Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Apple : Ποιο είναι το υπερσύγχρονο και αυτόνομο αυτοκίνητο που σχεδιάζει να κυκλοφορήσει ;

Apple : Ποιο είναι το υπερσύγχρονο και αυτόνομο αυτοκίνητο που σχεδιάζει να κυκλοφορήσει ;

Η Apple λέγεται επίσης ότι ερευνά τη χρήση φωσφορικού σιδήρου λιθίου το οποίο είναι λιγότερο πιθανό να υπερθερμανθεί σε σχέση με τις παραδοσιακές μπαταρίες ιόντων λιθίου

Το Reuters μεταδίδει ότι η Apple προχωρά με σοβαρά σχέδια για την κατασκευή ενός οχήματος το οποίο θα διαθέτει προηγμένες τεχνολογίες αυτόνομης οδήγησης. Τι πιο βολικό και ασφαλές από αυτό;

Αναζητά επίσης τρόπους μείωσης του κόστους και παράλληλα διατήρησης παραγωγικής απόδοσης και απόδοσης υψηλής ποιότητας.

Σχεδιασμός

Η εταιρεία πιθανότατα θα συνάψει σχέσεις με κάποιο συνέταιρο-κατασκευαστή. Κατά την εξέλιξη του αυτοκινήτου, η Apple λέγεται ότι έχει απευθυνθεί ήδη σε κατασκευαστές οι οποίοι ειδικεύονται σε συστήματα αυτόματης οδήγησης, αλλά θα μπορούσε επίσης να χρησιμοποιήσει μέρος της δικής της τεχνολογίας, όπως είναι για παράδειγμα οι εξελιγμένοι αισθητήρες Lidar που χρησιμοποιούνται κυρίως στο iPhone 12 Pro αλλά και iPad Pro.

Το Reuters συνεχίζει σχετικά με την μπαταρία του αυτοκινήτου, η οποία με πρωτοποριακό τρόπο θα μπορούσε να υιοθετεί σχεδίαση μονοκύτταρου που «συσσωρεύει τα μεμονωμένα κελιά της μπαταρίας και ελευθερώνει χώρο μέσα στην ίδια την μπαταρία».

Η Apple λέγεται επίσης ότι ερευνά τη χρήση φωσφορικού σιδήρου λιθίου το οποίο είναι λιγότερο πιθανό να υπερθερμανθεί σε σχέση με τις παραδοσιακές μπαταρίες ιόντων λιθίου.

Είναι ενδιαφέρον ότι ο μεγάλος ειδησεογραφικός οργανισμός προσθέτει πως εξακολουθεί να υπάρχει πιθανότητα η Apple να αποφασίσει τελικά να μην ξεκινήσει την εξέλιξη ενός αυτοκινήτου και παράλληλα να επικεντρωθεί αποκλειστικά στην ανάπτυξη ενός αυτόνομου συστήματος οδήγησης.

Sports in

Περίπατος και τώρα… Σέλτικς για τους Χιτ (112-91, vid)

Οι Μαϊάμι Χιτ επικράτησαν των Σικάγο Μπουλς με 112-91 και εξασφάλισαν το τελευταίο εισιτήριο για τα play off της Ανατολής, όπου θα αντιμετωπίσουν τους Σέλτικς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024