Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) αναμένει τις επόμενες μέρες αίτηση της εταιρείας BioNΤech, η οποία ανέπτυξε το εμβόλιο Covid-19 που παράγει η Pfizer, για έγκριση της λήψης έξι δόσεων εμβολίου ανά φιαλίδιο.

H ετικέτα του εμβολίου αναφέρει ότι κάθε φιαλίδιο περιέχει πέντε δόσεις, ωστόσο γιατροί και φαρμακοποιοί που χορηγούν το εμβόλιο στις ΗΠΑ ανέφεραν ότι το περιεχόμενο αρκεί για τουλάχιστον έξι δόσεις.

Η χρήση της πολύτιμης έκτης δόσης επιτρέπεται ήδη στην Ελβετία, το Ηνωμένο Βασίλειο, τις ΗΠΑ και το Ισραήλ.

«Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα υποβάλει τις επόμενες ημέρες αίτηση, η οποία θα εξεταστεί γρήγορα από την Επιτροπή Φαρμάκων για Ανθρώπινη Χρήση (CHMP). Εάν η CHMP αποφασίσει ότι μπορούν να εξαχθούν έξι δόσεις από κάθε φιαλίδιο με αξιόπιστο τρόπο, θα προτείνει την τροποποίηση των ισχυόντων όρων έγκρισης για να υποστηρίξει τα κράτη-μέλη στην διάθεση του εμβολίου» δήλωσε εκπρόσωπος του EMA στη γερμανική εφημερίδα Bild

Ο Γερμανός υπουργός Υγείας Γενς Σπαν δήλωσε στην εφημερίδα ότι «οι γιατροί θα πρέπει οπωσδήποτε να αξιοποιήσουν την έκτη δόση. Έχει νόημα να μπορεί να εμβολιαστεί ένα έκτο άτομο» τόνισε.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr