Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
2021 : Δεν πρέπει να βάζουμε μεγάλους στόχους και να βιαζόμαστε όπως το 2020

2021 : Δεν πρέπει να βάζουμε μεγάλους στόχους και να βιαζόμαστε όπως το 2020

Γενικότερα να μην κάνουμε το ίδιο λάθος που κάναμε όλα τα προηγούμενα χρόνια, κάνοντας μεγάλα σχέδια που κατά πάσα πιθανότητα δε θα πραγματοποιούνταν καν

Το 2020 ήταν μια χρονιά που άλλαξε τους πάντες. Σε όλα τα επίπεδα. Είτε αυτά αφορούσαν τα επαγγελματικά, την ψυχική υγεία και φυσικά τη γενικότερη κατάσταση υγείας του κόσμου.

Ήταν ένα έτος που ο φόβος και η ανασφάλεια, κυριαρχούσαν στην καθημερινότητα της συντριπτικής πλειοψηφίας.

Όπως κάθε χρόνο όμως, έτσι και τώρα με την αλλαγή του έτους, λέμε πάντοτε στην αρχή, ότι θέλουμε να κάνουμε κάτι άλλο, κάτι ακόμη πιο ξεχωριστό αυτήν τη χρονιά και αυτό φυσικά είναι να αλλάξουμε συνήθειες, ή έστω να εφαρμόσουμε αυτά που θέλαμε και δεν τα κάναμε ποτέ πράξη.

Είναι λέμε μια νέα χρονιά, με καινούργιους τρόπους και καινούργιες ευκαιρίες που ανοίγονται μπροστά στα μάτια μας. Όμως μπορούμε να μην ελπίζουμε εξ’ αρχής σε μεγάλες κινήσεις και πρωτοβουλίες.

Νέα χρονιά, νέες πρωτοβουλίες

Για το 2021, γιατί να μην είστε κάπως πιο μετριοπαθείς σε αυτά που θέλετε να κάνετε; Έχοντας κατά νου ότι τα νεύρα σας μπορεί να ξεφύγουν, η επιθυμία σας για μια γενική αναθεώρηση να είναι επίσης λίγο εξαντλημένη;

Ακριβώς όπως, νωρίτερα στην πανδημία, προτάθηκε να κάνετε μικρές αλλαγές στην ημέρα σας, προκειμένου να δημιουργήσετε μια ρουτίνα αντί να υιοθετήσετε ένα άκαμπτο πρόγραμμα, μπορείτε να πάρετε αυτήν τη ρουτίνα που δημιουργήσατε και να την επεκτείνετε ή να την αλλάξετε περαιτέρω.

Αντί να δηλώσετε, «αυτή είναι η χρονιά που θα μου πάει τέλεια» ξεκινήστε με κάτι μικρό, συγκεκριμένο και εφικτό – αυτό μπορεί να είναι αποφασιστικό, όπως να κάνετε έναν περίπατο ή να κάνετε τζόκινγκ, να κάνετε γιόγκα ή να κάνετε ασκήσεις πριν κοιμηθείτε ορισμένες φορές την εβδομάδα.

Ένα μικρό, εφικτό βήμα όπως σημειώνει και η nytimes, είναι το τέλειο θεμέλιο για να οικοδομήσουμε αυτά που εμείς θέλουμε.

Αποκτήστε την ικανοποίηση της προσήλωσης και της εκπλήρωσης ενός λογικού στόχου και στη συνέχεια μπορείτε να αξιοποιήσετε αυτόν τον στόχο ή αυτήν την προσήλωση κατά τη διάρκεια του έτους.

Εν ολίγοις, μην ξεκινάτε τη νέα χρονιά λέγοντας «μεγάλα λόγια», χωρίς καν να ξέρετε αν θα μπορέσουν οι περιστάσεις να σας επιτρέψουν να τα κάνετε όλα πράξη.

Πότε δεν ξέρετε τι μπορεί να γίνει και ειδικά μια τέτοια τόσο τρελή εποχή που τα πράγματα είναι τελείως απρόβλεπτα. Να έχετε όμως τη ρουτίνα σας και πάνω σε αυτή να «χτίσετε» κάτι καινούργιο και σταθερό.

Sports in

«Τελικός» για Παρτιζάν και Ολυμπιακό στο Βελιγράδι

Ο Ολυμπιακός φιλοξενείται απόψε (28/3, 21:30) στο Βελιγράδι από την Παρτιζάν για την 32η αγωνιστική της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024