Η έξοδος για ένα ποτό είναι μια τυπική ιδέα πρώτου ραντεβού για πολλούς singles, αλλά ισχύουν διαφορετικοί κανόνες αν είστε νηφάλιοι.

Τι δείχνουν οι έρευνες;

Σύμφωνα με μια έρευνα του 2014 από την εφαρμογή γνωριμιών Plenty of Fish, το 48,9 % των singles ανέφεραν ότι κατανάλωναν δύο έως τρία ποτά πριν από το πρώτο ραντεβού και το 36,4 % κατανάλωσαν ένα ποτό πριν από την πρώτη συνάντηση. Δεν προκαλεί έκπληξη λοιπόν ότι το αλκοόλ είναι ένα θέμα που εμφανίζεται συχνά πιο γρήγορα από άλλους πιθανούς τρόπους να σας αφήσει στο «διαβάστηκε», όπως πολιτικές πεποιθήσεις ή ιστορικό σχέσεων, σύμφωνα με τους Τimes.

Να τα πούμε ή να τα πιούμε;

«Μερικοί άνθρωποι αναγνωρίζουν στο ποτό την ανάγκη για διασκέδαση ή χαλάρωση, ενώ ορισμένοι δεν χρειάζονται αλκοόλ για να διασκεδάσουν» δήλωσε η Markesha Miller, θεραπευτής με έδρα την Κολούμπια, SC. «Αυτό που πρέπει να συμβεί στο πρώτο στάδιο της γνωριμίας είναι να βεβαιωθείτε ότι οι αξίες σας ευθυγραμμίζονται και ο τρόπος με τον οποίο τα ζευγάρια περνούν το χρόνο μαζί πρέπει να είναι κοινός.»

Ο καθένας έχει διαφορετικές προοπτικές στο θέμα, οι οποίες μπορούν να προέρχονται από μια ποικιλία εμπειριών και θρησκευτικών πεποιθήσεων, δήλωσε η Δρ Miller. Αυτές οι απόψεις και οι τρόποι ζωής μπορούν να επηρεάσουν εάν και πώς ένα ζευγάρι προχωρά σε μια σχέση, ή ακόμα και σε ένα δεύτερο ραντεβού.

Μερικές φορές η ηρεμία μπορεί να είναι αποτρεπτική ή καταλυτική για την αλληλεπίδραση κατά την πρώτη συνάντηση.

Ακούστε τον άλλο και μετά πιείτε στην υγειά του

Το αλκοόλ μπορεί να συμβάλει σε συζητήσεις αποκλειστικές, βαθιές και εξομολογήσεις ένας προς έναν, αν και δεν είναι απαραίτητο να δημιουργηθεί κοινό έδαφος και ένας ουσιαστικός δεσμός.

«Ειδικά όταν συναντά κανείς ανθρώπους στο διαδίκτυο, οι τηλεφωνικές κλήσεις μπορούν πραγματικά να σας πουν πολλές πληροφορίες», είπε. «Αν στα πρώτα μηνύματα τα λέτε μια χαρά, τότε οι πιθανότητες είναι ότι θα έχετε μια όμορφη συνομιλία αν είστε νηφάλιοι μαζί», σημειώνει η Lisa Hochberger, θεραπεύτρια σεξ και σχέσεων.

Ασφαλέστερο σεξ χωρίς αλκοόλ

Η σκέψη πως χωρίς αλκοόλ μπορεί να εμπνεύσει άγχος για ορισμένους. Η κα Hochberger προτείνει αναπνευστικές ασκήσεις για τη ρύθμιση των νεύρων. «Οι μεγάλες εισπνοές, οι μεγάλες εκπνοές και οι πραγματικά βαθιοί αναστεναγμοί είναι καλοί για να σας ηρεμήσουν και να σας κεντράρουν» είπε.

Το νηφάλιο σεξ μπορεί επίσης είναι ασφαλέστερο. Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων προτείνουν τον περιορισμό ή την εξάλειψη της χρήσης αλκοόλ για τη μείωση της πιθανότητας λήψης επιλογών που μπορούν να οδηγήσουν στη μετάδοση του H.I.V. και σεξουαλικά μεταδιδόμενες ασθένειες.

«Το αλκοόλ καταστέλλει το κεντρικό νευρικό μας σύστημα», δήλωσε η γιατρός, σημειώνοντας «Η νηφαλιότητα αποτρέπει τους σεξουαλικούς τραυματισμούς. Σας επιτρέπει να έχετε καλύτερη κατανόηση του ατόμου που βρίσκεται μαζί σας».

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο