Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αδυνάτισμα : Τα φρούτα και τα λαχανικά είναι η λύση που ψάχνετε

Αδυνάτισμα : Τα φρούτα και τα λαχανικά είναι η λύση που ψάχνετε

Αυτήν την εποχή ενισχύστε τη διατροφή σας με τα ακόλουθα φρούτα, λαχανικά και χυμούς, που θα βοηθήσουν στο αδυνάτισμα

Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι στα πλαίσια μιας ισορροπημένης διατροφής, κάθε άνθρωπος θα πρέπει να καταναλώνει 5-7 μερίδες φρούτων και λαχανικών ημερησίως, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται και οι χυμοί.

Ένας φρεσκοστυμμένος χυμός φρούτων θεωρείται πολύ καλή επιλογή, με δεδομένο ότι περιέχει όλες τις πολύτιμες θρεπτικές ουσίες για τον οργανισμό μας. Η κατανάλωση τυποποιημένων χυμών εμπορίου αποτελεί επίσης μία καλή και βολική επιλογή, αρκεί να ελέγχουμε πάντα τη διατροφική ετικέτα και να επιλέγουμε εκείνους που δεν περιέχουν πρόσθετη ζάχαρη.

Αυτήν την εποχή ενισχύστε τη διατροφή σας με τα ακόλουθα φρούτα, λαχανικά και χυμούς, που θα βοηθήσουν στο αδυνάτισμα!

Γκρέιπφρουτ

Μελέτες έχουν δείξει ότι αυτό το μαγικό φρούτο έχει ουσίες (φυτικές ίνες, βιταμίνη C) που μπορούν να μειώσουν τα επίπεδα της ινσουλίνης. Τα χαμηλά επίπεδα της ινσουλίνης σημαίνουν ότι το σώμα σου μπορεί να χρησιμοποιήσει πιο αποτελεσματικά την τροφή για ενέργεια και να μην την αποθηκεύσει ως λίπος.

Μήλο

Έχουν λίγες θερμίδες, είναι πλούσια σε βιταμίνες και ανόργανα συστατικά και είναι γεμάτα σε φυτικές ίνες. Έτσι, τα μήλα βοηθούν στη διατήρηση του σακχάρου στο αίμα και μειώνουν την όρεξη για θερμιδογόνα λιπαρά τρόφιμα. Επιπλέον, η χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο στα μήλα μπορεί να βοηθήσουν στην πρόληψη της κατακράτησης νερού και των πρηξιμάτων.

Αχλάδι

Είναι πλούσια σε πηκτίνη ακριβώς όπως τα μήλα, η οποία πηκτίνη συνδέεται με το νερό και περιορίζει την ποσότητα του λίπους που το σώμα σου απορροφά. Πρόσθεσε τα αχλάδια σε σαλάτες, συνδυάσέ τα με κατσικίσιο τυρί ή ανάλατους ξηρούς καρπούς ή με γιαούρτι για ένα υγιεινό σνακ.

Πράσο

Έχουν αυξημένη περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, σίδηρο και μαγγάνιο, τα οποία ενισχύουν τον μεταβολισμό και διατηρούν σταθερά τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, μειώνοντας το αίσθημα πείνας.

Κουνουπίδι

Περιέχει μεγάλες ποσότητες φυτικών ινών που μπορούν να βοηθήσουν στο αίσθημα πληρότητας (να νιώθετε χορτάτοι) για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, πράγμα που μπορεί να σας οδηγήσει στην κατανάλωση λιγότερων θερμίδων οδηγώντας στην απώλεια βάρους.

Μυστικό tip!

Στα φρούτα, στα λαχανικά και στους χυμούς, μπορούμε να προσθέτουμε λίγο φρέσκο τζίντζερ, πιπέρι ή κανέλα, όπου περιέχουν ουσίες που μειώνουν το κοιλιακό λίπος, καταστέλλουν την όρεξη και ενισχύουν τη θερμογένεση- δηλαδή την ικανότητα του σώματος να «καίει» τα τρόφιμα για να παράγει ενέργεια, σύμφωνα με το tlife.gr.

Sports in

LIVE: Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας

Παρακολουθήστε live στις 17:15 την εξέλιξη της αναμέτρησης Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας για την 4η αγωνιστική του Top-6 της Stoiximan Basket League. Τηλεοπτικά από ΕΡΤ3.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024