Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η νέα τάση είναι δέρμα από κάκτο και έρχεται από Μεξικό

Η νέα τάση είναι δέρμα από κάκτο και έρχεται από Μεξικό

Vegan τσάντες και παπούτσια: το 2021 ξεκινά με την πιο "πράσινη" είδηση για την μόδα

Δύο επιχειρηματίες από το Μεξικό κατάφεραν να κάνουν κάτι απίστευτο: να φτιάξουν δέρμα από φύλλα κάκτου.
Πρόκειται για μια πολύ καινοτόμα ιδέατου Adrián López Velarde και του Marte Cázarez, οι οποίοι αναζητούσαν τα τελευταία δύο χρόνια μια βιώσιμη εναλλακτική στο ζωικό δέρμα.

Έτσι, τον Οκτώβριο του 2019 παρουσίασαν για πρώτη φορά το brand τους, Desserto, στην Διεθνή Έκθεση Δερμάτων στο Μιλάνο. Έκτοτε, η εταιρία τους άρχισε να γίνεται γνωστή σε όλο τον κόσμο καθώς είναι η πρώτη που φτιάχνει οικολογικό δέρμα εξολοκλήρου από κάκτο.

«Μετά από δύο χρόνια έρευνας και ανάπτυξης καταφέραμε να παραγάγουμε ένα υλικό που συμμορφώνεται με τις προδιαγραφές των βιομηχανιών που χρησιμοποιούν ζωικό ή συνθετικό δέρμα. Χάρη στη βιολογική σύνθεσή του αναπνέει όπως και το ζωικό δέρμα» δήλωσε ο Adrián López Velarde.

Το οικολογικό δέρμα που φτιάχνουν από φύλλα κάκτου μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε ρούχα, αξεσουάρ (τσάντες και παπούτσια), έπιπλα και αξεσουάρ αυτοκινήτου (κάθισμα αυτοκινήτου). Είναι ευέλικτο, δροσερό και ανθεκτικό. Εχει προσδόκιμο ζωής τουλάχιστον 10 χρόνια και όλα δείχνουν πως αυτό το vegan δέρμα αναδεικνύεται σε άξιο αντικαταστάτη του ζωικού δέρματος.

Η ιδέα να χρησιμοποιήσουν τον κάκτο για να φτιάξουν οικολογικό δέρμα τους ενθουσίασε τους δύο Μεξικανούς, αφού είναι ένα φυτό που φυτρώνει σε αφθονία στο Μεξικό και δεν χρειάζεται καθόλου νερό για να μεγαλώσει.

«Ο κάκτος είναι πράσινος, όπως είναι και το μέλλον» τονίζουν στο βίντεο που έχουν δημοσιεύσει στο σάιτ τους και σκοπός τους είναι να προμηθεύσουν τη βιομηχανία της μόδας με το vegan δέρμα τους, ώστε να συμβάλλουν στη βιωσιμότητα της μόδας.

Το δέρμα από κάκτο του Desserto είναι οργανικό, μερικώς βιοδιασπώμενο, απαλό και δεν έχει σε τίποτα να ζηλέψει το ζωικό δέρμα. Το αποτέλεσμα θυμίζει έντονα το αληθινό δέρμα και ,το πιο σημαντικό, δεν επιβαρύνει το περιβάλλον.

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024