Είναι προφανές ότι αν έχουμε περάσει από μια κακοποιητική-τοξική σχέση, αυτό θα έχει αντίκτυπο στη μετέπειτα συμπεριφορά μας καθώς επίσης και στον τρόπο με τον οποίον θα νιώθουμε και θα αντιμετωπίζουμε τις καταστάσεις.

Τραύμα

Είναι προφανές ότι όταν έχουμε περάσει μια τοξική σχέση και έχουμε ψυχικά τραύματα (ακόμη και σωματικά), όλο αυτό χρειάζεται τον χρόνο του για να ιαθεί…

Μπορεί ενδεχομένως σε μια επόμενη σχέση να φοβόμαστε ότι θα αντιμετωπίσουμε τα ίδια ή και χειρότερα.

Μπορεί στον επόμενό μας σύντροφο να συμπεριφερθούμε με λιγότερο σεβασμό, μόνο και μόνο επειδή η προηγούμενή μας σχέση μας έκανε να έχουμε ένα μόνιμο άγχος και ένταση.

Οφείλουμε ωστόσο να συνειδητοποιήσουμε ότι κάθε άνθρωπος είναι ξεχωριστός και δε φταίει σε τίποτα ο επόμενός μας σύντροφος.

Παχαίνουμε

Είναι κοινή πεποίθηση ότι τα ζευγάρια «αφήνονται» όταν είναι μαζί γιατί περνούν πολύ χρόνο στο σπίτι, ο ερωτισμός χάνεται σιγά σιγά και επιλέγουν το φαγητό.

Από την άλλη, τα πράγματα δεν χρειάζεται να είναι έτσι. Ένα χαρούμενο ζευγάρι μπορεί να αποτελέσει κίνητρο για τη βελτίωση της υγείας των μελών του.

Η έλλειψη ικανοποίησης σε μία σχέση μπορεί να οδηγήσει σε παθητικές συμπεριφορές που σχετίζονται με το φαγητό αλλά και σε διαταραχές ύπνου.

Άγχος

Η συχνή σωματική οικειότητα μειώνει το άγχος και ενισχύει την καλή διάθεση. Οι άνθρωποι που κάνουν συχνά σεξ νιώθουν γενικά μεγαλύτερη ικανοποίηση στη ζωή τους συνολικά.

Προβλήματα ύπνου

Όταν κοιμόμαστε δίπλα σε κάποιον που αγαπάμε και εμπιστευόμαστε, χαλαρώνουμε και κοιμόμαστε πολύ πιο εύκολα. Αν ο ένας πάσχει από αϋπνίες, είναι πιθανό να επηρεάζεται και το ταίρι του.

Κατάθλιψη

Οι κακές σχέσεις αυξάνουν το ρίσκο κλινικής κατάθλιψης με τις γυναίκες να έχουν 6 φορές μεγαλύτερο κίνδυνο να νοσήσουν, όταν οι σύζυγοί τους τις απατούν ή όταν ο γάμος είναι υπό διάλυση.

Πίεση

Η διατροφή, η σωματική άσκηση και τα επίπεδα στρες έχουν σημαντικό αντίκτυπο στην πίεση. Το ίδιο όμως συμβαίνει και με τη σχέση μας.

Σε παλαιότερη έρευνα, ανακαλύφθηκε ότι οι άνθρωποι που βρίσκονταν σε ευτυχισμένους γάμους είχαν χαμηλότερη πίεση από τους άγαμους. Εκείνοι όμως που βρίσκονταν σε δυστυχισμένους γάμους, είχαν υψηλότερη πίεση σε σχέση με τους ανύπαντρους.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο