Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τι να βάλω σε μία συνέντευξη για δουλειά;

Τι να βάλω σε μία συνέντευξη για δουλειά;

Dress to impress και για να κατακτήσεις τη δουλειά των ονείρων σου

Η συνέντευξη για τη δουλειά που τόσο καιρό περίμενες έκλεισε και τώρα σκέφτεσαι τι θα βάλεις, θες να δείχνεις άνετη, με αυτοπεποίθηση και σιγουριά…

Το dress to impress για κάθε εργασιακό χώρο ακολουθεί διαφορετικούς κανόνες, όπως διαφορετική είναι μια συνέντευξη σ’ ένα δικηγορικό γραφείο, από μία συνέντευξη σε μια start up εταιρεία και το ντύσιμο σου θα πρέπει να είναι κατάλληλο.

Το τρικ είναι να υπάρχει μια ισορροπία, μη φορέσεις κάτι εκκεντρικό ή κάτι που θα ταίριαζε σε μια βραδινή έξοδο με φίλες παρά σε συνέντευξη για δουλειά.

Το πιο σημαντικό απ’ όλα αυτά είναι το χρώμα που θα επιλέξεις να φορέσεις.

Σε σχετική έρευνα σε διευθυντές προσλήψεων και σε ειδικούς του ανθρώπινου δυναμικού διαφόρων βιομηχανιών και εταιρειών, κορυφαίο χρώμα για να φορέσεις σε μια συνέντευξη για δουλειά αναδείχθηκε το μπλε ενώ το πορτοκαλί βρέθηκε στην τελευταία θέση.

Το να επιλέξεις την σωστή απόχρωση είναι πιο περίπλοκο από το να επιλέξεις απλά μπλε ή πορτοκαλί. Όπως επισήμαναν οι εργοδότες, το κάθε χρώμα στέλνει διαφορετικό μήνυμα για σένα κατά την διάρκεια της συνέντευξης, Προτιμάς να δώσεις το μήνυμα μιας οργανωτικής εργαζόμενης ή μιας πιο δημιουργικής;

Παρακάτω θα δεις τι εικόνα μπορούν να δώσουν διάφορα χρώματα κατά την διάρκεια μιας συνέντευξης ώστε να κατακτήσεις την δουλειά των ονείρων σου.

Μπλε πάντα και παντού

Το μπλε ήταν αυτό που προτίμησαν οι περισσότεροι από τους διευθυντές προσωπικού σύμφωνα με την έρευνα CareerBuilder. Οι αποχρώσεις του μπλε δίνουν το μήνυμα ότι είσαι αξιόπιστη.

Σχετικές έρευνες έχουν δείξει ότι το navy blue είναι το καλύτερο χρώμα σε κοστούμι για να φορέσεις σε μια συνέντευξη γιατί εμπνέει αυτοπεποίθηση. Έχε στο νου σου να επιλέξεις navy σε πιο δημιουργικές δουλειές που δεν χρειάζεται να δείχνεις συντηρητική.

Γκρι  το ασφαλές

Άμα θες να δώσεις την εικόνα στον (μέλλοντα) εργοδότη σου ότι είσαι τόσο λογική όσο και αναλυτική τότε το γκρι είναι η καλύτερη επιλογή. Αυτή η απόχρωση λειτουργεί άψογα σε κάθε πεδίο εργασίας. Θες να δείξεις και λίγο από την προσωπικότητα σου;

Συνδύασε το γκρι σύνολο σου με κάποιο χρωματιστό μαντήλι στο λαιμό ή μια χρωματιστή τσάντα.

Το λευκό της λεπτομέρειας

Δώσε την εικόνα μιας οργανωτικής γυναίκας που ανυπομονείς να κάνεις μια καλή αρχή φορώντας λευκό. Αν και το λευκό κουστούμι μπορεί να θεωρηθεί υπερβολικό για μια συνέντευξη. Επέλεξε ένα λευκό σακάκι πάνω από ένα μαύρο φόρεμα ή συνδύασε ένα λευκό πουκάμισο με μια pencil μαύρη φούστα, για να επιτύχεις την λευκή απόχρωση στο look σου.

Το μαύρο της κορυφής

Εκτός από το μπλε οι ειδικοί στις τοπ επιλογές τους έχουν το μαύρο. Πρόσεξε όμως όταν επιλέγεις το μαύρο, είναι ιδανικό για διοικητικές θέσεις. Απέφυγε το για θέσης βοηθού γιατί μπορεί να επισκιάσεις το άτομο που θα σου πάρει συνέντευξη.

Το καφέ με προσοχή

Το καφέ δεν είναι αρνητικό χρώμα, θα δώσεις το μήνυμα ότι είσαι άνετη και αξιόπιστη, αλλά προσοχή! Πολύ εύκολα μπορεί να δώσεις την εικόνα ενός παλιομοδίτικου ατόμου, αρετές που δεν είναι αρκετά θετικές σε μια δουλειά.

Θες να δώσεις την εικόνα μιας μοντέρνας γυναίκας με σύγχρονες ιδέες.

Κόκκινο το επιθετικό

Η εικόνα που θα δώσεις φορώντας κόκκινο θα είναι σίγουρα μιας γυναίκας δυναμικής και τολμηρής, αλλά συχνά το κόκκινο συνδέεται με τον αυταρχισμό ή την επιθετικότητα.

Το απαγορευμένο πορτοκαλί

Το πορτοκαλί θεωρείται το χειρότερο χρώμα να φορέσεις σε μια συνέντευξη. Με ένα ποσοστό 25% στην έρευνα του CareerBuilder όπου συσχέτισαν το πορτοκαλί με κάποιον ανειδίκευτο. Τι και αν πεθαίνεις να βάλεις την πορτοκαλί μπλούζα που αγόρασες; Κράτα την για το Σαββατοκύριακο!

Mωβ και κίτρινο

Στα περισσότερα πεδία εργασίας είναι καλύτερο να προτιμήσεις πιο ουδέτερους τόνους, αλλά άμα ενδιαφέρεσαι για μια πιο δημιουργική εργασία μην φοβηθείς τα συγκεκριμένα χρώματα.

Με το μωβ θα επιτύχεις την εικόνα μιας καλλιτέχνης με μοναδικότητα, ενώ με το κίτρινο θα εκπέμπεις θετικά vibes και δημιουργικότητα.

Sports in

Η μεγαλύτερη βραδιά στην ιστορία του Ολυμπιακού

Λίγο πριν την συμπλήρωση 100 χρόνων ζωής, ο Ολυμπιακός ζει την μεγαλύτερη βραδιά της ιστορίας του με την πρόκριση στα ημιτελικά μιας ευρωπαϊκής διοργάνωσης

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024