιξία στα σεξουαλικά ρεπερτόρια είναι υγιής και γενικά ενισχύει τις σχέσεις.

Θεωρούν μια συγκεκριμένη συμπεριφορά ως προβληματική μόνο όταν δημιουργεί βλάβη ή δυσφορία για έναν ή και τους δύο συντρόφους ή όταν η συμπεριφορά είναι ψυχαναγκαστική κλπ.

Ο «εθισμός στο σεξ» είναι μια ταμπέλα που χρησιμοποιείται συχνά για να υποδηλώνει υπερβολικό ενδιαφέρον για σεξ, αλλά μελέτες δείχνουν ότι μπορεί να σχετίζεται περισσότερο με το ηθικό ή θρησκευτικό περιβάλλον στο οποίο ζει ένα άτομο.

Σε κάθε περίπτωση, η διάθεση στο σεξ αυξάνεται από πολλές μεταβλητές που μπορεί να σχετίζονται με κοινωνικο-ψυχολογικά πλαίσια. Το σίγουρο είναι ότι κάθε περίπτωση είναι εξατομικευμένη και το αποτέλεσμα είναι διαφορετικό και πάντοτε μοναδικό.

Πηγή: psychologytoday.com

Sports in

Έτοιμος για θρυλικό μπρέικ ο Ολυμπιακός στη Βαρκελώνη

Με στόχο να σπάσει την έδρα της Μπαρτσελόνα με το… καλημέρα ο Ολυμπιακός στο πρώτο παιχνίδι της σειράς με τους Καταλανούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024