Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Μασάζ προσώπου : Κάνοντας αυτές τις τεχνικές θα δείτε μεγάλη διαφορά

Μασάζ προσώπου : Κάνοντας αυτές τις τεχνικές θα δείτε μεγάλη διαφορά

«Ποτέ δεν κάνουμε μασάζ στο πρόσωπο χωρίς να υπάρχει προϊόν»

Ακολουθούν μερικές βασικές οδηγίες που πρέπει να ξέρεις προτού η αγαπημένη μας Αρετή Καφαντάρη σε μυήσει στην τέχνη του μασάζ μέσα από ένα βίντεο.

Πότε βάζω τα προϊόντα; Πριν ή μετά το μασάζ;

Αυτό το πριν ή μετά μπορεί να ξεκινήσει ατέρμονες συζητήσεις και αυτό γιατί από τη μια το μασάζ βοηθά την απορρόφηση των προϊόντων από την άλλη αφού κάνεις μασάζ και λόγω της υπεραιμίας τα προϊόντα που θα βάλεις μετά θα απορροφηθούν πολύ καλύτερα. Άρα: τις κρέμες σου τις βάζεις πριν ή μετά το μασάζ;

«Ποτέ δεν κάνουμε μασάζ στο πρόσωπο χωρίς να υπάρχει προϊόν. Αυτό που πρέπει να αισθανόμαστε είναι ότι τα προϊόντα γλιστράνε πάνω στο δέρμα μας. Δεν πρέπει να στέκονται! Γι’ αυτό, συνήθως, το καλύτερο προϊόν είναι ένα ξηρό λάδι», μου τονίζει η Αρετή Καφαντάρη.

Και κάπου εδώ δημιουργείται η εύλογη απορία για όσες αγαπούν το skincare και ξέρουν πως το λάδι έχει υψηλό μοριακό βάρος: «Αν βάλω λάδι μπορώ να βάλω από πάνω ορό;».

Ο ορός όλοι γνωρίζουμε πως έχει χαμηλό μοριακό βάρος πράγμα που σημαίνει πως εισχωρεί στα βαθύτερα στρώματα. Γι’ αυτό και όταν κάνουμε layering προϊόντων στο skincare, η σειρά είναι από το πιο λεπτόρρευστο στο πιο παχύρρευστο! Άρα παίρνοντας όλα αυτά ως δεδομένα, ποια είναι η σωστή απάντηση;

«Είτε βάζουμε ορό και μετά λάδι και μετά κάνουμε μασάζ είτε βάζουμε λάδι, κάνουμε μασάζ και περιμένουμε λόγω της μικροκυκλοφορίας και του μασάζ να απορροφηθεί κανένα μισάωρο και μετά προχωράμε στη ρουτίνα μας!», μου απαντά η face yoga expert από την άλλη άκρη της γραμμής (ή, καλύτερα, του zoom) και συνεχίζει:

«Η δική μου γνώμη είναι να βάζουμε πρώτα ορό, μετά λάδι, μετά να κάνουμε μασάζ και αφού ολοκληρώσουμε να βάλουμε από πάνω ένα άλλο προϊόν το οποίο να μην είναι ορός γιατί λόγω μοριακού βάρους δεν θα εισχωρήσει σωστά».

«Επίσης, ένα καταπληκτικό tip για το μασάζ είναι να το κάνει κάποιος αφού καθαρίσει το πρόσωπό του και βάλει από πάνω μια sheet mask. Πρέπει να το κάνεις, όμως, μια- μια πλευρά γιατί το ένα χέρι πρέπει να κρατάει την sheet mask για να μην φύγει!», τονίζει.

Βίντεο

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024