Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Για τον έρωτα και τον θάνατο ενός κύκνου σταμάτησε για μία ώρα η κυκλοφορία

Για τον έρωτα και τον θάνατο ενός κύκνου σταμάτησε για μία ώρα η κυκλοφορία

Κλαίνε οι κύκνοι τον χαμένο τους έρωτα; Ναι, ειδικά αν αυτός πεθαίνει λίγο πριν τα Χριστούγεννα.

Ένας κύκνος που πενθούσε για τον θάνατο του ταιριού του πάνω στις ράγες των γερμανικών σιδηροδρόμων διέκοψε την κυκλοφορία είκοσι και περισσότερων τρένων για σχεδόν μια ώρα, προτού τελικά τον απομακρύνουν πυροσβέστες, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Τα δύο πουλιά (που ήταν ζευγάρι) πέταγαν πάνω από τις ράγες τρένων υψηλής ταχύτητας που συνδέουν την Κάσελ με την Γκέτινγκεν, στην κεντρική Γερμανία, κατά τη διάρκεια «περιήγησής τους» στην περιοχή, σύμφωνα με πληροφορίες από την αστυνομία της Κάσελ.

Αλλά το ένα από τα πουλιά σκοτώθηκε, μάλλον αγγίζοντας εναέρια ηλεκτροφόρα καλώδια, σύμφωνα με την ίδια πηγή. Το συμβάν εκτυλίχθηκε την 23η Δεκεμβρίου, αλλά ανακοινώθηκε πέντε ημέρες μετά.

Το άλλο πουλί, θρηνώντας, κάθισε στο πλάι του νεκρού ταιριού του κι αντιστάθηκε στις προσπάθειες σιδηροδρομικών να το απομακρύνουν από τις ράγες.  Χρειάστηκε, μάλιστα, να επέμβουν και πυροσβέστες με ειδικό εξοπλισμό. Απομάκρυναν τον νεκρό κύκνο και το ταίρι του, σώο και ασφαλές, από την περιοχή. Το πουλί που σώθηκε αφέθηκε ελεύθερο στον ποταμό Φούλντα.

Είκοσι τρεις συρμοί καθυστέρησαν περίπου σαράντα λεπτά της ώρας όσο διαρκούσε η επιχείρηση διάσωσης, σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας και το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων. Σύμφωνα με τη βρετανική εταιρεία για την προστασία των πτηνών, οι κύκνοι προσπαθούν να μείνουν ζευγάρι με το ταίρι τους όλη τους τη ζωή. Για έναν έρωτα σαν αυτόν, αγνό και παντοτινό, κάθε αργοπορία αξίζει, υποθέτουμε.

Sports in

Η αξέχαστη απόκρουση του Μαρτίνες έγινε αναπαράσταση από… ανθρώπινη αλυσίδα (pic)

Μικρά παιδιά από την Αργεντινή βρήκαν έναν πολύ ιδιαίτερο τρόπο να αναπαραστήσουν την «απόκρουση του αιώνα» του Εμιλιάνο Μαρτίνες στον τελικό του Μουντιάλ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024