Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Γαλλία : Ο κοροναϊός έκλεισε το σατώ της, όμως τη μετέτρεψε σε σταρ του YouTube

Γαλλία : Ο κοροναϊός έκλεισε το σατώ της, όμως τη μετέτρεψε σε σταρ του YouTube

Τους τελευταίους μήνες, η πηγή εισοδήματος της Stephanie Jarvis έχει αλλάξει –μαζί της και η ζωή των φίλων της

Πριν 15 χρόνια, η Stephanie Jarvis ζούσε στο Λονδίνο, απελπισμένη από το κόστος των σπιτιών. Καθώς, όμως, παραπονιόταν στον κολλητό της –και πρώην σύντροφό της- τον Nic για το ζήτημα, συνειδητοποίησε πόσο χαμηλό ήταν, συγκριτικά, το κόστος αγοράς ενός τεράστιου… σατώ στη Γαλλία.

«Κόστιζε όσο το τριάρι διαμέρισμά μου και το τριάρι του Nic. Ήταν ακριβώς το ίδιο ποσό. Είναι εντελώς παράλογο», θυμάται η ίδια μιλώντας στο CNN.

H Jarvis, μισή Γαλλίδα και η ίδια, είχε μεγαλώσει σε ένα τεράστιο σπίτι στην Αγγλία, μέρος του οποίου χρησιμοποιούνταν ως θεραπευτήριο για ασθενείς Αλτσχάιμερ. Αυτή η εμπειρία ανήκει στους λόγους που έσπρωξαν την τότε 29χρονη τραγουδίστρια όπερας να αγοράσει το σατώ.


Η Jarvis έψαξε τη γαλλική επαρχία για το τέλειο κτίριο, μέχρι που ανακάλυψε το Chateau de Lalande, ένα κτίριο του 16ου αιώνα. Ήξερε αμέσως ότι είχε βρει το σπίτι της.

Ξενοδόχος και παίκτρια ριάλιτι

Πριν το lockdown, το κύριο εισόδημα της Jarvis προερχόταν από τη βραχυχρόνια μίσθωση των πέντε δωματίων του σατώ. Συμπληρωνόταν από μουσικά εργαστήρια και άλλες εκδηλώσεις στους αχανείς χώρους τους.

Το 2018, η Jarvis άρχισε να εμφανίζεται σε ένα βρετανικό ριάλιτι, με θέμα τις… επισκευές του σατώ από διάφορους βρετανούς. Οι εμφανίσεις της είχαν επιτυχία, οδηγώντας τη στην απόφαση να ξεκινήσει δικό της κανάλι στο Youtube. Όμως ποτέ δεν είχε αρκετό χρόνο για να ετοιμάσει βίντεο.

Σταρ του YouTube

Όταν ξέσπασε η πανδημία, η Jarvis ανακάλυψε ότι το σατώ ήταν το τέλειο μέρος για την καραντίνα, όμως η ίδια θα έμενε χωρίς εισοδήματα από τη στιγμή που δεν θα μπορούσε να δεχθεί επισκέπτες.

«Υπάρχει τόσος χώρος εδώ, και τόσο μεγάλος κήπος, που ποτέ δεν αισθανθήκαμε πραγματικά το lockdown», εξηγεί η ίδια.


Τότε άρχισε να βιντεοσκοπεί μεγαλύτερο μέρος της καθημερινότητάς της στο σατώ, αναρτώντας ακόμη και πέντε μισάωρα βίντεο την εβδομάδα.

«Είμαι τυχερή γιατί μου είναι πιο εύκολο να δημιουργώ τόσο πολύ υλικό, εξαιτίας των ανθρώπων που έχω γύρω μου. Ξέρεις, μπορώ να ξυπνήσω το πρωί και να περιπλανηθώ, να τους ρωτήσω τι κάνουν και έτοιμα τα βίντεο. Είμαι τυχερή επειδή έχω τους άλλους. Αν ήμουν μόνη μου εδώ, δεν θα δημιουργούσα τόσα βίντεο».

Οι φαν της Jarvis ανυπομονούν για κάθε νέο επεισόδιο και αφήνουν ασταμάτητα τα σχόλιά τους σε κάθε καινούργιο βίντεο.

«Έχω εντυπωσιαστεί από το πόσο έχει βοηθήσει ορισμένους ανθρώπους που είναι απομονωμένοι το γεγονός ότι μπορούν να παρακολουθήσουν τη ζωή μας. Κάποιες γυναίκες μου έχουν πει ότι δεν έχουν δει κανέναν άλλο από τον Μάρτιο».

Πριν την πανδημία, η Jarvis είχε περίπου 10.000 followers. Τώρα έχει ξεπεράσει τις 100.000. Κάθε μέρα λαμβάνει επιστολές ευγνωμοσύνης, ενώ σε σταρ έχουν μετατραπεί και οι φίλοι της και η οικογένειά της.

Μέσω του Patreon, ενός site χορηγιών σε δημιουργούς του διαδικτύου, η Jarvis αποκομίζει… 22.000 στερλίνες το μήνα, τις οποίες διοχετεύει στην ανακαίνιση του σατώ της. Όμως έχει και επιπλέον έσοδα, μέσα από τις διαφημίσεις του YouTube.

Ένα παράξενο καστ

Αν και η Jarvis αγόρασε το σατώ από κοινού με τον πρώην της, είχε την ηθική υποστήριξη (και τη δωρεάν εργασία) όχι μόνο των γονιών της, αλλά και του τότε συντρόφου της, Michael Potts. Ο Potts πρόσφατα απέκτησε επίσης μέρος της ιδιοκτησίας, με αποτέλεσμα η Jarvis, που ζει σχεδόν μόνιμα στο σατώ, να το μοιράζεται με δύο… πρώην της, οι οποίοι το επισκέπτονται σε συγκεκριμένες εποχές του χρόνου.

Ο Nic, γνωστός ως «άπιαστος Nic» στο «Chateau Diaries», γενικώς αποφεύγει τον φακό και προτιμά να μην εμφανίζεται στην κάμερα της Jarvis.


Η σύζυγός του Marie και ο γιος τους, Antoine, εμφανίζονται συχνά και έχουν γίνει αγαπημένο μέρος του καστ των «Lalanders» που κατοικούν στο σατώ. Η οικογένεια ζει στο Βέλγιο στη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, όμως ανακαινίζει ένα ξεχωριστό διαμέρισμα εντός του σατώ.

Περνούν εκεί μεγάλο μέρος του καλοκαιριού και τις χειμερινές διακοπές, ενώ αποφάσισαν να περάσουν εκεί και το διάστημα της πανδημίας.

Το καστ συμπληρώνεται από ένα πλήθος εθελοντών που πριν την πανδημία βοηθούσαν στην εξυπηρέτηση των επισκεπτών του σατώ. Ανάμεσά τους, η Νορβηγίδα Marie Wiik, που έφτασε εκεί για να αναλάβει τη μαγειρική και να δημιουργήσει συνθέσεις λουλουδιών, ο Ολλανδός δάσκαλος τανγκό Selmar Duin που ασχολείται με την ξυλουργική (και φυσικά ο σκύλος του, ο Diesel), η Αργεντίνα Natalia Oliveto, που ασχολούνταν με τις διοικητικές εργασίες του σατώ και πολλοί άλλοι που φροντίζουν για τα πρωτότυπα θεματικά πάρτι που λατρεύει η Jarvis.

Sports in

«Τρελάθηκε» ο Μπαρτζώκας: Οι πανηγυρισμοί μετά το τέλος του Παρτίζαν – Ολυμπιακός (vid)

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξέσπασε μετά την ανατροπή και το μεγάλο διπλό στο Βελιγράδι και πανηγύρισε έξαλλα τη νίκη του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024