Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Η ιστορία ενός νικητή»: Ένα βιβλίο για τον Κλοπ, τον άνθρωπο που άλλαξε τη σύγχρονη ιστορία της Λίβερπουλ

«Η ιστορία ενός νικητή»: Ένα βιβλίο για τον Κλοπ, τον άνθρωπο που άλλαξε τη σύγχρονη ιστορία της Λίβερπουλ

Λίγοι άνθρωποι έχουν συνδέσει το όνομα τους με την επιτυχία στη σύγχρονη ιστορία της Λίβερπουλ. Ένας από αυτούς είναι ο Γιούργκεν Κλοπ...

Λίγοι άνθρωποι έχουν συνδέσει το όνομα τους με την επιτυχία στη σύγχρονη ιστορία της Λίβερπουλ. Ένας από αυτούς είναι ο Γιούργκεν Κλοπ.

Η θρυλική ομάδα των ’80s και των ’90s, είδε τις επιτυχίες της να μειώνονται και στη συνέχεια να «σβήνουν» από την αρχή του νέου millenium. Προπονητές υπόσχονταν που θα φέρουν πίσω στο Άνφιλντ τη χαμένη του αίγλη, όμως η -για πολλούς- μεγαλύτερη ομάδα της Αγγλίας δεν μπορούσε να ξεκολλήσει από τη μετριότητα. Στα μέσα της δεκαετίας που ολοκληρώθηκε πριν από λίγες μέρες (2010-2020) το πρωτάθλημα έμοιαζε άπιαστο όνειρο, το Champions League θύμιζε τα περασμένα μεγαλεία, ενώ οι διακρίσεις ερχόντουσαν με το σταγονόμετρο…

Όλα άλλαξαν στις 8 Οκτωβρίου του 2015, όταν η Λίβερπουλ συμφώνησε με τον Γιούργκεν Κλοπ, ο οποίος αρχικά είχε εντυπωσιάσει τη Γερμανία, ως προπονητής της Μάιντς και στη συνέχεια είχε σοκάρει ολόκληρο τον πλανήτη, όταν ως προπονητής της Μπορούσια Ντόρτμουντ, εκθρόνισε τη Μπάγερν Μονάχου και έφτασε μια «ανάσα» από την κορυφή της Ευρώπης.

Σε μια από τις πρώτες του συνεντεύξεις στην Αγγλία ο Γιούργκεν Κλοπ είχε πει ότι σκοπεύει να μετατρέψει την αμφιβολία, σε πίστη. Στη συνέχεια ζήτησε υπομονή. Με ένα πρωτάθλημα, ένα Champions League, ένα Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων και ένα Super Cup Ευρώπης πέντε χρόνια μετά, κανένας δεν μπορεί να αμφισβητήσει πως όσα έταξε τα έκανε και με το παραπάνω. Έκανε μια πόλη που λάτρευε το ποδόσφαιρο να λατρέψει και αυτόν.

Σήμερα, η Λίβερπουλ θεωρείται μια από τις κορυφαίες ομάδες του κόσμου και η παρακολούθηση αγώνων της -είτε είσαι οπαδός της, είτε όχι- αποτελεί απόλαυση για κάθε ποδοσφαιρόφιλο.

Η ιστορία του Κλοπ όμως δεν είναι μόνο αυτά. Άλλωστε ο Γερμανός είναι μια τόσο πολύπλοκη και ταυτόχρονα απλή προσωπικότητα που δεν αρκεί ένα απλό κείμενο για να τον αναλύσεις.

Αρκούν όμως 468 σελίδες. Όσες είναι «Η ιστορία ενός νικητή», το βιβλίο του Raphael Honigstein που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Δίχτυ» σε μετάφραση του Γιώτη Παναγιωτά.

Το βιβλίο περιγράφει τη συναρπαστική πορεία του Γιούργκεν Κλοπ στο ποδόσφαιρο. Αναλύει και αποτυπώνει με κάθε λεπτομέρεια την ζωή του 53χρονου προπονητή τόσο μέσα, όσο και έξω από το γήπεδο. Είναι ένα μάθημα ζωής, κυρίως γιατί δεν αποτελεί μια συμβατική βιογραφία, αλλά περισσότερο ένα μάθημα επιβίωσης που ξεπερνά κατά πολύ τα στενά όρια του ποδοσφαίρου.

Πρόκειται για μαθήματα πάνω στην εκπαίδευση, τον επαγγελματισμό, το χιούμορ. Για τη διαχείριση ανθρώπων, χαρακτήρων και καταστάσεων. Καθώς ακόμα και για τις ανθρώπινες σχέσεις. Θα σου δείξει πως μπορείς να σκαρφαλώνεις τους λόφους της ζωής, αλλά και ότι… δεν χρειάζεται πάντα να νικάς. Η ήττα είναι μέσα στο πρόγραμμα και σημασία δεν έχει πόσες φορές φορές θα πέσεις, αλλά πόσες φορές θα σηκωθείς, όντας δυνατότερος από πριν.

Στο -ίσως- πιο ενδιαφέρον κομμάτι του βιβλίου, η αναβίωση των καλών και κακών στιγμών του γερμανού προπονητή στα γήπεδα, από μια διαφορετική σκοπιά. Αυτή πίσω από τις κάμερες. Σκηνές που έχεις ζήσει… ή τουλάχιστον έτσι νόμιζες, παίρνουν σάρκα και οστά ανάμεσα στις γραμμές και δίνουν ένα εντελώς διαφορετικό νόημα στην κάθε στιγμή!

Ο Raphael Honigstein, μιλάει με την οικογένεια, τους φίλους, τους παίκτες και τους συνεργάτες του για να αποτυπώσει την πραγματική ιστορία της καριέρας του Γιούργκεν Κλοπ, ενός ιδιοφυούς μεταρρυθμιστή του ποδοσφαίρου που κατάφερε να… ανεβάσει την ένταση στο Άνφιλντ.

Η ιστορία της ζωής του είναι το ίδιο ελκυστική, από την πρώτη μέχρι την τελευταία σελίδα του βιβλίου!

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024