Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός : Πώς αποτυπώνεται στις χώρες της Ευρώπης το τρίτο κύμα - Η κατάσταση στην Ελλάδα [Πίνακας]

Κοροναϊός : Πώς αποτυπώνεται στις χώρες της Ευρώπης το τρίτο κύμα – Η κατάσταση στην Ελλάδα [Πίνακας]

Εκφράζονται φόβοι ότι τις επόμενες εβδομάδες ενδέχεται να υπάρχει νέα ταχεία εξάπλωση της νόσου -αντίστοιχη αυτής της Μ. Βρετανίας – και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Πρωτοφανή αύξηση κατά 242% παρουσιάζουν τα κρούσματα του κορoναϊού στη Μ. Βρετανία το τελευταίο επταήμερο σε σχέση με αυτά στις αρχές Δεκεμβρίου που η πανδημία παρουσίαζε σχετική ύφεση έπειτα από μια σειρά περιοριστικών μέτρων.

Κι αυτό βεβαίως λόγω του μεταλλαγμένου στελέχους του ιού αλλά και της μεγάλης εορταστικής κινητικότητας στη συγκεκριμένη χώρα.

Επιπλέον, αύξηση 21% των νέων διαγνώσεων παρουσιάζεται στην Ισπανία και 18% στη Γαλλία σε σχέση με τις αρχές Δεκεμβρίου που είχε καταγραφεί πιο ήπια επιδημιολογική εικόνα ύστερα από μεγάλης διάρκειας καραντίνα. Η Ελλάδα και η Ιταλία δεν έχουν ακόμη έξαρση νέων κρουσμάτων και η κατάσταση είναι σχετικά πιο ελέγξιμη, προς το παρόν.

Το τρίτο κύμα

«Το Βήμα» παρουσιάζει τα δεδομένα της εξέλιξης της πανδημίας σε χώρες της Ευρωπαικής Ενωσης το τελευταίο χρονικό διάστημα, όπου φαίνεται να εκδηλώνεται το επονομαζόμενο «τρίτο κύμα» του κοροναϊού.

Στη Μ. Βρετανία καταγράφηκαν το τελευταίο επταήμερο 366.434 κρούσματα, με μέσο όρο 52.347 νέες μολύνσεις ανά 24ωρο, που σημαίνει υπερδιπλασιασμός από την πρώτη εβδομάδα του Δεκεμβρίου.

Οι θάνατοι την τελευταία εβδομάδα ήταν 4.272 όμως υπολογίζεται ότι σε 15-20 ημέρες, οπότε θα αποτυπώνεται η τρομακτική αυξηση των νέων μολύνσεων, μπορεί να υπερβεί δυστυχώς, τις 10.000 εβδομαδιαίως (δηλαδή μπορεί και άνω των 1.500 κάθε 24ωρο). Σε μία νέα κατάσταση τρόμου που ελπίζεται ότι θα αποφευχθεί εν μέρει λόγω των εμβολιασμών.

Εκφράζονται φόβοι ότι τις επόμενες εβδομάδες ενδέχεται να υπάρχει νέα ταχεία εξάπλωση της νόσου -αντίστοιχη αυτής της Μ. Βρετανίας – και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Στη χώρα μας σε σχέση με τις αρχές Δεκεμβρίου υπάρχει μείωση των κρουσμάτων κατά 57% και των θανάτων κατά 48% σε σχέση με τις αρχές Δεκεμβρίου.

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024