Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
10 από τις πιο... στιλάτες ταινίες όλων των εποχών

10 από τις πιο… στιλάτες ταινίες όλων των εποχών

Αξέχαστες ενδυματολογικές στιγμές από την ιστορία του κινηματογράφου.

Από φτερά και πούπουλα μέχρι κομψά, αυστηρά κοστούμια, δαντέλες και ανδρόγυνα looks- οι παρακάτω ταινίες είναι γεμάτες με αξέχαστες ενδυματολογικές στιγμές που προσφέρουν ατέλειωτη έμπνευση.

In The Mood For Love (2000)


Τα χρωματιστά φορέματα της πρωταγωνίστριας στο ρομαντικό αριστούργημα του Γουόνγκ Καρ Γουάι συγκλονίζουν.

Funny Girl (1968)


Καθώς η Φάνι Μπράις (Μπάρμπρα Στρέιζαντ) γίνεται από νεαρή, άγνωστη ηθοποιός αστέρι του Μπρόντγουεϊ, η γκαρνταρόμπα της ακολουθεί την ανοδική της πορεία με την πολύτιμη βοήθεια από χάντρες, γούνες και πολυτελή κεντήματα.

What A Way To Go (1964)


Η Σίρλεϊ Μακ Λέιν, τετράκις χήρα πλούσιων συζύγων αφηγείται την ιστορία της σε ένα οπτικό υπερθέαμα- γιορτή από φτερά, γούνες και διαμάντια. Τα μάτια σας θα χορτάσουν με τα κατορθώματα της θρυλικής ενδυματολόγου Έντιθ Χεντ.

North by Northwest (1959)


Υποδυόμενος έναν Αμερικανό διαφημιστή που αναγκάζεται να τραπεί σε φυγή όταν ξένοι κατάσκοποι τον περνάνε για μυστικό πράκτορα, o Κάρι Γκραντ ντύνεται με ένα από τα πιο εμβληματικά κοστούμια στη ιστορία του σινεμά. Η συμπρωταγωνίστριά του είναι εξίσου κομψή.

Clueless (1995)


Σημαντικά μαθήματα για τη φιλία, τις σχέσεις, το σεξ, τη σημασία των αξεσουάρ και τη δύναμη ενός λευκού πουκάμισου- το κλασικό πλέον Clueless τα έχει όλα.

Gilda (1946)


Επιτομή της έννοιας femme fatale, η Ρίτα Χέιγουορθ υποδύεται την σύζυγο ιδιοκτήτη καζίνο στο Μπουένος Άιρες ντυμένη με απίστευτα φορέματα.

Marie Antoinette (2006)


Μετάξι, ταφτάς, δαντέλα του 18ου αιώνα και φυσικά πασέλ χρώματα κυριαρχούν στην κινηματογραφική βιογραφία της νεαρής βασίλισσας, όπως την φαντάστηκε η Σοφία Κόπολα.

Chinatown (1974)


Γοητευτική και στιλάτη ακόμα και εν μέσω δολοφονιών και ανθρωποκυνηγητού, η Φέι Ντάναγουέι ταιριάζει τα κομψά κοστούμια της με κόκκινα χείλη και καλοχτενισμένες μπούκλες.

Annie Hall (1977)


Ο εμβληματικός χαρακτήρας της Annie Hall επηρέασε και συνεχίζει να επηρεάζει μέχρι σήμερα τον κόσμο της μόδας. Μετά το τέλος της ταινίας θα ψάχνεις για γιλέκα και γραβάτες.

Breakfast At Tiffany’s (1961)

View this post on Instagram

A post shared by @meladocious420


H Όντρεϊ Χέπμπορν δεν θα μπορούσε να λείπει από την λίστα. Οι υπέροχες τουαλέτες που φοράει στην ταινία είναι του Givenchy αλλά για άλλη μια φορά η Έντιθ Χεντ είναι η υπεύθυνη για μερικά από τα πιο αξιομνημόνευτα look της μεγάλης οθόνης όπως το αντρικό πουκάμισο με την μάσκα ύπνου.

Sports in

«Τρελάθηκε» ο Μπαρτζώκας: Οι πανηγυρισμοί μετά το τέλος του Παρτίζαν – Ολυμπιακός (vid)

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξέσπασε μετά την ανατροπή και το μεγάλο διπλό στο Βελιγράδι και πανηγύρισε έξαλλα τη νίκη του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024