Με αυτούς τους τρόπους το hangover θα γίνει παρελθόν άμεσα και δίχως ιδιαίτερη…υπομονή.

Νερό

Η βασική αιτία του hangover είναι η αφυδάτωση, άρα η κατανάλωση νερού βοηθά τόσο προληπτικά όσο και κατασταλτικά. Το αλκοόλ είναι διουρητικό κι έτσι ο οργανισμός στερεύει από υγρά όσο περισσότερο πίνουμε. Καλό είναι να συνοδεύουμε κάθε ποτό με ένα ποτήρι νερό προκειμένου να αποφύγουμε τη μέθη της επόμενης μέρας.

Πρωινό με πολλά λιπαρά

Το μπέικον και τα αυγά θεωρούνται μια καλή λύση για όσους το έχουν παρακάνει με το ποτό το προηγούμενο βράδυ. Τα αμινοξέα που βρίσκονται στα αυγά και το μπέικον βοηθούν στην ταχύτερη διάσπαση των ενζύμων. Τα λιπαρά γεύματα προτείνονται επίσης ως «προληπτικό μέτρο» για το hangover, καθώς βοηθούν στην καλύτερη απορρόφηση του αλκοόλ.

Χυμός φρούτων

Η μέθη στερεί από τον οργανισμό σημαντικά ποσά ενέργειας, καθώς επιταχύνει τη μετατροπή του γλυκογόνου σε γλυκόζη, η οποία στη συνέχεια χάνεται μέσω των ούρων.

Κατά συνέπεια, το hangover προκαλεί κόπωση και αδυναμία που οφείλονται στα χαμηλά επίπεδα της γλυκόζης στο αίμα. Η φρουκτόζη των φρούτων βοηθά στην αναπλήρωση των ενεργειακών αποθεμάτων, δίνοντας στον οργανισμό τη δυνατότητα να επεξεργαστεί αποτελεσματικότερα το αλκοόλ.

Σόδα με λεμόνι

Κινέζοι ερευνητές δοκίμασαν την αποτελεσματικότητα 57 διαφορετικών ποτών, από το τσάι έως τα αναψυκτικά, και ανακάλυψαν ότι η σόδα με λεμόνι είναι η πλέον αποτελεσματική λύση για το hangover. Επιταχύνει την επεξεργασία των ενζύμων που προκαλούν ναυτία και πονοκέφαλο, βοηθώντας στην υποχώρηση των συμπτωμάτων, σύμφωνα με το onmed.gr.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο